eugen-nicolicea

Reporterul Ciprian Ioana, de la postul de radio Europa FM, l-a intervievat pe Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, întrebându-l dacă a vorbit cu şeful lui de partid, vicepremierul Gabriel Oprea, după accidentul de marţi seară din Bucureşti, în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Cosmin Gigină. Reacţia ministrului a fost cel puţin obraznică, deşi ştia că va fi înregistrat pentru ştire: Gabriel Oprea venea de la ”o instituţie din domeniul siguranţei naţionale” şi se îndrepta spre Ministerul de Interne.

Întrebat însă dacă era vorba despre o misiune de urgenţă, astfel încât să se justifice prezenţa unei coloane oficiale, Eugen Nicolicea a evitat răspunsul, raspunzând ca a ajuns la Guvern şi nu mai poate vorbi.

Atitudinea arogantă a ministrului a fost criticată de jurnalistul Vlad Petreanu, care a relatat pe blog întâmplarea sub sintagma “Ministrul Eugen Nicolicea e un slujitor obraznic”.

“Vă rog să ascultaţi dialogul ministrului Nicolicea cu reporterul, are 56 de secunde, şi să-mi spuneţi cum vi se pare. Eu mărturisesc că n-am auzit în 25 de ani de presă vreun ministru al Guvernului României folosind un asemenea ton într-o discuţie cu un jurnalist – o discuţie destinată difuzării, să fim bine înţeleşi, pentru că reporterul i-a precizat că înregistrează pentru o ştire iar el fusese de acord.

Aş vrea să reamintesc care este semnificaţia cuvântului “ministru”. Vine din latină, minister, şi înseamnă “servitor, supus, inferior”, cu dezvoltare din minus, “mai puţin, subordonat” plus sufixul teros. Un ministru dintr-un guvern democratic, aşadar, este supusul, servitorul naţiunii, acţionează în interesul ei şi se pune în permanenţă în slujba ei. Un slujitor, domnule Nicolicea, nu un vătaf.

Ce-i de făcut cu un slujitor obraznic cu stăpânul lui?”, a scris Vlad Petreanu, pe blog, postând şi înregistrarea audio.

 

11 COMENTARII

 1. Asta este prototipul individului FARA CARACTER! Citit, trecut prin scoli inalte, etc. care se traduce in engleza prin: MOTHER FUCKER!
  “A fi mare, nu-i mirare! a fi OM e lucru mare!” Cind esti MOTHER FUCKER NU conteaza ca te-a prins batrinetea! tot asta ramii!

 2. acest individ la cata prostie poseda tot atata aroganta !…tipic parvenitilor …când tiganul ajunge imparat uita de unde a plecat …..cred ca asta spune totul !…genul acesta de indivizi , scursurile de care s-a inconjurat “interesul national ” oprea….si care dupa cum observati nici de-ai dracului nu parasesc posturile …parca sunt lipiti pe viata de scaun …

 3. Asta chiar e tipicul de comunist din esalonul 3-4, arogant si atotstiutor care ajuns intr-o functie importanta se crede stapan.

 4. Minus vine de la parvus care-nseamna mic, putin. minus este comparativul , neutru, prin urmare parvus la comparativ e; minor(masculin-feminin), minus( neutru).

 5. Cu un slujitor obtaznic? Trecut prin “ulita verde” a lui Dostoievski !(ha-ha !

 6. Slugoii de teapa acestui nemernic trebuie pus pe lista infamiei nu pe lista electorala. Cine va vota o lista cu asemenea derbedei este retardat mintal.

 7. Nu-l mai bagati in seama! Daca-l ignori – nu exista! Si neantul este cea mai mare pedeapsa pentru indivizi de teapa lui!

 8. In aceasta tara se observa ca in momentul cind esti ministru ai dreptul sa vorbesti la persoana a II-a singular.
  Ziaristul (zice-se ziarist), daca avea demnitate si coloana vertrebrala ii cerea sa vorbeasca politicos si apoi inchidea. Simplu.
  Romania are nevoie mare de CARACTERE.

Comments are closed.