Intr-o postare pe Facebook, duhovnicul Savatie Bastovoi ne aduce aminte de un discurs istoric al savantului Nicolae Iorga, mereu actual, mai ales in vremuri de criza.

[jwplayer config=”600×394″ file=”https://www.nasul.tv:81/wp-content/uploads/2012/02/Nicolae-Iorga-pentru-Romania-anii-1930-bun.m4v” image=”https://www.nasul.tv:81/wp-content/uploads/2012/02/nicolae-iorga.jpg” html5_file=”https://www.nasul.tv:81/wp-content/uploads/2012/02/Nicolae-Iorga-pentru-Romania-anii-1930-bun.m4v”]

6 COMENTARII

 1. Buna seara Fluturilor liberi si Nasului.
  Cit adevar!si cum se potriveste timpurilor noastre.Oare,pacalicii din conducerea partidelor de opozitie,or fi stiind de spusele lui Nicolae Iorga?sau sint atint de inculti si rau voitori de a trage „tarisoara” noastra in abis?
  Multumim redactiei pentru aceasta postare,aminteste de menirea noastra,sa muncim ca sa prosperam,nu sa „mitingim” ca sa avem!
  Sa fiti iubiti!

 2. Si atunci ca si acum trintorii trageau tara in jos, munca fiind inlocuita de conspiratii si revolutii. Caragiale este omniprezent. Ma intreb oare am evoulat ca mentalitate? Spre ca da, dar numai pe jumatate.

 3. NASULE,
  Am o propunere cind vei da drumul televiziunei, pintre alte servestile celor doi besmetici ,cu pretenti de conducator, si mitingistilor acest moment cu IORGA ,care nu poate vi acuzat ca este cu BASESCU.

 4. Excelent discurs.
  Multi l-au criticat pe Nicolae Iorga dar multi l-au apreciat si recunoascut valoarea. Nicolae Iorga afirma: „Tara noastra are, inainte de toate, o datorie: aceea de a munci. Munca, adevarata si spornica, nu se poate face decat prin solidaritate nationala”.
  Astazi acesta datorie s-a uitat si a fost schimbata cu a da gratis.

 5. extraordinar,discurs,ce bogati suntem pt mostenirile,lasatesi pt oameniicare reusesc sa si pastreze echilibru in vremuri de rascruce. cu ingaduinta dumneavoastra felicitari.

Comentariile sunt închise.