O fotografie oficiala realizata la reuniunea NATO de la Bruxelles a devenit rapid virala, relateaza stirileprotv.ro

Imaginea, intitulata de presa „cealalta jumatate a NATO„, este de fapt o relativ banala  fotografie de grup cu primele doamne din statele Aliantei Nord-Atlantice. In poza apar Brigitte Macron, Emine Gulbaran Erdogan,Melania Trump, regina Matilda a Belgiei, Ingrid Schulerud (partenera secretarului general al NATO), Desislava Radeva (sotia presedintelui Bulgariei), Amelie Derbaudrenghien, (partenera premierului Belgiei), primul Domn din Luxemburg Gauthier Destenay, Mojca Stropnik (partenera premierului sloven) si Thora Margret Baldvinsdottir, prima doamna a Islaandei.

Fotografia a fost surprinsa inainte de cina oficiala, la castelul regal din Laken. Ea a devenit insa virala pentru ca arata diferentele culturale uriase dintre tarile NATO: in vreme ce consoarta liderului de la Ankara este imbracata extrem de traditional, cea a presedintelui Frantei poarta o fusta extrem de scurta.

De asemenea, ar putea fi prima imagine de acest fel din istorie in care apare un barbat. Este vorba despre sotul premierului din Luxemburg. Xavier Bettel si Gauthier Destenay s-au casatorit in 2015, dupa legalizarea mariajelor intre persoane de acelasi sex in Luxemburg.