Tiberiu Nitu a fost propus pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a anuntat, joi, ministrul Justitiei, Mona Pivniceru.

Pivniceru anunta azi nominalizarile pentru noul procuror general al Romaniei si pentru seful DNA

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, va anunta joi numele procurorilor desemnati pentru functiile de procuror general al Romaniei si de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

„Joi, 1 noiembrie 2012, incepand cu ora 10.00, ministrul Justitiei, Mona Maria Pivniceru, va sustine o conferinta de presa in cadrul careia vor fi anuntate rezultatele selectiei candidatilor pentru functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie”, informeaza, miercuri, Biroul de presa al MJ.

Pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) s-au inscris: magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Mota, Tiberiu Nitu, fost prim-adjunct al procurorului general al Romaniei Codruta Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Sima si Stoica s-au inscris si pentru functia de procuror-sef al DNA.

Pentru sefia DNA s-au inscris: Claudiu Dumitrescu, detasat in functia de sef al Departamentul de Lupta Anti-Frauda (DLAF), Codruta Kovesi, detasata la Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), Vasile Ionita, Ioan Irimie si Paula Tanase. Propunerile ministeriale pentru cele doua functii vor fi inaintate Consiliului Superior al Mgistraturii.

Citeste si

Tiberiu Nitu si Ioan Irimie, propunerile Monei Pivniceru pentru functiile de procuror general, respectiv sef al DNA

11 COMENTARII

 1. Un procuror comunist si un soldat revolutionar!

  Cum e turcu-i si pistolu!

  De ce e atata linisteeee la ARD?!!!!!!!

  • Sper sa inceapa de luni sa iasa la atac Luci 😉
   …au motive suficiente…acum depinde din ce MIND vor iesi cuvintele adresate multzimii si mediei scrise si vorbite.

 2. Odata de Pivniceru este din gasca infractorilor Vlasov-David ce asteptati ? 🙂

 3. hai pivniceru anunta ce mafiot, care-i sluga mafiei usl vrei sa pui in fruntea justitiei romanesti !!!

 4. Indiferent pe cine va numi totul este pierdut pt noi mafia este atit de mate ca nu stiu cine mai poate face ceva pt noi.Poate un extraterestru sau coboara Isus special sa salveze Romania.

  • Nu, draga Lidia , NUUUU !
   Suntem invinsi daca ne declaram invinsi fara lupta. Cum se poate asa ceva ?! Suntem o forta inconstienta de propriul sau potential. Ne-a deformat atitudinea : „ca de lucrul care nu se rezolva de la sine, nici nu face sa te mai apuci”. Nu ! Nu trebuie sa pornim la niciun drum cu mentalitatea zadarniciei. Nu ! Incerci o data, incerci de dpua, de noua, de o mie de ori pana reusesti. Incerci de fiecare data. Ai datoria morala sa o faci.
   Stiti ce ma nelinisteste profund in acest moment ? Sa aud reprez’entanti ai ARD spunand ca merg in campanie, dar stiu ca nu au sanse sa castige. Deci ei nu merg sa castige ci sa se descurce onorabil. Daca ei nu cred in ceea ce fac, cum pot fi credibili si convingatori ? USL trebuie rasturnata, dar cum s-o rastorni cand lipseste implicarea, convingerea ? Cu ce electorat cand nimeni nu-l convinge, electrizeaza, nimeni nu-i prezinta convingator o alta sansa ?
   Am constatat asta si la sportivii romani care merg la marile competinte cu obiectivul modest sa realizeze rezultate onorabile. Vad reprezentanti din tarile africane sarace care, in acelas context, isi afirma hotararea de a castiga. Aceasta credinta, hotarare este o conditie a reusitei. De ce noi nu gandim si nu actionam astfel ? Pentru ca asteptam de la altii sa ne rezolve priblemele, ori acei altii au in prioritate interesul lor propriu, nu pe al nostru. Pentru ca noi nu avem incredere in noi si in cei apropiati noua, in romanaul de langa tine. Pentru ca suntem programati pe „fie ce-o fi, cum o fi”, pentru ca ne permitem luxul fatalismului in detrimentul actiunii si al responsabilitatii. Pentru ca am fost inoculati cu ideea ca suntem o tara mica la cheremul celorlalti si pentru ca ne-a deformat comunismul si ne-a pulverizat adevaratele valori.
   Pentru noi si mai ales pentru copiii nostri : „desteapta-te române !”

   • Tot asa se credea si in 89 ca securitatea este atotputernica cand de fapt era aproape aproape o adunatura de agramati lasi si corupti , dar totusi cu destule exceptii.

  • Draga Lidia nu trebue sa mai fim timorati. Gandeste-te ce ai face daca maine poimaine a-i fi in situatia sa dai mana cu acesti multi netrebnici. Ce ai face?

Comentariile sunt închise.