Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT
În intervalul 9 – 13 noiembrie vremea se va încălzi ușor, iar apoi, până în 19 noiembrie, valorile termice vor avea tendința de scădere ușoară de la o zi la alta. Ploi mai importante cantitativ se vor semnala în intervalul 5 – 6 noiembrie, iar cele în general slabe vor avea probabilitatea de producere între 9 și 18 noiembrie.

CRIȘANA
Începînd cu 9 noiembrie, vremea va fi ușor mai caldă decât cea normală, existând mici variații de temperatură la o zi la alta. În perioada 9-19 noiembrie, maximele diurne vor fi în jurul a 12 grade, iar minimele nocturne vor fi de 3…5 grade. Va ploua, posibil important cantitativ, în intervalul 5 – 6 noiembrie, iar cu începere din 9 noiembrie și până în 18 noiembrie, zilnic vor fi posibile ploi slabe.

TRANSILVANIA
În intervalul de prognoză, cele mai ridicate medii ale maximelor diurne vor fi de 20 de grade (5 noiembrie), iar pe 9 și pe10 noiembrie acestea vor coborî sub 10 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi în jur de 0 grade, în nopțile cele mai reci . Precipitațiile, predominant sub formă de ploaie, vor fi slabe cantitativ ca medie regională și vor avea o probabilitate mai mare de apariție pe 5-6 noiembrie și după 9 noiembrie.

MARAMUREȘ
Mediile termice vor marca o scădere accentuată, apoi vor crește ușor până în jurul datei de 13 noiembrie, urmând ca ulterior să existe o tendință de ușoară scădere. Cu toate aceste variații, putem remarca la nivelul acestei regiuni ca vom avea permanent valori peste cele normale, maximele diurne cu 9 până la 12 grade, iar minimele nocturne cu 2 până la 6 grade. Ploi moderate sau local importante cantitativ se vor semnala în intervalul 5 – 6 noiembrie, iar cele în general slabe vor avea o probabilitate ridicată de apariție zilnică, începând cu 9 noiembrie.

MOLDOVA
Vremea caldă pentru această perioadă a anului se va menține în tot intervalul de prognoză. Totuși, de la 18…19 grade, mediile maximelor termice vor marca o scădere până spre 12 grade pe 9 noiembrie și cu mici variații, această valoare va fi caracteristică regiunii până pe 16 noiembrie. Între 17 și 19 noiembrie se preconizează o ușoară răcire a vremii. Mediile temperaturii minime vor fi permanent pozitive, inițial în creștere de la 6 la 10 grade, iar între 9 și 19 noiembrie acestea vor fi cuprinse între 2 și 5 grade. Temporar vor cădea precipitații în perioada 9-18 noiembrie. Acestea vor fi sub formă de ploaie și doar izolat și trecător de lapoviță. Acestea însă vor fi slabe cantitativ, încât media pe regiune nu va depăși 2…3 l/mp în 24 de ore.

DOBROGEA
Între 9 și 14 noiembrie vremea se va încălzi ușor, cu medii ale maximelor diurne ce vor crește treptat spre 15 grade și minime nocturne ce vor atinge circa 8 grade. În perioada 15-19 noiembrie, tendința vremii este de răcire ușoară și treptată.Ploi moderate cantitativ se vor semnala în intervalul 10 – 11 noiembrie, iar cele slabe vor fi posibile între 6 și 8 noiembrie și din nou între 12 și 18 noiembrie.

MUNTENIA
Mediile maximelor diurne vor scădea de la 21 de grade până la aproximativ 13 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre 2…3 grade. Perioada dintre 10 și 19 noiembrie va fi caracterizată prin valori de temperatură în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Vor cădea ploi în general slabe, cu probabilitate mai mare de apariție între 10 și 11 noiembrie și între 13 și 15 noiembrie.

OLTENIA
Între 8 și 19 noiembrie, mediile termice vor avea mici variații de la o zi la alta. Maximele se vor situa în jurul a 12 grade, iar minimele se vor situa între 2 și 4 grade. Va ploua slab în intervalul 5-6 noiembrie, iar între 9 și 17 noiembrie vor fi posibile ploi, local importante cantitativ.

LA MUNTE
În intervalul 9…19 noiembrie acestea se vor situa între 3 și 6 grade. Începând cu 7 noiembrie, minimele termice vor fi preponderent negative, iar cele mai coborâte valori se vor înregistra între 7 și 13 noiembrie (-6…-4 grade). Ploi slabe și moderate cantitativ se vor semnala în intervalul 5 – 6 noiembrie. Între 9 și 18 noiembrie vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Ninsorile se vor semnala cu precădere la altitudini de peste 1700 m.