“Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, arată Ambasada SUA într-un răspuns pentru G4Media.ro legat de dosarul deschis fostei șefe DNA.

Chiar daca este Presedintele Statelor Unite, Trump nu a impiedicat sub nicio forma investigarea sa de catre FBI, SRI-ul american, pentru presupuse legaturi cu Rusia lui Putin !

Deci cel mai puternic om al Planetei se supune investigatiilor din propria tara ! Punct.

In Romania avem o investigatie, e drept, cu acuzatii grele, fata de Laura Codruta Kovesi, chemata sa dea cu subsemnatul la Parchetul general ! A fost invitata, nu a fost saltata cu mascatii de pe strada !

Ambasadorul Hans Klemm, uitind din ce tara democratica provine, isi permite o atitudine impardonabila fata de contribuabilul roman :

  1. Sustine, pe site-ul Ambasadei americane, ca Parchetul general incearca sa o discrediteze pe Kovesi !!!
  2. Klemm mai sustine ca Parchetul general face parte dintr-o conjuratie, care nu e la prima tentativa de a o discredita pe doamna Kovesi !!!

In fapt, traficul de influenta al Ambasadorului Klemm suna asa : eu o sustin pe Kovesi sa ajunga Procuror european si cer Parchetului general “jos labele” de pe Kovesi ! Fiindca asa vreau eu si fiindca eu va spun ca doamna Kovesi este nevinovata !

Dublu trafic de influenta, incriminare a Parchetului general si o aroganta care va determina un puternic sentiment anti-american din partea Romanilor – care nu accepta prezenta “comisarilor” de tip sovietic sau american !

Ca viitor Presedinte al Romaniei nu voi tolera asemenea derapaje din partea niciunui Ambasador ! Un Ambasador este un biet functionar, salariat, al guvernului care l-a trimis ! Il rog pe Iohannis sa il sune urgent pe Trump si sa ii ceara retragerea de urgenta a lui Hans Klemm !

Daca astazi eram Presedinte, Hans Klemm era deja pe aeroport ! Romania si Statele Unite sint Partenere ! Klemm nu stie asta si considera Romania o sluga amarita ! Va dati seama ?! Un pirlit de functionar, cum e Klemm, isi permite sa umileasca o TARA !

Sa fiti iubiti!

Radu Moraru – candidat la Presedintia Romaniei

7 COMENTARII

  1. se compar cei care il investigheaza pe trump cu idioata penala de florea si acolitiii ei ??? hai sa fim seriosi si lasati orgoliile de o parte !!! la modul cum arata Romania e grav !! si ambasadorul American apara poporul roman care nu e de accord cu nimic din ce se intimpla !!!
    si referitor la presedentie , lasati-o jos ca macane !!! nu va allege nici dracul !!!

  2. Intr-adevar Trump nu a impiediat investigarea sa, dar ii ataca tot timpul pe Mueller, comisia speciala de ancheta Adam Schiff, Peter Struck, Manafort si James Comey. Kovesi a impiedicat ceva? Ea s-a pus la dispozitia organelor de ancheta. Ce-i asa ciudat? La noi SS (Sectia Speciala) colaboreaza cu un fugar anchetat in vreo cateva dosare de coruptie (afaceri cu statul) ca nimeni nu e destept sa faca bani singur in tara asta decat de pe urma tarisoarei asteia. FBI colaboreaza cu infractorii fugiti din tara? Aoleu stai asa ca acolo ai interdictie de a parasi tara cand prezinti un pericol de flight risk.

  3. Cine incriminează Parchetul General? Sau secția de investigare a magistraților care este clar neconstituțională si formată din oameni aleși pe criterii de ievaluare făcute știm cu toții de cine si clar controlata politic se identifica cu Parchetul General? Daca tu ești mai interesat de niste declarații ale unui ambasador decât de dosare făcute la comandă politică deja te descalifici in sensul candidaturii la președinție, nu spun că e kovesi vinovată sau nu (trebuie să spună un judecător) dar e evident că i s-a făcut dosar la comandă daca tocmai persoana care a vrut să-i ia locul la conducerea DNA o cercetează si o invita la Parchet chiar când este favorita la o înaltă funcție la nivel european. Te urmăresc de mult, as vrea sa te votez, dar trebuie sa explici mai mult când faci acest gen de analize.

  4. America nu are habar cine conduce România. Doar ambasadorul mai pricepe ce se întâmplă pe la noi și adaptează ce i se cere. Un haos total în România.

Comments are closed.