Zvonuri despre schimbarea șefiei PNL București, cel puțin a acelei părți care era considerată ca apropiată fostei conduceri și lui Călin Popescu Tăriceanu, au circulat prin partid încă din decembrie anul trecut. Meciul dintre Andrei Chiliman și Vlad Moisescu, pe de o parte, și Rareș Mănescu plus oamenii lui Crin, pe de cealaltă, s-a intensificat odată cu întocmirea listelor cu candidați pentru Consiliul General. În mod normal, fiecare filială de sector a PNL trebuia să trimită o listă cu cîte șase candidați. Adică, un total de 36 de candidați ai PNL – PC, plus încă 36 de candidați de la PSD, astfel încît să fie depusă o listă completă, care să acopere întreg Consiliul General, plus rezerve. Fiecare filială PNL ar fi trebuit să transmită unul sau două nume pentru posturi eligibile, restul urmînd să fie nume fără vreo miză. Rareș Mănescu a trimis însă o listă cu oameni din care aproape toți se puteau simți îndreptățiți să facă parte din locurile eligibile: Marcel Nicolăescu, fost candidat la primăria Sectorului 6 din partea PC, Cornel Pieptea – deputat și vice la sector, Antonel Tănase – fost secretar de stat și vice la sector, Robert Stan – membru în conducerea sectorului și coordonator de colegiu sau alt coordonator de colegiu, Razvan Sava. Evident că în momentul în care lista de lui Rareș Mănescu a ajuns la Andrei Chiliman, acesta din urmă i-a transmis că nu se poate ca din Sectorul 6 să se regăsească pe poziții eligibile mai mult de două persoane. Iar ce a urmat, întregul meci și lupta internă, s-a concretizat în mazilirea de săptămîna aceasta a tot ceea ce nu era din gașca lui Crin.

Chiar dacă momentan se pare că Rareș Mănescu, apropiat lui Crin Antonescu și soțul europarlamentarului Ramona, a cîștigat bătălia pentru București, problemele lui sînt departe de a se fi încheiat. Revenirea lui Piedone în barca USL nu a creat probleme doar în cadrul Sectorului 4, așa cum v-am arătat într-un text de marti, ci și în sectorul lui Rareș Mănescu. Mai exact, zic sursele noastre, una dintre condițiile pe care Piedone le-a pus pentru revenirea sub steagul USL a fost candidatura lui Ștefan Florescu la primăria sectorului 6. Florescu este un fost șef al piețelor din Sectorul 4 și apropiat al lui Popescu Piedone. Momentan, Victor Ponta este în negocieri acerbe cu primarul Sectorului 4, pentru ca acesta să renunțe la ideea de a-l vedea pe Florescu candidat la Sectorul 6. Și, chiar dacă Piedone se lasă înduplecat și convins, Florescu e totuși decis să candideze. Or, asta ar face ca voturile lui Rareș Mănescu să se împuțineze, la fel ca și șansele de-al bate pe Cristian Poteraș. Iar un insucces la primărie ar face ca toată preluarea organizației PNL București de către oamenii de casă ai lui Crin să se fi făcut cam degeaba.

3 COMENTARII

  1. Ueiiiii…..negocoeri de negocieri pe ciolane inexistente …..foarte bine ….nu cred ca pot sa-l bata pe Poteras …mai vedem

Comentariile sunt închise.