Daniel Morar ramane inca 6 luni ca conducerea DNA, dupa ce procurorul general Laura Codruta Kovesi a decis sa ii prelungeasca mandatul pana in luna august. Potrivit ordinului de delegare, prelungirea mandatului sefului DNA intra in vigoare incepand cu data de 13 februarie 2012.

La sfarsitul anului trecut, Presedintele vorbea la postul public de televiziune despre o eventuala prelungire a mandatului sefului DNA. “Optiunea mea este sa cer procurorului general sa-i dea o prelungire pana in iunie, un interimat, pentru ca Daniel Morar a mai avut interimate intre primul si al doilea mandat. As vrea sa ramana in functie si pana la raportul MCV, din vara. El fiind unul dintre principalii pioni ai raportului, declara atunci Traian Basescu.

Daniel Morar este la cel de-al doilea mandat la Directia Nationala Anticoruptie, institutie care fost criticata in nenumarate randuri de presedintele Traian Basescu pentru dosarele nefinalizate si rezultatele slabe in instante. Seful statului se referea la dosarele de mare coruptie aflate inca in instrumentare sau fara sentinte definitive, acuzand Directia ca se ocupa de cazuri minore.

La inceputul anului 2012, Presedintele admonesta din nou DNA-ul ca aresteaza primari, dar nu reuseste sa faca progrese in lupta cu inalta coruptie, dand exemplul cazurilor Nastase, Pacuraru sau Mitrea.

Cu toate acestea , activitatea DNA  a fost apreciata pozitiv in documentele Comisiei Europene. Miercuri, 8 februarie, se vor prezenta rezultatele preliminare ale Raportului pe justitie,  documentul  final al Mecanismului de Verificare si Cooperare (MCV) urmand a se face public in luna iunie.

Un argument in plus pentru raportul pozitiv este si recenta condamnare a lui Adrian Nastase , de 2 ani cu executare, in Dosarul “Trofeul Calitatii”, dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie.

4 COMENTARII

  1. Eu cred ca este un lucru f.bun prelungirea mandatului la DNA.Dar parerea mea, este dar nu stiu cum sa se umble la CSM si ICCJ ,acolo dupa umila mea parere este baiul mare.Aminarea dosarelor pina la prescriere,pedepse cu suspendare,prea multe vicii de procedura etc.

  2. Buna ziua!
    Este o veste buna,prelungirea inca o data a mandatului sefului DNA.Cu mici intarzieri lucrurile au inceput sa miste in justitia romana.Nu e vorba doar de dosarele instrumentate pentru fostul premier Nastase ,ci di de alte numeroase dosare care si-au gasit locul pe masa judecatorilor.
    Prelungirea deciziilor in instante nu se poate imputa atat procurorilo,ci mai ales judecatorilor care in mare parte fac parte din cloaca coruptilor.
    Admonestarea procuraturii de catre presedintele Basescu e justificata.Am in vedere usurinta cu care a fost lipsit de libertate Apostu,primarul Clujului. Nu-l exonerez de vinile care i se aduc,dar sa-mi fie iertata comparatia:se poate asocia aceea presupusa mita(inca foarte tulbure in privinta dovezilor si martorilor credibili)cu mita lui Nicolaeciuc care a si fugit in SUA si s-a sustras judecatii?Apostu stia cu 9 zile inainte ca e urmarit si n-a fugit de justitie.

Comments are closed.