Simona Halep a făcut una dintre cele mai frumoase partide din cariera ei împotriva Johannei Konta, britanica responsabilă, printre alţii, de suspendarea lui Ilie Năstase de către Federaţia Internaţională de Tenis.

Konta la acuzat pe Năstase, în timpul Fed Cup, de comportament nesportiv, însă ce s-a întâmplat în meciul cu Simona de la Wimbledon este copia fidelă a finalei cu Sharapova, din 2014, de la Roland Garros, în care acelaşi arbitru, Kader Nouni, a permis încălcări repetate ale regulamentului. Sharapova a tras de timp între lovituri, a făcut o pauză de vestiar mai lungă decât cea regulamentară şi a beneficiat de suportul arbitrului atunci când Simona a sesizat neregulile.

Acelaşi Kader Nouni a arbitrat partida Halep – Konta, de la Wimbledon. Nu a văzut pauzele nejustificate ale sportivei britanice dintre puncte, nu a sesizat că pauza de vestiar a fost prelungită, nu a cerut rejucarea punctului care a pus capăt meciului, după ce s-a auzit un urlet din tribune.

Indiferent de arbitraj, Simona poate câştiga şi este pregătită pentru un titlu de Grand Slam. Degeaba eşti numărul 1 mondial, dacă nu ai în palmares un trofeu cucerit la unul dintre cele mai prestigioase turnee din lume.

Simona are timp şi voinţă. Va câştiga Grand Slam-ul şi va deveni numărul 1 mondial, dacă sorţii vor fi de partea ei. Până atunci, fără dubiu, rămâne unul dintre cei mai mari sportivi ai României.