Reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu a comentat, în stilu-i caracteristic, evoluția pe care a avut-o Simona Halep la Wimbledon, dar mai ales eșecul suferit în fața Johannei Konta, scrie digisport.ro

”Îți mulțumesc, draga mea Simona Halep, pentru unul dintre cele mai frumoase meciuri de tenis, din viața mea, pe care l-am văzut împreună cu întreaga lume. Nu am ce să-i reproșez Simonei. A fost un meci de un nivel excepțional, un meci care putea, dacă în tenis ar exista remiză, putea să se termine astfel, dar mi-a spus odată Ion Țiriac, furios, în timp ce juca: în tenis nu există remiză, mă, băiatule.

Deci, a câștigat Konta pe merit, dar Simona a făcut un spectacol de tenis excepțional, cu mijloacele ei, care nu sunt cele mai potrivite pentru Wimbledon. Să nu uităm că Simona a pornit acest turneu ca favorită la casele de pariuri a șaptea sau a opta. Avea multe jucătoare înainte, jucătoare agresive, jucătoare cu lovituri foarte puternice, cu un joc de fileu remarcabile. Astea sunt caracteristicile care duc la victoria pe iarbă. Simona nu are aproape nimic din aceste calități. În schimb, are o inimă mare, are niste picioare excepționale și a dus meciul cu Konta până la acest fir de păr din decisiv.

Dacă ar fi să-i reproșez, poate aș fi vrut ca acele trei mingi pe care le-a pierdut la 5-4 și serviciu în tie-break să le fi făcut pe mâna ei. Adică, să riște ea, să lovească tare, decisiv și să iasă afară o palmă sau să se oprească în fileu. Numai că le-a făcut Konta cu mingi de atac, pentru că Simona i-a oferit șansa pentru că a trimis pe teren și a așteptat să greșească Konta.

Câștigul cel mai mare este un meci pe care nu o să-l uit până mor. Tensiune, echilibru, cu incredibil de puțin erori neforțate. Foarte puține breakuri, și-au făcut serviciul. Simona a făcut o minge demnă de Ilie Năstase, din nou, asemănătoare cu aceea din meciul cu Azarenka, I-a pus o scurtă la fileu, acum, după o recuperare extraordinară a Simonei. Poate fi mingea turneului, ca spectaculozitate, și Simona a ajuns-o în ultimul moment și cu singură mână a trimis în cros cu rever slice pe linie, pe lângă Konta.

De asemenea, un moment excepțional, care arată ce progres a făcut Simona în ceea ce privește starea ei psihică, n-ați mai văzut-o că da cu racheta de pământ, la 3-3, în tiebreak, și-a asumat să opreasc meciul cu challenge pentru o minge care a fost cu un milimetru în aut, smulgându-i o expresie uimit-admirativă imperturbabilului arbitru care a lăsat de înțeles că nici el nu o văzuse. Asta spunea fața lui.

Un turneu foarte bun al Simonei, pe o suprafață care nu-i este favorabilă, a câștigat un singur turneu pe iarbă în toată cariera ei”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi Sport.