Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au început urmărirea penală împotriva a cinci membri ai unei secții de votare din localitatea Ovidiu, județul Constanța, pentru fraude la referendumul organizat pe 29 iulie în vederea demiterii președintelui Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Veronica Popescu, Raluca Manuela Libu Cojocaru, Maria Petre, Elena Popa și Mariana Popescu, membri ai biroului electoral al Secției de votare nr. 360 din Ovidiu, sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale prevăzută de art. 55 din Legea 3/2000.

Potrivit rezoluției de începere a urmăririi penale, cu ocazia desfășurării referendumului național din data de 29 iulie 2012, învinuiții au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne și a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral.

Procurorii transmit că au derulat și derulează cercetări față de membrii mai multor birouri electorale constituite pe raza județului Constanța.

7 COMENTARII

  1. eu vreau sa-l vad pe dragnea, oprisan, mazare si altii care au fraudat referendum in puscarie alaturi de celalant puscsrias nastase.

  2. Cand l-oi vedea pe dragnea in zeghe arborez la fereastra Drapelul National.

  3. eu vreau sa vad infractori in puscarie nu bla… bla… noi dosare ca deja sunt mii de dosare si in mass-media toti sunt pasibili de cal putin 5 ani de puscarie si mai incolo nimic nu se intampla !!!

  4. Bun..dosare dosare ..cand vad si eu oameni care sa plateasca pentru ce au facut? Se aleg doar cu dosare???

Comentariile sunt închise.