Update :

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a anuntat ca UDMR-ul va sustine actuala coalitie dar numai in anumite conditii. El a spus ca este nevoie de stabilitate politica si economica intr-un an in care vor avea loc doua scrutinuri electorale, pentru alegerea noii administratii locale si pentru legislativ. Hunor a mentionat ca formatiunea sa solicita incheierea unui protocol al Coalitiei care ar trebui sa contina atat probleme legate de infrastructura cat si  probleme legate de invatamant, facand trimitere la autostrada Transilvania si la Facultatea de Farmacie si Medicina Tg. Mures.  Presedintele UDMR a tinut sa precizeze ca va sustine cresterea pensiilor si a salariilor daca  rezultatele oficiale in privinta cresterii economice pe primul trimestru al acestui an se vor confirma.

Conducerea PDL a decis, marti, in Colegiul Director, inlocuirea tuturor ministrilor pe care i-a avut in Guvernul Boc. Reprezentantii PDL au propus o lista de nume ce urmeaza sa fie aprobata de premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu. Conform unor surse guvernamentale, Ungureanu va prezenta componenta noului Executiv, maine, la ora 10:00.

UNPR-ul ramane un sprijin in actuala Coalitie si vine cu propunerea ca ministrii Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sa isi pastreze portofoliile.

Reprezentantii UDMR au precizat ca sunt interesati, in mai mare masura de programul noului Cabinet si, mai apoi, de echipa care se va forma.

In cursul zilei de maine, candidatii pentru functia de ministru vor fi audiati in comisiile de specialitate reunite din Parlament, votul acestora fiind consultativ. Joi, premierul Ungureanu ar urma sa mearga in Parlament pentru a obtine votul de incredere pentru Cabinetul format.

Lista noilor miniştri PDL i-ar putea cuprinde pe:

 

 

12 COMENTARII

 1. nici nu trebuie sa cunoastem prea multe despre noua garnitura.ne ajunge ca stim ca-s bursieri ,oameni de cultura,temeinic pregatiti profesional,tineri,lupi etc.sa-i vedem cum se reped in hamuri ca manjii cei naravasi.va depinde si de tensionarea darlogilor precum si de stransura zabalelor…

 2. Cred ca se duc lupte grele in PDL si situatia nu este chiar atat de roza pe cat ar vrea unii sa o prezinte.
  Despre noua echipa din jurul lui Ungureanu nu pot zice nimic rau, necunoscand prea multe despre nominalizati. Sa-i vedem cum vor trece de votul parlamentului si, sper, la treaba…

 3. Sant convinsa ca ce s-a intamplat azi se stia de catre premier si presedinte tot din decembrie pentru ca s-a petrecut prea repede ca sa se fi hotarat azi.Dar, nu conteaza,doua miscari inteligente si cu premierul si cu ministri. FELICITARI!

 4. In sfarsit o propunere mai decenta. Dar oare vor fi lasati sa-si faca treaba? Asta-i adevarata problema la noi in Romania.

  • stai linistit ca altii o sa-i conduca din spate.
   crezi ca la 31 de ani cineva e super meserias sa conduca un minister de finante????

 5. BOC A FOST FANTASTIC A FACUT O MUTARE DE MARE OM POLITIC SI CRED CA VOM MAI AUZI DE EL JOS PALARIA . se pare ca mutarea PDL a rupt gura usl ,aseara usl nu stia decit sa injure sau sa se uite ca vitelul la poarta noua, SE PARE CA LA USL A VENIT IARNA SINT RAU INZEPEZITI astazi dupa cum se prezinta oferta pentru noul cabinet se pare ca PDL a mutat definitiv un cabinet tinar cu oameni nepatati PDL a luat o hotarire si se pare ca o urmeaza toti si nu doar in declarati o miscare de sah mAT

 6. Un gest dovedind loialitate, bun simț și caracter. Atribute atât de străine partidelor “contra”. Poate nu au fost cei mai buni, poate nu au știut să comunice cu eficiență, dar cu siguranță nu au dormit în fotoliile ministeriale.

 7. Eu consider ca acest gest este bine venit ,si ca se poate si reforma clasei politice ,cu acesta garnitura de tineri ,se pote demonstra ca ROMANIA are rezerve de oameni, sper eu bine pregatiti si mai multa cinstiti si patrioti.Doamne ajuta.

 8. Stiti ce inseamna asta ? Ca, in sfirsit, in Romania am avut prima garnitura de ministri care are CARACTER. In masa. Bravo domnule BOC, te dovedesti a fi nu numai un om cinstit, ci si consecvent, lasindu-i si pe lupii tineri sa-si arate coltii. Am avut atit de multi ministri care nu s-au voit a se da dusi de pe caldutul scaun, incit gestul pdl-istilor este extrem de binevenit in politichia dimboviteana. Asa DA. Sa vedem daca si partidul bolsevicilor si cel al marionetei acestora o sa aiba vreodata demnitate. Inceputul s-a facut si este de foarte bun augur.

Comments are closed.