raed-arafat

Secretarul de stat in MAI Read Arafat a revenit, sambata seara, cu explicatii legate de descoperirea ca ISU Bucuresti stia de existenta clubului Colectiv si ca acolo se organizau evenimente cu public numeros, scrie ziare.com

„Am fost dezinformat intr-o chestie. A minti inseamna a minti cu intentie. Am primit o informatie incorecta. Am avut doua informatii: una se mentine, ca Colectiv nu a solicitat autorizatii si nu a avut un document emis de ISU pentru autorizarea activitatii.

A doua informatie a fost ca nu stiam ca in Colectiv se intampla astfel de evenimente. Informatia asta, ca niciodata nu am stiut, s-a dovedit a fi falsa, cu aparitia acestei adrese care a sosit intr-o noapte dupa ora 23.30 la IGSU, care a fost transmisa de dimineata la ISU.

In secunda in care cineva a vazut adresa si a semnat doua adrese si le-a trimis inseamna ca a vazut de trei ori cuvintele platforma Pionierul si 2.000 de persoane in luna septembrie. Si aici clar este o problema. Hai sa zicem ca ai trimis hartii si te-ai acoperit legal. Totusi, responsabilitatea morala iti spune ca in momentul in care ti se semnaleaza asa ceva, macar trimiti pe cineva sa vada unde se va desfasura treaba asta”, a spus Arafat, invitat sambata seara intr-o emisiune B1 Tv.

Secretarul de stat a dat explicatii si despre cum a reactionat cand a aflat de dezinformarea ISU, mentionand ca este posibil ca oricand sa apara informatii si documente noi.

„In secunda in care am aflat, am trimis controlul de la IGSU acolo. Prima data am intrebat. Cand a aparut povestea cu cei doi care au ajuns acolo, i-am chemat pe toti, ISU Bucuresti si IGSU si am discutat, am avut a doua discutie, si am spus sa caute arhivele din ultimii ani si raspunsul a fost nimic.

In prezenta tuturor am rugat sa se faca legatura cu doamna de la pompieri si am intrebat-o de doua-trei ori daca a pus piciorul in Colectiv si a raspuns nu, insistent. Dupa asta am rugat sa fie verificat absolut totul si sa mi se comunice daca s-a gasit ceva.

La ISU Bucuresti mi s-a dat ca nu e nimic. Apare adresa de corespondenta, scuza care mi s-a dat, dar care pentru mine nu mai are nicio relevanta. Au spus ca ei au cautat in registre unde apare cuvantul Colectiv si daca are legatura cu Colectiv si aceasta adresa, in registru, nu scrie clubul Colectiv, scrie societatea Emagic. Deci asta inseamna ca s-ar putea sa mai gasim documente.(…) Noi sau DNA sau oricine, normal ca mai putem sa descoperim noutati. Asta am spus-o si a zis-o si domna procuror sef Kovesi”, a spus Arafat, citat de ziare.com