Consiliul general al Capitalei, unde majoritatea este deținută de aleșii USL, a avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care aleșii locali solicitau acces gratuit pe stadionul Național Arena. Propunerea a fost făcută de consilierul USL Victor Stan, iar introducere pe ordinea de zi a fost aprobată de 44 dintre cei 47 de consilieri prezenți la ședință. Doar trei dintre aleși s-au abținut de la vot. În cele din urmă, proiectul a fost respins.

„Câtă vreme ne-am chinuit să trecem hotărâri ca să fie construită, consider de bun simț să avem acces pe Arenă. Indemnizația unui consilier general este de 600 de lei, iar un bilet la meci 200-300 de lei. La stadion nu am fost invitați niciodată, doar la teatru și film”, a declarat consilierul PSD.

Ca și cum gratuitatea cerută de Stan nu era suficientă, colegul său de partid, Doru Giugula, a depus un amendament la proiect care prevedea ca accesul consilierilor generali să se facă… la lojă!

Potrivit proiectului, la fiecare eveniment în parte urma să se negocieze cu organizatorii, astfel încât consilierii să beneficieze fie de gratuitate, fie de o reducere semnificativă la costul biletului. Mai mult, consilierii ar fi primit acces gratuit cu mașina în parcarea Arenei.

Gratitatea și reducerile ar fi reprezentat o economie semnificativă pentru aleși. De exemplu, un bilet la meciul amical România-Belgia, de pe Național Arena, de exemplu, costă între 40 și 400 de lei, iar un bilet la un concert, Depeche Mode, să spunem, costă între 135 și 435 de lei.

În cele din urmă, consilierii generali au respins proiectul de hotărâre privind accesul lor gratuit la evenimentele desfășurate pe Arena Națională, introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței

În Consiliul General al Municipiului București sunt 55 de aleși, dintre care 37 de la USL, 11 de la PDL, 7 PPDD.

Arena Națională a fost construită din bugetul Capitalei, precum și cu fonduri de la Guvernul României. Costul total s-a ridicat de aproape un sfert de miliard de euro.

3 COMENTARII

  1. 😆 saracutzii de ei…nu au cu ce plati un bilet te pomenesti..asteapta leafa 😆
    Sa va fie rusine!Sfidatzi poporul prin asemenea „proiecte de hotarare” pe care le avetzi la ordinea zilei,in loc sa va preocupe cu adevarat viatza de zi cu zi a romanului.

Comentariile sunt închise.