Vicepresedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla (PSD) a declarat ca a eliminat prevederea conform careia mandatul unui parlamentar ar fi trebuit sa inceteze daca nu contesta raportul Agentiei Nationale de Integritate care ii declara incompatibili, pentru ca este inutila, informeaza Ziare.com.

Parlament

 

 

 

 

 

 

 

“Era o prevedere absolut inutila, a ramas regula generala ca la orice act administrativ e nevoie de o decizie definitiva a justitiei. A fost anulata, era in plus”, a spus Grebla.

El a negat ca ar fi fost contre intre PSD si PNL pe marginea statutului parlamentarului, spunand ca au fost doar “intre niste colegi de acolo si de acolo”.

Comisiile juridice reunite au decis luni, cu 20 de voturi “pentru”, cinci voturi “contra” si o abtinere, eliminarea din Statutul deputatului si senatorului a articolului care spune ca mandatul unui ales inceteaza daca nu contesta un raport de incompatibilitate dat de ANI.

Astfel propunerile presedintelui Traian Basescu prinvind statutul parlamentarilor au fost respinse desi legea a fost retrimisa Parlamentului spre reexaminare iar deputatii si senatorii declarau ca o vor schimba conform recomandarilor Comisiei Europene.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a trimis legea statutului parlamentarilor inapoi in Parlament spre reexaminare presedintele Comisiei de statut, Gabriel Vlase, a declarat ca „in forma agreata de Comisia de statut, parlamentarul care nu face contestatie la raportul ANI isi pierde mandatul in termenul prevazut de lege, contestarea in instanta a raportului ANI urmand a se face in termen de 15 zile (…) Parlamentul va fi informat de catre ANI in calitate de institutie tutelara a celui care are o problema de integritate. Am vrut sa ne asiguram ca institutia Parlamentului poate ajuta in notificarea parlamentarului care are o problema, il putem gasi mai usor decat prin notificarea postala”.

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii pentru modificarea statutului demnitarilor. Seful statului atrage atentia asupra faptului ca pentru demnitarii al caror mandat inceteaza pe motiv de incompatibilitate nu este inclusa si situatia in care ANI constata, printr-un raport necontestat in instanta, incompatibilitatea. Astfel, Traian Basescu este de parere ca Agentia Nationala de Integritate este privata de atributiuni, iar recomandarile Comisiei Europene sunt incalcate.

7 COMENTARII

 1. Bucurati-va ca Antonescu a facut “pe set”, contract cu 2 hotelul de 5 stele pt senatori. RUSINEEEEE!RUSINE!!!!!!!!!!!!!Nici ei nustiu acest lucru!S-au trezit cu cazare .Domnul Pelican , fostul comentator a meciurilor de fotbal, se mira.E de vina Traian Basescu ,sigur!! Parca spune aCrin ca este austeritate ! A facut-o special ca sa aiba VINOVATUL DE SERVICIU, care altul decat Basescu??!11

 2. ,,Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii pentru modificarea statutului demnitarilor. Seful statului atrage atentia asupra faptului ca pentru demnitarii al caror mandat inceteaza pe motiv de incompatibilitate nu este inclusa si situatia in care ANI constata, printr-un raport necontestat in instanta, incompatibilitatea. Astfel, Traian Basescu este de parere ca Agentia Nationala de Integritate este privata de atributiuni, iar recomandarile Comisiei Europene sunt incalcate.”

  Pur si simplu isi bat joc pe fata de noi…
  ,,alesii neamului” vor sa confiste Romania
  Ei NU vor obligatii fata de popor
  Ei se vor MAI PRESUS DE LEGE

 3. credeti ca numai Comisia Juridica joaca alba-neagra? cred ,sunt sigur ca tot guvernul joaca alba-neagra, sa vedeti cind or incepe sa se joace turca… atunci joc …

 4. credeti ca numai Comisia Juridica joaca alba-neagra? cred ,sunt sigur ca tot guvernul joaca alba-neagra, sa vedeti cind or incepe sa se joace turca… atunci joc …

 5. …iar Justiția la fel cu procesul lui A. Năstase. Cine-i mai…câștigat?

 6. …iar Justiția la fel cu procesul lui A. Năstase. Cine-i mai…câștigat?

Comments are closed.