Procurorii  Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile in „cauza Elodia” si au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Constantin Cristian Cioaca, pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Public.

Procurorii arata in rechizitoriu ca in noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care inculpatul Cioaca Constantin Cristian i-a aplicat sotiei sale, victima Ghinescu Elodia multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioaca a transportat trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usora, informeaya Mediafax.

„Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus”, noteaza procurorii in rchizitoriu.

Anchetatorii au precizat ca in noaptea in care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla in apartament.

„In zilele urmatoare, inculpatul a derulat o serie de activitati menite a-i asigura evitarea tragerii la raspundere penala. Astfel, intr-o prima faza, acesta a adunat in saci din polietilena toate obiectele vizibil sau potential purtatoare de urme de sange, produse cu ocazia agresiunii ori a depesarii sau transportarii cadavrului in vederea ascunderii acestuia si le-a aruncat intr-o rapa situata la 4,6 km de Poiana Brasov pe directia Rasnov, unde au fost gasite in data de 08.10.2007”, au mai aratat procurorii.

Totodata, potrivit anchetatorilor, intrucat operatiunile de spalare a urmelor de sange de pe suprafata peretelui comun dintre dormitorul matrimonial si baie „nu erau satisfacatoare (din perspectiva cercetarii la fata locului care avea sa se desfasoare in perioada urmatoare in apartament)”, Cioaca ar fi acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sange cu un strat suplimentar de glet si unul de vopsea lavabila. Totodata, acesta a pus in baie o noua perdea de dus.

Ulterior datei de 2 septembrie 2007, Cioaca ar fi  desfasurat „o operatiune ampla de manipulare a persoanelor din anturajul sau si al sotiei sale”, prezentand tuturor celor cu care intra in contact dovezile gasite la acea data de un martor pe calculatorul familiei Cioaca-Ghinescu, referitoare la relatia extraconjugala a Elodiei si la vacanta pe care si-a petrecut-o impreuna cu o alta persoana in Dubai.

„Scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie nefavorabil victimei, care ar fi justificat ipoteza unei plecari voluntare de la domiciliu si deturnarea atentiei de la aspectul esential, respectiv varianta uciderii acesteia de catre inculpat. Dupa ce a intreprins toate aceste demersuri, in data 5 septembrie 2007, inculpatul Cioaca Constantin Cristian a anuntat oficial disparitia sotiei sale”, au precizat procurorii. 

Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Arges.

 

4 COMENTARII

  1. bestiile nu au constiinta,sufletul celor ucisi nu se poate inalta pana nu demasca criminalul.bestia credea ca scapa.pai nu se putea!!!!!dreptatea DIVINA nu intarzie.jupuit de viu ar trebui bestia,a omorat-o cu copilul in apartament.casapit bucatica cu bucatica.pacat ca s-a abrogat legea cu moartea

  2. Sa dea si ultimul ban si el si sora lui ,ca banii vor fi pentru fiul lui, care a trait, fara mama, timp de 5ani s i i s-a inoculat,in mintealui de copil, ,probabil ca mama a fost o nenorocita .Cum putea sa suporte domnul Militian ca sa fie tradat in dragoste deo femee?

Comentariile sunt închise.