Candidații USL au apărut cel mai mult la televiziuni de la începutul campaniei electorale. Asta relevă monitorizarea Consiliului Național al Audiovizualului, potrivit căreia există dezechilibre semnificative între partidele politice. De pe urma acestora a beneficiat USL, cu cele mai multe prezențe în dezbateri și cele mai multe secunde de promovare electorală.

La Antena 3, în emisiunile de promovare electorală, candidații USL au însumat 10.906 secunde, iar cei ai ARD doar 299 de secunde. De 36 de ori mai mult! În emisiunile informative, Antena 3 a difuzat informații despre candidații și reprezentanții USL (203 prezențe), ARD (191 prezențe), PP-DD (17), PRM (5), UDMR (16), fără a transmite informații despre candidații celorlalte formațiuni electorale.

Și la Realitatea TV au existat dezechilibre în emisiunile de promovare electorală transmise în perioada 9-15 noiembrie. CNA a constatat că în emisiunile de promovare electorală de la Realitatea TV au fost prezentați doar candidații USL (1.419 secunde) și ARD (360 secunde). De aproape patru ori mai mult în favoarea USL.

La România TV, în emisiunile de promovare electorală au fost prezentați doar candidații și reprezentanții USL (3.572 de secunde), în timp ce în dezbaterile electorale au fost prezentați candidații și reprezentanții USL (330 prezențe), ARD (212), PP-DD (55), UDMR (15), PER (16). Raportul între prezențele USL și ARD este de peste zece ori.

Și B1 TV a înregistrat un dezechilibru în cazul dezbaterilor electorale, raportul între reflectarea USL și ARD fiind aproape dublu în favoarea social-liberalilor. Postul a difuzat informații despre candidații și reprezentanții USL (298 de prezențe), ARD (153 de prezențe), PP-DD (15 prezențe), UDMR (16 prezențe).

La Digi 24, USL a apărut de trei ori mai mult decât ARD. În emisiunile de promovare electorală, candidații și reprezentanții USL au fost promovați 1.891 de secunde, iar cei ai ARD – 566 secunde. De trei ori mai mult în favoarea USL.

O excepție majoră este postul OTV, unde candidații și reprezentanții PP-DD au fost promovați peste 67 de ore, cât și în emisiunile informative și pe crawl. Candidații și reprezentanții altor partide au apărut extrem de rar:USL (23 de prezențe) și PP-DD (16 prezențe).

Din aceste motive, Antena 3, Realitatea TV, România TV și OTV au fost sancționate de CNA cu somație publică, în vreme ce B1 TV și Digi 24 au primit doar scrisori de atenționare.

 

Promovare electorală (secunde)Dezbateri electorale (apariții)

10 COMENTARII

  1. Au avut grija Oancea cu Titiriga sa faca din B1 un pres in fata USL. Ce jeguri umane, se mai cred si oameni de presa! Deh… ce altceva ne puteam astepta de la slugile lui Felix?

  2. In occident, nu o sa vezi reclame cu Rolls Royce sau Bentley vreodata in TV!! Calitatea nu are nevoie de reclame paguboase financiar. Mai mult ca sigur, la Antena 3 e gratuita, asa ca nimic relevant!!

  3. Televiziuni de partid si de stat. Ce folos ca avem mai multe, fata de ’90 cand aveam una? Proportiile securistice s-au pastrat. Putem avea inca 100 de alte televiziuni. In conditiile incalcarii permanente a dreptului cetateanului la informare corecta, nu prea mai conteaza numarul. Se falsifica alegeri, sondaje, stiri. Presa e vanduta. Jurnalistii actuali sunt in majoritate santajabili si puscariabili. Orice „Boss” al mafiei le poate ordona orice acestor „latrai” cu simbrie. Nu se supun, ajung sa spele WC-uri, asta intr-un caz fericit… Imaginati-va situatia lui Gadea de la latrina3. Daca, printr-o minune, se trezeste deontologia in el si nu se mai supune ordinelor motanului, a doua zi, il vezi in salopeta cu mopul pe la buda…

  4. Cred mai degraba ca depinde mai intai de strategia fiecarei grupari, si mai apoi de canalele de televiziune, care este clar, au si ele partea lor de vina. ARd-ul este neasteptat de putin combativ, se vede o oarecar schimbare in ultimele zile, insa insuficienta, cred eu. B1- sa mai spuna „usl-asii” ca promoveaza doar „ard-iasii”!
    @ Mirelus, du-te frate si te linisteste! Colegiile alea incrucisate sunt creatia mai veche a PSD-ului. Vezi ca nu stii… daca-ti iei informatiile din Haznaua3 ?!

  5. Pai cu ce sa iasa ARD-UL tau ma sclavule cand toti sunt PDL-isti vopsiti …fosti ministrii fosti deputati care nu au realizari ,,,se ascund prin colegii incrucisate ….cum dracu sa iasa astia la TV ???? Sa spuna ce ? vrem sa furam in continuare ??? :))) Marshhhhhhhhhhhh

Comentariile sunt închise.