Un consilier al Agenției Naționale de Integritate a fost agresat fizic, la Galați, de fiul deputatului PSD Florin Pâslaru. Consiliera ANI a contestat candidatura deputatului Pâslaru la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Femeia va depune plângere la poliție împotriva lui Florin Alexandru Ioan Pâslaru.

Fiul deputatului Florin Pâslaru, care va candida pentru un nou mandat din partea USL în colegiul Galați, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, a agresat fizic o consilieră de la Agenția Națională de Integritate. Angajata ANI a mers la Galați pentru a depune o contestație pentru a le aduce la cunoștință celor de la BEJ faptul că Florin Pâslaru nu ar mai avea dreptul să candideze la alegerile parlamentare. Potrivit România TV, în momentul în care a încercat să depună contestația, a fost întâmpinată de fiul deputatului care a agresat-o fizic. martori ai incidentului susțin că fiul deputatului a împins-o și a lovit-o pe angajata ANI.

Angajata ANI va depune plângere împotriva fiului deputatului PSD Galați.

În 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripția electorală nr. 18 Galați, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției. Beneficiul patrimonial obținut, începând cu anul 2009 – prezent, de către fiul lui Florin Costin Pâslaru a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 de euro).

ANI a dispus și sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la posibila săvârșire de către Florin Costin Pâslaru a infracțiunii de conflict de interese.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a cerut în mai multe rânduri Parlamentului revocarea din funcție a lui Pâslaru, ca urmare a rămânerii irevocabile a deciziilor privind încălcarea legii de către acesta. ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaților un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcția publică deținută. Agenția preciza că raportul de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat încălcarea de către Florin Costin Pâslaru, deputat PSD de Galați, a dispozițiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, a rămas definitiv prin necontestare.

2 COMENTARII

  1. nici nu au ajuns bine la putere si isi arata muschii, va imaginati ce ne asteapta ?…..sa luptam pentru a nu ajnge la putere acesti mafioti,hoti si talhari de drumul mare !

Comentariile sunt închise.