Jurnalista Sorina Matei remarcă un detaliu care a scăpat, în ultimul dosar făcut public de DNA. Ea susține că s-a instituit o adevărată practică în DNA, care ignoră darea de mită și merg doar pe luarea de mită, conform stiripesurse.ro

”Mă întreabă un magistrat: te-ai uitat pe siteul DNA azi?
Îi zic: Nu, de ce?
Răspunde: Ultimul comunicat. Cazul Coldea Ghiţă redivius.
Şi da, nene, are dreptate.

Un amărât de director economic de la primăria Tg Mureş e trimis in judecată pentru luare de mită că a cerut de la un om de afaceri 10.000 de lei ca acesta să-i sponsorizeze o competitie de fotbal de sală.
În schimb, directorul primăriei se angaja ca în exercițiul atribuțiilor de serviciu, să efectueze demersurile necesare astfel încât instituția publică să achite facturile emise de societatea omului de afaceri în contextul derulării unor contracte de execuție lucrări pe raza municipiului Târgu Mureș. Corect: luare de mită.

Păi Ghiţă i-a sponsorizat lui Coldea şi vacante si de toate si dupa fiecare escapadă Coldea ii dădea lui Ghiţă/aceeasi firma care a platit vacantele/ zeci de milioane de euro, contracte si plati de contracte din bani publici. În viziunea DNA asta nu e luare de mită, sunt doar cei 10.000 de lei de la primăria Tg Mureş, nene”, scrie Sorina Matei, pe pagina personală de Facebook.