anticomDe ce a ajuns România zonă de risc pentru statul de drept? De ce, alături de Ungaria, figurează la loc de frunte între ţările UE în care democraţia e în primejdie? Un motiv ar fi păcatele contra memoriei.

Pe lângă întârzierea masivă a introducerii reformelor în spaţiul românesc, după 1989, în comparaţie cu alte state ex-comuniste, una din explicaţiile uluitorului derapaj anti-democratic al puterii USL-iste, din vara anului trecut, rezidă în lipsa unui minim consens valoric şi istoric.

Înăbuşirea în faşă a acestui consens, absenţa lui, obţinută între altele prin dezinformare şi dezagregarea reperelor anti-totalitare, facilitează reinterpretările oportuniste şi condiţionează descurajarea gândirii critice, apte să ţină piept tentativelor de restaurare a dictaturii.

În alte state comuniste foştii disidenţi au ajuns după 1989, rapid, în vârful ierarhiei. De pildă în Cehoslovacia lui Vaclav Havel. În România s-a impus iliescismul.

Că în societatea românească mai proliferează şi în prezent aberante atitudini pro-ceauşiste şi pro-comuniste e aiuritor, dacă se ţine cont de catastrofa provocată între Carpaţi şi Dunăre de totalitarism, fascism şi comunism în genere, şi de Ceauşescu şi de poliţia lui politică în mod special.

Or, nu mi se pare defel întâmplător faptul că puciul din vara anului 2012 a avut loc în condiţiile în care, potrivit unor sondaje, s-au înregistrat în România majorităţi nutrind nostalgii pro-ceauşiste.

La fel de puţin aleatorie e propulsarea la vârful unor importante instituţii culturale româneşti a unor foşti securişti, ori turnători ai securităţii precum şi a unor cercetători ori manageri prea puţin aveniţi.

Sunt, desigur, salutare conferinţe de separare a apelor în care se face distincţia dintre luptătorii anti-comunişti (din munţi) şi extremiştii de dreapta dintre ei, precum cea pe care a fost invitat s-o ţină, la Bucureşti, la 18 aprilie, germano-românul William Totok, sub egida IICMR şi a Institutului Elie Wiesel.

Dar, în genere, se degajă impresia că, la Bucureşti, s-ar substitui autenticul anti-totalitarism, promovat de pildă de fosta conducere a IICMR, pe vremea când şeful său onorific, profesorul româno-american Vladimir Tismăneanu încă nu fusese dat afară, cu un anticomunism care, dacă facem abstracţie de conferinţa lui Totok, pare, prin comparaţie cel puţin, de faţadă.

La o atmosferă caracteristică pentru restauraţie, una pro-ceauşistă, doar vag escamotată şi cosmetizată, de ochii „lumii bune”, apusene, se potriveşte şi nu pare deloc accidentală „reevaluarea” oportună, ideologic, a unor valori anticomuniste restituite românilor în anii 90. Rescrierea istoriei, un fenomen amplu descris de Orwell, tipic pentru lumile recăzute pradă totalitarismului se produce în România USL-istă între altele prin ceea ce s-ar putea numi elucubraţii marca Larry Watts.

Celebru „răstălmăcitor al istoriei”,după cum îl descrie cu argumente consistente Marius Mioc, într-un foarte instructiv articol apărut pe site-ul Contributors.ro, Larry Watts a mai stârnit în trecut iritarea unor istoriografi serioşi. Memorabil rămâne bunăoară modul iresponsabil în care Watts a comentat fascismul românesc, respectiv victimele lui.

Michael Shafir, reputat ex-cercetător al Institutului de Research al Europei Libere i-a reproşat lui Watts pe bună dreptate „trivializarea Holocaustului” într-o lucrare publicată,sub titlul “The ‚comparative trivialization’ of the Holocaust”, în 2003 de RFE/RL, Inc şi republicată cu permisiunea postului de radio Europa Liberă şi Radio Libertatea.

Or, Watts a recidivat, nu de mult, cu o carte avansând o „teză” masiv mediatizată în România, care pretinde că fostul general de securitate Pacepa, care l-a trădat pe Ceauşescu şi poliţia lui politică, ar fi lucrat pentru KGB şi ar fi fugit în SUA la ordinele serviciului secret sovietic.

Până la prezentarea unor probe concludente în acest sens mai nimic nu pledează în favoarea acestei aparent stranii ipoteze. Cariera de istoric a lui Watts, lasă, oricum, mult de dorit. Grav defecte, cum sunt, opiniile sale istorice nu sunt de natură să confere credit unui zvon numai bun să contribuie la demolarea unui potenţial reper anti-comunist.

Or, nu trebuie uitat că Pacepa, militarul cu cel mai înalt rang din statele Tratatului de la Varşovia, care a trădat sistemul comunist, trecând de partea adversarilor ceauşismului, comunismului şi ai Uniunii Sovietice, fusese mult elogiat, la vremea sa, de preşedintele american Ronald Reagan. Deci de omul care, alături de Margaret Thatcher, a sfârşit, ulterior, prin a îngenunchea imperiul sovietic.

Totuşi, Watts e folosit drept temei de către „istorici şi specialişti de marcă” din România, după cum îi califică ziarul Adevărul, spre a proiecta o imagine serios şifonată a “defecţiunii” anti-ceauşiste a fostului general.

Prezentat mai nou, de unii, ca şi cum ar fi fost „antiromân”, Pacepa nu e singurul posibil simbol anticomunist care „o păţeşte” istoriografic.

Cazul său e mai complex, întrucât, înainte de a ajunge la sentimente mai bune şi a se refugia în occident, Pacepa a făcut parte, multă vreme, din odioasele structuri represive ale regimului comunist. Ba chiar le-a condus.

Or, în cazul lui, dar şi al altor foşti marxişti şi intelectuali care, spre deosebire de Pacepa, au rămas fără prezumtive crime la activ şi, indubitabil, s-au convertit autentic şi convingător la disidenţă anticomunistă, precum Dan Deşliu, sau la democraţie liberală, precum Vladimir Tismăneanu, manevra demolatoare e, în genere, aceiaşi. Ea constă în a se insista exagerat asupra păcatelor de tinereţe spre a se obtura meritele de la bătrâneţe.

Există însă şi simboluri anti-comuniste care n-au greşit în juneţe. Unii din foştii disidenţi din România, oameni care, de tineri, şi-au riscat viaţa, integritatea corporală şi libertatea spre a lupta împotriva barbariei comuniste au fost în mare măsură uitaţi, sunt trecuţi sub tăcere, se sting, ori au murit, ca Vasile Paraschiv, într-o atmosferă de ignoranţă generală. O atmosferă în care se adulează, în schimb, deşănţat şi imund corifei ai cultului personalităţii ceauşiste, ai proletcultismului şi naţional-comunismului, precum Adrian Păunescu, ori Sergiu Nicolaescu.

În ultima vremea, firava şi dezbinata opoziţie de centru-dreapta din România s-a concentrat, din motive lesne de înţeles, asupra bătăliei pentru justiţie, spre a încerca să-i apere ultimul rest de independenţă.

Dar bătălia pentru memoria neamului românesc nu e mult mai puţin importantă.

– articol publicat de Deutsche Welle –

11 COMENTARII

 1. “HISTORY”-MARŞ AFARĂ DIN ROMÂNIA !

  Moto:
  „Cine NU-ŞI CUNOAŞTE TRECUTUL
  NU poate înţelege prezentul
  şi NU va putea să vadă viitorul”.

  „CINE CONTROLEAZĂ TRECUTUL CONTROLEAZĂ ŞI VIITORUL.

  Cine controlează prezentul controlează ŞI trecutul”.

  “1984 “-George Orwell

  Dacă vă întrebaţi ce caută un subiect despre postul tv „History” la „Politic” răspunsul e simplu.
  Pentru că „History” face politică.
  Ba chiar GEOPOLITICĂ.
  Şi cel mai grav lucru:
  „History” face o murdară
  GEOPOLITICĂ RUSEASCĂ ANTI-ROMÂNEASCĂ.
  NOI ROMÂNII plătim să fim scuipaţi ruseşte în casa noastră ROMÂNIA .

  Acelaşi BOZGOR INFECT numit „ŢEPARI”(zoltan teszary)de la postul BOZGORESC-SOROSIST-KAGHE BIST rcs-rds ne livrează OTRAVĂ TV.
  Emisiunea despre al doilea război mondial,COMANDATĂ DE RUŞI este efectiv UN ATAC MIZERABIL antiromânesc.
  CU NERUŞINARE TIPIC RUSEASCĂ,în limba engleză,pe un post american,KGB-ul ne livrează via Ţepari „istoria” în varianta KREMLINULUI.
  „Documentarul” COMANDAT DE RUŞI la „History” este O SFIDARE CINICĂ, O INSULTĂ ÎNGROZITOARE adusă NOUĂ,ROMÂNILOR.
  Practic textul „documentarului”(recitat,repet ÎN LIMBA ENGLEZĂ)este un copy-paste după MANUALELE RUSEŞTI de istorie clocite de PROPAGANDA STALINISTĂ de la Moscova în anii 40.
  Orice referire la CRIMINALUL RAPT Ribentrop-MOLOTOV lipseşte cu desăvârşire.
  Inutil veţi aştepta măcar UN CUVÂNT despre SFÂŞIEREA Basarabiei şi Bucovinei de Nord din trupul României!
  Bucovina de Nord cu Cernăuţiul lui Ciprian Porumbescu şi Eminescu,cu Codrii Cosminului ai lui Ştefan cel Mare,cu Ţinutul Herţei şi Basarabia cu Hotinul lui Hurmuzachi şi Haşdeu,cu Tighina,cu Chişinăul lui Mateevici,Inculeţ,Pan Halippa şi Constantin Stere,Cetatea Albă,Chilia şi Insula Şerpilor,toate acestea SUNT PĂMÂNT RUSESC în „documentarul” „History” COMANDAT DE RUŞI .
  NOI ROMÂNII suntem prezentaţi drept „fascişti”,”nazişti”.
  NOI ROMÂNII când am trecut Prutul pe 22 Iunie 1941 „AM OCUPAT” patria ruşilor URSS.
  Basarabia şi Bucovina erau URSS.
  Şi mai grav,se pare că pentru „History” şi azi Basarabia şi Bucovina sunt tot PĂMÂNT RUSESC!
  Pentru Călăii OCUPANŢI RUŞI şi SLUGILE lor vorbitoare de engleză,UNIREA Basarabiei din 27 Martie 1918 şi UNIREA Bucovinei din noiembrie 1918 cu Ţara MAMĂ ROMÂNIA-nu au existat niciodată.

  NOI ROMÂNII „AM OCUPAT”…Basarabia şi Bucovina(care nu a aparţinut nici măcar o zi ruşilor până la RAPTUL Molotov).
  Ei,Călăii RUŞI….”AU ELIBERAT”.
  Ei,Călăii OCUPANŢI RUŞI i-au „eliberat” pe ROMÂNI de…ROMÂNI.
  „History” nu pomeneşte nimic despre GULAGURI,despre lagărele de EXTERMINARE ÎN MASĂ A ROMÂNILOR bucovineni şi basarabeni,nimic despre MASACRAREA ROMÂNILOR DE CĂTRE OCUPANŢII RUŞI la Fântâna Albă(Katinul nostru) şi Lunca,în beciurile NKVD-ului din Chişinău,despre ROMÂNII EXECUTAŢI ZILNIC în lagărul de la IVDEL, Karaganda,Spask99,în Kazahstan,în Siberia…
  De câte ori vine vorba de BRUTELE numite „Armata Roşie”,BESTIILE BOLŞEVICE RUSE sunt numite „EROI” ai „GLORIOASEI Armate Roşii ELIBERATOARE”.
  Încă odată,repet,culmea NERUŞINĂRII OCUPANŢILOR este că în acest „documentar”,se repetă aceleaşi MINCIUNI RUSEŞTI ODIOASE impuse în manualele de istorie de PROPAGANDA KGB:
  NOI ,ROMÂNII când am trecut Prutul pe 22 Iunie 1941„AM OCUPAT” URSS-patria RUŞILOR.
  Ei,CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI ,de câte ori treceau Niprul,Bugul,Nistrul,Prutul,Carpaţii,
  ei, CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI „AU ELIBERAT”.
  Şi PORCĂRIA ASTA ODIOASĂ RUSEASCĂ ne este servită pe banii noştri,în casa noastră strămoşească,în chiar SFÂNTA NOASTRĂ ROMÂNIE,zi după zi,PE UN POST AMERICAN,”History”.
  Nu,nu este un documentar despre MANIPULAREA ÎN MASĂ din defunctaURSS,nu,nu este un documentar despre cum NKVD-ul şi KGB-ul AU SPĂLAT CREIERELE românilor basarabeni şi bucovineni.
  Nu,nu este un documentar despre „dicţionarul ROMÂN-moldovenesc” al MANKURTULUI Vasile StatiKGB.
  Nu,nu este un documentar despre STRATEGIA RUSEASCĂ ANTI-ROMÂNEASCĂ numită „moldovenism”.
  Nu.
  Este un „documentar” AMERICAN,la o televiziune AMERICANĂ.
  Este „VOCEA RUSIEI” în limba engleză.
  Călăii OCUPANŢI RUŞI au clocit bine manipularea.
  Ei ştiu că ROMÂNII NU AR ACCEPTA NICIODATĂ un „documentar” despre PROPRIA LOR ISTORIE,realizat la Moscova şi citit ÎN LIMBA RUSĂ.
  Şi atunci CINE SĂ FIE CALUL TROIAN primit cu urale naive în cetatea ROMÂNIA?
  Un post al celor ştiuţi de NOI ROMÂNII drept ALIAŢI ÎN NATO.
  Aceeaşi tactică a aplicat-o KGB-ul în manipularea dezgustătoare „Dacii-Adevăruri tulburătoare”.
  Care român ar fi acceptat să audă DE LA UN RUS că cercetările paleogenetice făcute la Moscova au arătat că NOI ROMÂNII suntem DOAR 4% înrudiţi cu FRAŢII noştri ITALIENI şi în schimb 99% din NOI ROMÂNII suntem de fapt NU LATINI ci TRACO-SLAVI adică înrudiţi genetic cu RUŞII ???
  Şi atunci în cine a aflat KGB-ul că au încredere românii?
  În Germania…
  Şi uite aşa CERCETĂTORI GERMANI(în loc de CERCETĂTORI RUŞI),din HAMBURG(în loc de MOSCOVA) ne-au comunicat sentenţios,MIMÂND perfect rigoarea ştiinţifică că NOI ROMÂNII NU SUNTEM URMAŞII ROMEI!
  Şi nimeni nu a observat URIAŞA FRACTURĂ LOGICĂ rezultată din această MINCIUNĂ RUSEASCĂ NERUŞINATĂ!
  Dar să revenim la „documentarul” History” unde ,ca să vezi:
  TRĂDĂTORUL ABJECT pompos numit „mihăiţă I” este prezentat ca un mare lider…
  IDIOŢII UTILI şi trădătorii neamului românesc au fost mereu lăudaţi de OCUPANŢII RUŞI.
  Ei au fost şi sunt aplaudacii „Gloriosului POPOR RUS frate şi prieten”…
  Evident,un patriot român precum MAREŞALUL NOSTRU MARTIR,Ion Antonescu este prezentat drept un fascist care ,în mod inexplicabil ,refuză să stea în genunchi în faţa „GLORIOASEI” Armate Roşii!
  Evident,TRĂDAREA lui mihăiţă I-ul este prezentată ca un gest firesc,inevitabil şi de bun simţ.
  Din nou cu o NERUŞINARE TIPIC RUSEASCĂ,ni se spune în „documentarul” „History” că Rusia s-a angajat în 1944 să respecte INDEPENDENŢA ROMÂNIEI!
  Şi asta după ce RUSIA OCUPASE DIN NOU Basarabia şi Bucovina de Nord!
  INCREDIBILĂ NERUŞINARE,CINISM şi TICĂLOŞIE stil NKVD-KGB!
  Nimic despre SUTELE DE MII de ostaşi români trimişi în lagărele din Siberia,nimic despre cei PESTE 50.000 de OSTAŞI ROMÂNI EXECUTAŢI în Lagărul de exterminare de la Bălţi,cu ale căror sfinte oseminte BESTIILE ASASINE RUSE au umplut mlaştina de lângă oraş.
  Nimic despre OCUPAŢIA RUSEASCĂ în România ,nimic despre impunerea cu tancurile a REGIMULUI BOLŞEVIC,nimic despre MARELE JAF RUSESC din România de după TRĂDAREA lui mihăiţă I-ul din 23 August 1944.
  Nimic despre FOAMETEA şi CANIBALISMUL REGIZAT de Stalin în România de Est în urma căruia au fost exterminaţi peste 300.000 de români!
  Să le dăm o lecţie AMERICANILOR TRĂDĂTORI şi slugi ale Rusiei de la „History”.
  Helloooo, „History”!
  LISTEN and LEARN,you damn „politically corect” hypocrytes!

  Lecţii de istorie ASCUNSĂ 200 de ani de Călăii OCUPANŢI RUŞI:

  Rusia, cu sau fără pretext, a căutat mereu să se amestece în treburile
  interne ale Ţărilor Române, ÎNTOTDEAUNA CĂUTÂND UN PRETEXT PENTRU A LE OCUPA.
  Moldova istorică A FOST OCUPATĂ DE RUŞI DE ŞAPTE ORI, în total pentru 34 de ani, iar jumătatea ei de răsărit – Basarabia – este şi azi SUB OCUPAŢIE RUSEASCĂ după 186 de ani (1812-1918,1940-1941 şi 1944-2013), Transnistria-PĂMÂNT ROMÂNESC este şi azi SUB OCUPAŢIE RUSEASCĂ după PESTE 200 ani (1792-2013) şi Ţara Românească A FOST OCUPATĂ DE RUŞI DE CINCI ORI, în total pentru 29 de ani.

  “Nu voi lăsa românilor decât ochii, ca să plângă!”
  Declara Călăul OCUPANT RUS generalul Kutuzov, la semnarea tratatului de pace ruso-turc din 1812, prin care Rusia NE SMULGEA pentru prima dată Basarabia.

  1809: Rusia proclamă anexarea Principatelor Române
  “Acei care cunosc istoria Ţării Româneşti în epoca de la 1792 la 1806, ştiu pustiirile, jafurile, omorurile şi batjocurile de tot felul de care a avut parte acea nenorocită ţară din cauza mişcării astfel încurajate de Rusia, spre folosul scopurilor ascunse ale acestei puteri. În curs de trei ani numai ea plătise, peste birul obişnuit, 90 mii de pungi de bani, adică enorma sumă de 45 milioane, sub cuvânt de ridicare de trupe şi de alte măsuri de apărare împotriva lui Pasvant-oglu”
  (Hurmuzachi, ibid, piesa CCCCZZIII, p.228)
  ..”Generalii ruşi urmează să ridice din aceste nefericite provincii (Moldova şi Ţara Românească) contribuţii enorme: ei vor lăsa ţăranilor munteni şi moldoveni numai ochii ca să plângă.”
  ” De când ruşii sunt aici, generalii en chef, Michelson şi Prozorovski, au avut întotdeauna câte 300 lei (450 franci) pentru masa lor; Meyendor, Ţiţerov, Miloradovici şi chiar Lascarov câte 200 lei; Bahmetievm, Ulanbius şi mai mulţi alţii câte 100 lei, toţi ceilalţi ofiţeri, gheliruri”
  (5 februarie 1808, raport al agentul francez Lamare)
  “S-a pus în această provincie o dare de 30 lei de fiecare casă. Această dare dă loc la murmurele românilor de vreme ce este de cinci ori mai mare decât aceea ce o plătesc de obicei”
  (adjutantul Meriage, 18 februarie 1808)
  “Această ţară este cu desăvârşire distrusă, ruinată şi depopulată dacă pacea şi o grabnică mântuire nu vin în ajutorul ei. Nu este pildă de vezaţiuni asămănătoare celor ce exercită la ţară ispravnicii îndemnaţi de divanul lui Ipsilanti şi de ORDINILE SUVERANE ALE RUŞILOR….Oameni foarte demni de credinţă mă încredinţează că sunt puşi la tortură în acelaşi teasc, piciorul bărbatului lângă piciorul femeii, până când mărturisesc şi predau tot ce au. Nu mai este în ţară nici grâu, nici orz. De opt zile nu mai este pe piaţa Bucureştilor nici carne, nici pâine, nici lemne, nici verdeţuri. Ţăranii români vor pleca cu toţii, fie în Turcia, fie în Transilvania şi nu se vor mai întoarce niciodată.”
  (27 martie 1808, raport al agentul francez Lamare)
  “Ţara Românească este într-o stare de mizerie ce greu s-ar putea descrie. Şăderea într-însa a ARMATEI RUSEŞTI, care apasă întreagă pe ea, precum şi lăcomia lui Ipsilanti au redus-o la cea de pe urmă mizerie.”
  (8 iulie 1808, raport al agentul francez Sebastiani la Constantinopol)
  “… Amicul şi aliatul meu, împăratul Rusiei, a alipit către împărăţia sa Finlanda, Moldova, Ţara Românească şi un ţinut din Galiţia. Nu sunt gelos de nimic ce s-ar întâmpla în bine acestei împărăţii”
  (Napoleon, 3 decembrie 1809)
  ” Ţara Românească este în starea cea mai deplorabilă, dările ce divanul este silit să le perceapă pentru trebuinţele armatei sunt de patru ori mai mari de ceea ce erau sub domni. Un nenorocit de ţăran care drept toată avere posedă o păreche de boi şi un car, plăteşte nişte biruri ridicându-se până la 40 lei pe lună. Totalul general, stabilit la sfârşitul anului 1809, reprezintă o sumă de 30 milioane pe care Ţara Românească a fost silită să le furnizeze ruşilor, de la intrarea lor în ţară, atât în bani cât şi în provizii deosebite. Trebuie să se adauge la aceasta tot ce boierii, în mâinile cărora ruşii au vândut autoritatea adminstrativă, au putut să mai stoarcă pentru propria lor socoteală, care se poate ridica la alt total de aproape zece milioane şi atunci îşi va face cineva face o idee de nevoia în care se găseşte această nenorocită ţară.
  Fapt este că, dacă această stare de lucruri mai ţine un an, Ţara Românească va fi o ţară dărăpănată fără sorţi de mântuire şi care va trebui repopulată, căci o mare mulţime de săteni din satele care se află în apropiere de Dunăre, împinşi de desnădejde, au fugit şi mai fug încă în Bulgaria, spre părţile Şiştovului şi Nicopolei unde sunt foarte bine primiţi”
  (raport al agentului Ledoulx către Champagny, 1810)
  “Ţara Românească şi Moldova. Aceste provincii sunt de o fertilitate admirabilă.
  Erau acoperite de turme de vite; dar OŞTIREA RUSEASCĂ A MÂNCAT ASTFEL ACEASTĂ ŢARĂ încât, la începutul anului 1809, ea nu mai oferea decât icoana unui pustiu”
  (14 iulie 1810, raport al agentul francez Meriage către Relaţiunile Externe Franceze)
  “PRINCIPATELE ROMÂNE ERAU OBLIGATE să furnizeze ARMATEI RUSEŞTI toate proviziile şi să le şi transporte la locurile hotărâte; În anul 1808, când lipsa de nutreţ era cumplită, Prozorovski a cerut 70.000.000 puduri ( 1.146.000 tone) fân.
  În septembrie 1808, se cer Moldovei, ca supliment, 80.000 cetverturi (aprox. 50.000 kile) grâu, 40.000 cetverturi (aprox. 25.000 kile) ovăz, 30.000 cetverturi (aprox. 19.000 kile) hrişcă, calculate a 10 lei, jumătate în bani, jumătate în natură.
  Tot atunci se impune Ţarii Româneşti, suplimentar, o furnitură de 50.000 kile de grâu de Brăila, 80.000 kile de ovăz şi 120.000 care mari de fân.
  În februarie 1809, se cer Moldovei 11.000 de care cu 44.000 boi, spre a aduce din Rusia 54.000 cetverturi grâu.
  În 1810, Moldova era silită să cheltuiască 5.890.300 lei pentru armată si spitalele RUSEŞTI afară de transporturile ce trebuia să le facă ţaranii şi de alte cheltuieli de tot felul- ca de ex, cele pentru porţia de carne ce ţările noastre fură îndatorite s-o procure zilnic , atât pentru fiecare soldat din oştire cât şi pentru fiecare bolnav aflat în spitalele ruseşti”
  (Radu Rosetti – ACŢIUNEA POLITICII RUSEŞTI în Ţările Române
  povestită de organele oficiale franceze, Ed. Cartea Românească, 2000)
  Esenţa politicii coloniale, de jaf şi violenţă, de mutilare a conştiinţei naţionale şi DE DEZNAŢIONALIZARE A ROMÂNILOR , promovată de ruşi în Principatele Române, a fost exprimată în mod concis până şi de Karl Marx care menţiona că :
  „jugul turcilor a fost de lemn,
  pe când cel al ruşilor e de fier”.

  Declaraţia de UNIRE a Basarabiei cu România,
  la 27 martie/9 aprilie 1918

  “În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară:

  Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechei Moldove,
  În puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna
  SE UNEŞTE CU MAMA SA ROMÂNIA.”
  Membrii Sfatului Țării

  Lista membrilor Sfatului Țării.
  Cei care au votat pentru Unire, pe 9 aprilie 1918 (27 martie stil vechi)
  (după nume, vârstă, profesie, grup etnic, județ):

  1. Nicolae Alexandri, 60, jurnalist, Hotin/Chișinău
  2. Elena Alistar-Romanescu, 42, medic, Cetatea Albă/Chișinău
  3. Alexandru Baltaga, 55, preot, Orhei
  4. Constantin Bivol, 33, fermier, Chișinău
  5. Teodor Bârcă, 24, învățător, Chișinău
  6. Teodosie Bârcă, 23, fermier, Soroca
  7. Vladimir Bodescu, 50, jurist , Chișinău
  8. Vladimir Bogos, 24, student, Chișinău
  9. Nicolae Bosie-Codreanu, 32, inginer, Hotin
  10. Ștefan Botnarciuc, 43, fermier, ucrainean, Bălți
  11. Ignatie Budișteanu, 30, fermier, Bălți
  12. Ilarion Buiuc, 27, fermier, Orhei
  13. Gheorghe Buruiană, 33, cooperator , Chișinău
  14. Ion Buzdugan, 30, învățător, Orhei/Bălți
  15. Anton Caraiman, 38, fermier, Orhei
  16. Grigore Cazacliu, 26, student, Soroca
  17. Ion Cazacliu, 48, funcționar public , Soroca
  18. Vladimir Cazacliu, 29, student, Soroca
  19. Dimitrie Cărăuș, 25, student, Soroca
  20. Vasile Cerescu (Ciorăscu), 31, fermier, Chișinău
  21. Nicolae Cernăuțeanu, 26, soldat, Hotin
  22. Nicolae Cernov, rus, Tighina
  23. Afanasie Chiriac, 27, fermier, Dubăsari/Tighina
  24. Vladimir Chiorescu, 30, cooperator , Chișinău
  25. Vasile Cijevschi, 37, ofițer de armată, Tighina
  26. Nicolae Ciornei, 25, fermier, Cahul
  27. Pavel Cocârlă, 24, artizan, Orhei
  28. Ion Codreanu, 39, fermier, Soroca
  29. Ion Costin, 35, jurist , Chișinău
  30. Ion Creangă, 24, învățător, Dubăsari/Tighina
  31. Anton Crihan, 25, student, Bălți
  32. Dumitru Dragomir, 28, fermier, Cetatea Albă
  33. Dumitru Dron, 25, student, Orhei/Bălți
  34. Felix Dutkiewicz, polonez, Lublin / Chișinău
  35. Boris Epure, 36, funcționar public , Chișinău/Bălți
  36. Pantelimon Erhan, 34, profesor, Tighina
  37. Vasile Gafencu, 30, fermier, Bălți
  38. Simion Galețchi, Soroca
  39. Andrei Găină, 33, fermier, Orhei
  40. Vasile Ghenzul, 35, funcționar public, Chișinău
  41. Alexandru Groapă, 38, oficial, Bălți
  42. Nicolae Grosu, 27, student, Chișinău
  43. Pantelimon Halippa, 34, jurnalist, Soroca
  44. Teodor Herța, Orhei
  45. Ion Ignatiuc, 25, fermier, Bălți/Chișinău
  46. Ion Inculeț, 35, profesor, Chișinău
  47. Teofil Ioncu, 32, funcționar public, Orhei
  48. Vasile Lascu, 60, jurnalist, Chișinău
  49. Mihail Maculețchi, 56, fermier, Orhei
  50. Dimitru Marchitan, 32, fermier, Bălți
  51. Gheorghe Mare, 36, profesor, Cahul/Cetatea Albă
  52. Nicolae Mămăligă, 38, grădinar, Chișinău
  53. Vasile Mândrescu, 29, fermier, Orhei
  54. Dumitru Mârza, 23, profesor, Hotin
  55. Mihail Minciună, 32, fermier, Orhei
  56. Alexandru Moraru, 37, fermier, Hotin
  57. Anatolie Moraru, 23, fermier, Hotin
  58. Zamfir Munteanu, Ismail
  59. Gheorghe Năstase, 22, învățător, Soroca
  60. Teodor Neaga, 37, profesor, Chișinău
  61. Constantin Osoianu, 32, fermier, Bălți
  62. Efimie Palii, 37, grădinar, Soroca
  63. Ion Pascăluță, 25, soldat, Bălți
  64. Gherman Pântea, 24, învățător, Bălți
  65. Ion Pelivan, 40, jurist, Chișinău/Bălți
  66. Petru Picior-Mare, 30, funcționar public , Bălți
  67. Chiril Sberea, 27, inspector, Cahul
  68. Andrei Scobioală, 32, profesor, Bălți
  69. Nicolae Secară, 24, profesor, Soroca/Chișinău
  70. Timofei Silistaru, 23, ofițer de armată, Ismail/Tighina
  71. Elefterie Sinicliu, 22, fermier, Orhei
  72. Nicolae Soltuz, 60, fermier, Soroca
  73. Chiril Spinei, 34, fermier, Soroca
  74. Gheorghe Stavrii, 35, fermier, Cahul
  75. Constantin Stere, 54, profesor, Soroca
  76. Iacov Sucevan, Chișinău
  77. Nicolae Suruceanu, 28, ofițer de armată, Chișinău
  78. Teodor Suruceanu, 52, fermier, Chișinău
  79. Gheorghe Tudor, 33, profesor, Bălți
  80. Ion Tudose, 33, fermier, Orhei/Bălți
  81. Grigore Turcuman, 26, fermier, Soroca
  82. Vasile Țanțu, 35, profesor școlar, Chișinău
  83. Leonida Țurcan, 23, funcționar public , Soroca/Chișinău
  84. Teodor Uncu, 34, funcționar public , Orhei
  85. Ion Valuță, 24, student, Bălți
  86. Vitalie Zubac, 23, ofițer, Ismail

  22 Iunie 1941 :
  ORDINUL DE LUPTĂ al Mareşalului MARTIR Ion Antonescu :

  „Ostaşi,
  Azi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor strămoşeşti şi a Bisericii, lupta pentru vetrele şi altarele româneşti de totdeauna.

  Ostaşi, VĂ ORDON: TRECEŢI PRUTUL!

  Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte.
  Desrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe FRAŢII NOŞTRI cotropiţi.
  Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre.
  Ostaşi,
  Plecaţi azi pe drumul biruinţelor lui Ştefan cel Mare ca să cuprindeţi cu jertfa voastră ceea ce au supus strămoşii noştri cu lupta lor.
  Înainte.
  Fiţi mândri că veacurile ne-au lăsat aci straja dreptăţii şi zid de cetate creştină. Fiţi vrednici de trecutul românesc.
  Ostaşi,
  Înainte. Să luptaţi pentru gloria Neamului.
  Să muriţi pentru vatra părinţilor şi a copiilor voştri.
  Să cinstiţi prin vitejia voastră amintirea lui Mihai Vodă şi a lui Ştefan cel Mare, a martirilor şi eroilor căzuţi în pământul veşniciei noastre cu gândul ţintă la Dumnezeu.
  Să luptaţi pentru desrobirea FRAŢILOR NOŞTRI, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori.
  Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea.
  V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru.

  Ostaşi,
  Izbânda va fi a noastră. La luptă.
  Cu Dumnezeu înainte!

  General Ion Antonescu
  22 iunie 1941 »

  De atâţia OSTAŢI ROMÂNI morţi căzuţi în albia râului, apele Prutului au ieşit pe câmp, iar trupele române rămăseseră fără ofiţeri, aceştia fiind ucişi de gloanţele şi obuzele Călăilor OCUPANŢI RUŞI.
  Au căzut mii de ostaşi români. A fost cea mai mare jertfă a Armatei Române .
  Martor ocular :
  “Se trăgea nebuneşte.
  Soldaţii cădeau ca seceraţi.
  Apa Prutului era roşie de atâta sânge.
  La mici distanţe, pe Prut se formaseră poduri din TRUPURILE OSTAŞILOR ROMÂNI ÎMPUŞCAŢI DE RUŞI.
  Pentru că era în mijlocul verii, aerul din împrejurimi era îmbâcsit cu putoare de cadavre…”
  “Pe şoseaua din Tiganca, curgea sângele ca apa…”
  Pe şoseaua din Ţiganca
  Curgea sângele ca apa,
  Cu maşina căram morţii,
  Când plângeam, plângeam cu toţii… ( cântec popular…)
  Cruzimea RUŞILOR a depăşit orice imaginaţie.
  “La 27 iunie, compania locotenentului Ştefan Luncaşu executase o incursiune la est de Prut, în zona localităţii Hănăşeni (circa 10 km sud de Leova). Compania a intrat într-o ambuscadă şi toţi ostaşii, chiar cei răniţi au fost ucişi până la unul.
  COMANDANTULUI COMPANIEI I S-A RETEZAT CAPUL, care a fost înfipt în baioneta unei arme aşezată vertical, cu patul îngropat în pământ.
  Capul nefericitului ofiţer a fost îndreptat cu faţa spre noi, inamicul vrând prin aceasta să ne înfricoşeze…”
  (General de brigadă (r) Ion St. Dăscăleseu, pe front locotenent, comandantul companiei de comandă a Regimentului 2/9 vânători gardă din Divizia L gardă).
  Proclamaţia MAREŞALULUI MARTIR Ion Antonescu
  către ROMÂNII basarabeni după ELIBERAREA României de Est(provincia ROMÂNEASCĂ Basarabia)de sub BESTIALA OCUPAŢIE RUSEASCĂ :
  « Basarabeni,
  Cu vrerea Domnului, prin sângele Eroilor noştri am izgonit de pe pământul strămoşesc pe duşmanii Neamului, redându-vă libertatea şi credinţa, onoarea şi drepturile.
  Am prăvălit stăpânirea întunericului care a pustiit bisericile, casele, avutul nostru.
  Am spulberat cu vitejia ostaşilor, cotropirea sălbatică a celor ce v-au ţinut în robie şi au răspândit, pe pământul nostru, moartea şi focul.
  Ne întoarcem răzbunători în glia moldovenească a lui Ştefan cel Mare reaşezând de a pururi temeliile Neamului românesc.
  Basarabeni,
  Anul zbuciumat de umilire şi nedreptate, de cotropire şi vrajbă a luat sfârşit.
  Aţi simţit prin propria voastră suferinţă, prin sărăcia şi umilirea în care aţi trăit ce înseamnă comunismul.
  Aţi putut judeca singuri că viaţa fără libertate şi proprietate, fără dreptate şi familie, fără biserică şi lumină este mai cumplită decât moartea.
  Eroii şi bravii ostaşi ai armatei noastre v-au eliberat!
  Cinstiţi-le jertfa şi lupta prin fapta voastră!
  Din încercarea şi jertfa noastră, să luăm învăţătură.
  Un neam trăieşte şi se înalţă prin fapta de credinţă şi luptă, prin munca şi zbuciumul fiecăruia din fiii lui.
  Din cenuşa robiei şi din rănile încercării, să ridicăm azi noi temeiuri de viaţă.
  Trecutul s-a stins , să întemeiem viitorul.
  Trebuie să ştergem toate urmele prădătorilor şi să distrugem toate uneltele lor.
  Voi conduce eu însumi organizarea Basarabiei şi Bucovinei şi voi reface toate aşezările.
  În popasul acestui an de prăbuşire, Ţara noastră, vechea voastră Patrie, s-a schimbat.
  O domnie nouă şi curată, o nouă ordine întemeiată pe cinste şi muncă, pe dreptate şi adevăr, stă chezăşie a viitorului.
  Vom duce lupta şi înnoirea mai departe, prăvălind în ţăndări tot ce a împiedicat Neamul nostru să se înalţe.
  Românii vor fi cu adevărat stăpâni în Ţara lor, iar ţăranii vor simţi cu adevărat bucuria muncii şi rodul pământului lor.
  Voi veghea până la moarte ca drepturile voastre să fie sfinţite, ca viaţa nouă ce întemeiem să şteargă toate amintirile păcatelor noastre din trecut.
  Prindeţi-vă, dar, cu încredere în roiul de muncă pe care îl începem astăzi.
  Basarabeni,
  Prin disciplină, prin ordine, prin muncă, păşiţi în marşul învierii naţionale.
  Sub scutul armatei dezrobitoare, porniţi la faptă nouă.
  Am plătit scump blestemul greşelilor trecutului.
  Să răzbunăm, prin vrednicia noastră de azi, uitarea de ieri.
  Meritaţi-vă morţii, meritaţi-vă Patria!
  Trăiască România!
  7 iulie 1941
  Ion Antonescu »
  La 5 septembrie 1941, în şedinţa Consiliului de Miniştri, Maresalul Ion Antonescu făcea o analiză a motivelor pentru care nu ezitase să ia decizia a A ELIBERA România de Est de sub OCUPAŢIA RUSEASCĂ:
  „În circumstanţele internaţionale de azi, pe cine ne putem sprijini în situaţia noastră? Pe germani.
  Nu ne sprijinim pe Germania, suntem sfârtecaţi.
  Şi în lupta pe care o purtăm, puteam eu, când se băteau germanii cu ruşii, după ce am luat Basarabia, puteam să mă opresc? Sau să fi făcut cum spun unii: Să fi aşteptat că ne-ar fi dat-o la pace englezii. Puteam să stau cu braţele încrucişate când germanii se băteau cu ruşii şi să aştept să ni se dea Basarabia de către englezi? Şi dacă am pornit la luptă fără Germania nu am fi luat Basarabia. Bravura soldatului român? Priceperea generalului Antonescu? Sunt mofturi. Putea să fie generalul Antonescu de un miliard de ori mai priceput şi soldatul român de un miliard de ori mai brav, Basarabia şi Bucovina nu le-am fi luat de la ruşi. Şi după ce le-am luat cu ajutorul armatei germane puteam să mă opresc la Nistru? Puteam eu să spun: Eu mi-am luat partea mea, mă opresc aici. Ca doi ţărani, care pun ce au împreună ca să-şi are locul şi după ce unul şi-a arat să-i spună celuilalt: Eu nu te mai ajut pentru că eu mi-am făcut treaba mea. Dar aceasta nu o fac nici doi ţărani. Şi cum mi se poate pretinde să fac eu aceasta pe plan militar? Ar însemna să dezonorez şi armata şi poporul român pe veci. Ar fi fost o dezonoare pentru noi să mă fi dus până la Nistru şi să le fi spus nemţilor apoi: La revedere!”.

  TRAGEDIA ROMÂNILOR BASARABENI
  A. PIERDERI UMANE ALE ROMÂNIEI de EST(BASARABIA) SUB OCUPAŢIA RUSEASCĂ
  I. PRIMA OCUPAŢIE RUSEASCĂ 28 Iunie 1940 – 22 Iunie 1941
  În mai puţin de un an, peste 300.000 de ROMÂNI au fost arestaţi, deportaţi, ucişi, aceasta reprezentând 12.23% din populaţia Basarabiei interbelice.
  1. Arestări: – 48.000 de ROMÂNI:
  • Oameni politici care militaseră pentru Unire, învinuiţi de trădare, dintre care:
  • 5 foşti deputaţi din Sfatul Ţării (Ion Codreanu, Leancă, Secară, Catelli)
  • 1 fost senator
  • Funcţionari civili şi militari – transferaţi la Tiraspol pentru siguranţă
  • 40 elevi ai Institutului Pedagogic Orhei –
  2. Deportări – aproape 300.000 de ROMÂNI (în Nordul îngheţat)
  • 135.000 de ROMÂNI până în Septembrie 1940
  • 19.200 de ROMÂNI între Octombrie-Noiembrie 1940
  • 27.000 de ROMÂNI în Decembrie 1940
  • 100.000 de ROMÂNI începând cu 13-14 Iunie 1941
  3. Ucişi – 30.000 de ROMÂNI prin împuşcare sau tortură
  • Orchestra Simfonică a Basarabiei este ridicată pe 3 Iulie 1940 din gara Chişinău la întoarcerea din turneu, dusă lângă Orhei şi împuşcată în Valea Morii.
  • 1.000 de ROMÂNI (copii, femei, adulţi) – lângă Odesa împuscaţi prin pereţii de lemn ai unui tren de marfă cu 22 vagoane care-i transporta în lagărele din Siberia.
  • 450 de ROMÂNI – găsiţi (mulţi mutilaţi) în gropile de la Consulatul Italian, Palatul Metropolitan, Facultatea de Teologie din Chişinău. Printre ei studenţi, elevi, preoţi, ceferişti.
  • 87 de ROMÂNI –Sediul NKVD, Chişinău (15 cu mâinile legate în groapa comună)
  • 19 ROMÂNI – găsiţi la Sediul NKVD-Cetatea Albă
  • 6 ROMÂNI – Sediul NKVD, Ismail (5 barbaţi şi o femeie cu mâinile legate)
  4. TOTAL pierderi umane în prima OCUPAŢIE RUSEASCĂ
  • Deportări: 300.000 de ROMÂNI
  • Ucişi: 30.000 de ROMÂNI
  • TOTAL: 330.000 de ROMÂNI
  II. A DOUA OCUPAŢIE RUSEASCĂ– 23 August 1944
  1. Deportări
  • 250.000 de ROMÂNI între 1944-1948
  • 11.324 familii 6 Iulie 1949
  • 300.000 de ROMÂNI între 1954 – 1964 (în Rusia şi Kazahstan)
  2. Morţi prin înfometare provocată de Stalin
  • 300.000 de ROMÂNI
  3. TOTAL pierderi umane în a doua OCUPAŢIE RUSEASCĂ
  • Deportaţi: 875.000 de ROMÂNI
  • Morţi: 300.000 de ROMÂNI
  • TOTAL: 1.175.000 de ROMÂNI
  III. TOTAL PIERDERI UMANE ÎN CELE DOUA OCUPAŢII RUSEŞTI
  • 330.00 – Prima OCUPAŢIE RUSEASCĂ
  • 1.175.000 – A doua OCUPAŢIE RUSEASCĂ
  • 1.505.000 – TOTAL PIERDERI ROMÂNEŞTI
  B. PIERDERILE TERITORIALE ALE PROVINCIEI ROMÂNEŞTI BASARABIA
  Judeţele Hotin (Nord), Ismail şi Cetatea Albă (Sud) sunt încorporate Ucrainei la 2 August 1940.
  C. PIERDERILE ARMATEI REGALE ROMÂNE ÎN BASARABIA DUPĂ CAPITULARE
  1. Deportări
  • 180.000 soldaţi şi ofiţeri ROMÂNI (doar câteva mii s-au întors)
  2. Executaţi prin împuşcare în lagăr (Katin românesc)
  • 50.000 soldaţi şi ofiţeri ROMÂNI (schelete descoperite în mlaştinile de la Bălţi).

  TRAGEDIA ROMÂNILOR BUCOVINENI
  În 1940, România a fost forţată să cedeze către Uniunea Sovietică un teritoriu locuit de peste 3 milioane de ROMÂNI, în urma ultimatumului primit în luna iunie a aceluiaşi an.
  Imediat ce administraţia şi armata română au fost evacuate, trupele din Armata Roşie şi NKVD au ocupat teritoriul.
  Listele Deportărilor
  NKVD-ul a întocmit primele liste ale „trădătorilor de ţară”, cei cu rude în România sau bănuiţi că vor să fuga în România, care au fost deportaţi la muncă forţată:
  • 7 Decembrie 1940 – 1.294 ROMÂNI
  • 1 Ianuarie 1941 – 1.085 ROMÂNI
  Reprimarea Încercarilor de Refugiere
  19 Noiembrie 1940
  105 ROMÂNI (40 familii) din Suceveni au încercat să treacă peste GRANIŢA CRIMINALĂ impusă de OCUPANŢII RUŞI în Romania
  • Ucisi: 3
  • Răniţi: 2 răniţi (capturaţi)
  • Refugiati in Romania: 100 (5 raniţi)
  • Deportari: toate rudele celor 105 ROMÂNI
  6 Februarie 1941
  500 de ROMÂNI au încercat să treacă în România NEOCUPATĂ– din Mahala, Cotul-Ostriţei, Buda, Sirăuţi, Horecea-Urbana, Ostriţa
  • Ucişi: cca. 400 de ROMÂNI( N. Merticar, N. Nica, N. Isac – organizatori)
  • Arestaţi: 44
  • Condamnaţi la moarte: 12
  • Condamnaţi la 10 ani muncă silnică: 32
  • Refugiaţi în România: 57
  • Deportări în Siberia: toate rudele celor 500 de ROMÂNI
  Masacrul de la FÂNTÂNA ALBĂ – 1 Aprilie 1941
  • 2.000- 3.000 de ROMÂNI din Pătrăuţii de Sus, Pătrăuţii de Jos, Cupca, Corceşti, Suceveni în coloană paşnică purtând în faţă un steag alb şi însemne religioase s-au îndreptat spre graniţa cu România.
  • În poiana Varniţa, la 3 km de graniţă, au fost mitraliaţi de Călăii OCUPANŢI RUŞI care îi aşteptau ascunşi în pădure.
  • Supravieţuitorii au fost urmăriţi de cavalerie şi spintecaţi cu săbiile.
  • Răniţii au fost legaţi de cozile cailor şi târâţi în 5 gropi comune săpate dinainte unde au fost îngropaţi de vii: bătrâni, femei, copii, sugari.
  • Alţii au fost arestaţi de NKVD-ul din Hliboca (Adâncata), torturaţi şi aruncaţi de vii într-o groapă comună din cimitirul evreesc peste care s-a turnat var nestins.
  12-13 Iunie 1941
  Peste 13.000 de ROMÂNI au fost deportaţi în Siberia şi Kazahstan.
  Mareşalul MARTIR Ion Antonescu a rămas ferm în a susţine CAUZA SFÂNTĂ A LUPTEI DE ELIBERARE a României de Est de sub OCUPAŢIA RUSEASCĂ inclusiv în timpul procesului înscenat de SLUGOII RUŞILOR , declarând la 6 mai 1946:
  „Când o ţară se angajează într-un război, armata acestei ţări trebuie să meargă până în fundul pământului pentru ca să distrugă forţele inamice, să câştige războiul… Şi răspunsul cel mai bun care vi-l dau este că, atunci când s-a intrat în a doua fază a războiului, pentru cucerirea Transilvaniei de nord, armatele române nu s-au oprit la frontieră, au mers până în inima Europei”.
  Acest argument este întotdeauna uitat astăzi.
  De ce se critică vehement trecerea Nistrului, iar trecerea Tisei niciodată?
  Dacă faptul că armata română a ajuns până în Austria (trecând prin Ungaria şi Cehoslovacia) în urma unei campanii la sfârşitul căreia nu i-a fost recunoscută cobeligeranţa nu e pus sub semnul întrebării, de ce se contestă atât de vehement campania din Est?
  De ce dincolo de Nistru am „cucerit” alături de armata germană, iar la vest de Tisa am „eliberat” în alianţă cu Armata Roşie?
  E clar că manipularea istoriei via “History Channel” LA COMANDĂ RUSEASCĂ din interese politice şi ideologice nu ţine doar de trecut…

  “Prefer să mor în mocirlă
  într-o ROMÂNIE MARE
  decât să mor în paradisul unei ROMÂNII mici . “

  ( Mareşalul MARTIR Ion Antonescu )

  La 17 mai 1946, cu 14 zile înainte de a fi executat de către slugile de la Bucureşti ale Călăilor Ocupanţi RUŞI
  mareşalul martir ION Antonescu a spus:

  “Scump POPOR ROMÂN,
  sunt mândru că am făcut parte dintr-o naţie cu

  DUBLĂ ASCENDENŢĂ, ROMANĂ şi DACĂ,

  a cărei istorie a fost luminată de
  STRĂLUCITOAREA FIGURĂ A LUI TRAIAN
  şi de JERTFA MARELUI DECEBAL !

  Am luptat în două războaie pentru gloria ta!
  Sunt fericit să cobor cu câteva clipe mai devreme lângă martirii tăi. Toţi au luptat pentru dreptatea ta! …”

  Alio,Maskva,ai căscat bine urechile?
  Hello,”History” have you heard us?

  WE,THE ROMANIANS
  we say IT IS ENOUGH!

  WE,THE ROMANIANS,
  we say : NO MORE RUSSIAN LIES!

  • Da. Political correctness-ul american e păgubos, până la Dumnezeu. Permite jumătăți de adevăruri, care sunt cele mai periculoase. Legăturile transatlantice și serviciile reciproce se pot explica prin Brezinski și alții de aceeași teapă (mai multe pe tema asta pe blogul lui George Roncea). Acuma, cred că Nasul vede (deși cred că știe deja) de ce e ținut atâta în brațe Teszari. Și de ce e atacat Larry Watts și bădia Ion Gavrilă Ogoranu. Bădia e un simbol și ei atacă simboluri. La fel ca ăla (nu-i scriu numele)care a spânzurat o păpușă asemănătoare Crăișorului. Rușii au avut mereu enclave în teritoriile ocupate. În România nu au fost destui ruși, așa că s-au folosit de capetele înfierbântate ale maghiarilor (ale unora dintre ei, de fapt). Noi nici în Komintern n-am avut reprezentanți, de aia nu am putut avea influență în politica URSS-ului. Comunismul e incompatibil cu fibra românului. Cei care ne-au reprezentat acolo au fost tot maghiari, chiar PCR-ul, inițial, era dominat de comuniști maghiari și evrei. De aia, presupun, cârpa kaghebistă a inventat UDMR-ul. Acuma, se pupă din nou, cu toții, la congresul PSD, dându-ne fiori reci pe șira spinării. Spectrul ni se arată, din nou, amenințător.
   Da. Ai dreptate să începi cu citatul din Orwell. Era din interior și știa ce vorbește. Nu avem voie să ne uităm istoria. Marea problemă e că nu ne cunoaștem istoria. Spre rușinea mea, abia de ceva timp încep să aflu câte ceva. Istoria învățată la școală nu m-a ajutat cu nimic.
   Doamne ajută România și pe români! Pe românii de pe ambele maluri ale Prutului și din toată lumea în care au fost nevoiți să se împrăștie datorită ciumei roșii.

  • AND NO MORE RUSSIAN LIES WITH AMERICAN SEASONING! OUR GRANDFATHERS WAITED TOO MUCH FOR THE AMERICANS AND WHAT IS COMING FROM THERE, NOW (SEE GITTENSTEIN), IS NOT WHAT WE EXPECTED. YOU HAVE TO RESPECT A NATION IF YOU WANT TO BE RESPECTED, NOT FEARED. IF NOT FOR OTHER REASONS, RESPECT US FOR WHAT THE ROMANIAN SOLDIERS ARE DOING ALONG THE AMERICANS IN NOWADAYS WAR AREAS.

   • Lessons for “History”:

    ROMANIAN ancient proverbs:

    “The water passes ,
    THE STONES REMAIN.”

    “the water” means “the invaders”,”the occupants”,”the barbarians”(hungarians,russians,tatars,turks,slavic people:russians,bulgarians,serbians,ucrainians)

    “THE STONES” ARE WE,THE ROMANIANS!

    But,as another romanian proverb says:

    “THE ROMANIAN NEVER EVER PERISHES.”

 2. V. Tismăneanu, reper anticomunist? Think again! Sau Totok, de încredere? Sau chiar autorul acestui articol? Iaca, ceva în contrapartidă?
  http://roncea.ro/2013/04/18/directorul-radio-europa-libera-a-fost-turnator-al-securitatii-dupa-defectare-nestor-ratesh-alias-nicu-l-a-promovat-pe-agentul-kgb-ion-mihai-pacepa-succesorii-sai-ca-petre-m-iancu-il-ata/ (un scurt citat de aici: „Cazul William Totok, aka “THOMAS”, fost informator al Securitatii, la randul sau amploaiat la Europa Libera, Deutsche Welle si organul GDS: uraste romanii azi asa cum a facut-o de cand a plecat din tara care l-a gazduit, in 1987. Deloc ciudat, exact in acelasi an au devenit ziaristi “occidentali” si cei care au preluat butoanele de la Nestor Ratesh, ca transfugii” Traian Ungureanu, Rodica Binder si Petre M. Iancu. Asa au ajuns sa il promoveze pe agentul KGB Ion Mihai Pacepa, continuand astfel misiunea Securitatii din perioada consilierilor sovietici din NKVD, perioada in care ori ei – cazul Nestor Ratesh, ziarist la Agentia oficiala de presa a regimului comunist Agerpres – ori parintii lor – cazul Petre M Iancu alias Peter Moscu, cu tata nomenclaturist si propagandist comunist, au servit la bolsevizarea tarii.”)
  Io-te, ceva și despre marele și reputatul ex-cercetător Shafir: http://michaelshafir.blogspot.ro/
  Nu de alta, dar s-au luat de bădia Ion Gavrilă Ogoranu. Larry Watts mai poate da o replică, deși nu cred că e nevoie. Bădia e la Cel de sus și veghează ca să mai apară câte unul care să le dea peste nas neobrăzaților ăstora.
  Acuma, ca să parafrazez un titlu anterior de pe aici, luat de pe altundeva, mai ușor cu anticomunismul cosmetizat pe scări!

  • @Muad’dib. Excelent ! Nu am nimic de adaugat. Am scris numai pentru ca sa nu ramai singur pe aici. Sa vezi acu’ spalati pe creier care se dau cunoscatori si aparatori ai capitalismului. Care capitalism bai handicapatilor, ca asta de acum este frate geaman cu comunismul si se susutin unul pe altul la infinit. Vedeti discursul cretinoidului de Van Rompuy cind a ajuns Putin presdinte la G20. Daca este atit de bine la ei (capitalistii lui peste prajit) si atit de rau la noi, de ce nu ies bai baieti din criza : Franta, Spania, Italia, Irlanda, USA, etc., de ce este curentul dublu in Danemarca fata de Romanik ? de ce Islanda le-a tras-o la toti, etc.,etc. Mai cititi de vreo zece mii de ori cartile lui Perkins (Confesiunile unui asasin economic) si mai lasati-ne cu Pacepa si anticomunistii lu’ papuc gaurit din aceasta tara de oligofreni de stanga-dreapta. Mai vedeti ce vor unii parlamentari belgieni ce vor desfiintarea partidelor (Louis Laurent)!!!

  • Bine punctat. Astia se sincronizeaza intr-u “demitizare”! http://roncea.ro/2013/04/17/william-totok-turnator-al-securitatii-si-ziarist-deutsche-welle-vrea-sa-demitizeze-rezistenta-din-munti-si-pe-ion-gavrila-ogoranu-impreuna-cu-iiccmer-si-institutul-elie-wiesel/
   “Portretul luptatorului la tinerete” nu prea a fost pe gustul lui William Totok, mai aflam daca scotocim sub-linkurile din linkul de mai sus. Daca Ion Gavrila Ogoranu a devenit tinta “demitizarii” azi, este numai pentru ca cei ce aveau autoritatea sa il reabiliteze nu au facut-o cand inca mai era in viata sau chiar si dupa trecerea sa, au trecut 7 ani!!! Rusine celor ce i-au refuzat recunoastrea meritelor sale de luptator anticomunist. Alo, Monica Macovei, de ce ai refuzat sa ii reabiliteazi pe Ion Gavrila Ogoranu si sotia sa Ana?
   http://roncea.ro/2009/07/04/remember-scrisoarea-anei-si-a-lui-ion-gavrila-ogoranu-catre-monica-macovei-dupa-ce-aceasta-le-a-refuzat-recunoasterea-meritelor-anticomuniste/
   Alo, Remus Cernea, pentru reabilitarea eroilor rezistentei anticomuniste nu ai initiative legiuitoare, doar pentru confortul si recunoasterea homosexualilor?

  • Atenţie :
   « DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! »

   “MĂ ÎNDOIESC deci cuget.
   CUGET,deci EXIST”.

   “DUBITO, ergo COGITO;
   COGITO, ergo SUM.”

   Aşa spuneau STRĂMOŞII NOŞTRI vechii latini.
   Dar iată că sunt unii care NU SE ÎNDOIESC de nimic din ce le spune toxinKGB.
   Aceştia NU SE ÎNTREABĂ de ce limba despre Tăbliţele de la Sinaia NU ESTE LATINA şi nici o limbă înrudită cu latina.
   Credulii NU SE ÎNDOIESC de afirmaţia MINCINOASĂ că DOAR 14% din Dacia a fost în stăpânire romană.
   NU SE ÎNTREABĂ de ce aşa-zisele “cercetări-paleogenetice” conţin FRACTURI MONSTRUOASE de logică elementară printre care contrazicerea principiului logic de TRANZITIVITATE…
   Dar cineva trebui să se întrebe pentru ei….
   Demonstraţia de mai jos arată cum MINCIUNA PRIN OMISIUNE poate păcăli milioane de tineri(şi nu numai)creduli.

   Motto:

   « Ş-oricât timp ROMAN VOI FI
   Nu mă tem că voi pieri »

   -Nicolae Tãutu “Românul în veci nu piere”

   « Iliescu pentru noi este Ceauşescu 2 ! »
   Aşa se striga pe străzile din România după ce tot mai mulţi români şi-au dat seama că Ion Iliescu zis şi iliciKGB era SLUGOIUL RUSIEI şi că în decembrie 1989 nu avusese loc o revoluţie ci o VICLEANĂ LOVITURĂ DE STAT marca Moscova-KGB.
   Şi tot aşa,astăzi orice ROMÂN care a depăşit stadiul naivităţii din decembrie 1989,după ce vizionează pseudo-documentarul « Dacii-Adevăruri tulburătoare » poate parafraza :
   « DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! »
   Şi ar avea perfectă dreptate !
   Campania mediatică “Dacii-MANIPULĂRI KGB tulburătoare-
   este RĂZBUNAREA RUSIEI după ÎNFRÂNGEREA ZDROBITOARE în MINCIUNII RUSEŞTI abjecte a “moldovenismului”.
   Acum când RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ROMÂNIA este în plină desfăşurare Călăii OCUPANŢI RUŞI cu perfidie încearcă să introducă O CONFUZIE IDENTITARĂ în inimile ROMÂNILOR de pe ambele maluri ale Prutului.
   Din cauza COLOANEI a-5-a RUSE de manipulare în masă PCRM-PLDM-PD mai sunt destui ROMÂNII basarabeni care după 200 de ani de spălare a creierelor ÎNCĂ NU ŞTIU că a fi MOLDOVEAN înseamnă automat A FI ROMÂN.
   Iată că şi în rândul românilor din Ţara Mamă
   KGB-ul insinuează CU VICLENIE OTRAVA CONFLICTULUI IDENTITAR.
   Să fim noi oare ROMÂNI sau…DACI?
   Coincidenţă?
   Nu.
   Când e vorba de KGB NU EXISTĂ COINCIDENŢE.
   Dar să le reamintim mankurţilor « dacişti » :
   A fi MOLDOVEAN înseamnă automat A FI ROMÂN.
   A fi ROMÂN înseamnă AUTOMAT A FI ŞI DAC şi ROMAN.

   Ai băgat la cap MOSCOVA?
   Deci atenţie la MANIPULAREA RUSEASCĂ -”DACII-adevăruri tulburătoare!

   Dacia RUSEASCĂ şi Dacia AUSTRO-HUNGARĂ

   Atât imperiul habsburgic, cât şi cel țarist, au dorit, în anumite contexte geopolitice, formarea unui STAT-TAMPON, cu numele Dacia, însă FIECARE VOIA SĂ-L IA SUB TUTELĂ PROPRIE:
   ,,Dacia austriacă” urma să încorporeze Ardealul unit cu Principatele, iar
   ,,DACIA RUSEASCĂ” urma să încorporeze Ţara Românească (Valahia), Moldova şi Dobrogea. Deci, fiecare imperiu vecin voia O DACIE A LUI, şi nu o Dacie ROMÂNEASCĂ.
   Ecaterina II, împărăteasa Rusiei, având aliat pe Iosif II, împăratul Austriei, a înaintat, în 1782, planul ca între cele trei imperii – Rusia, Austria şi Turcia –
   să se creeze din Moldova,Valahia şi Basarabia
   un stat „independent’” CU NUMELE DACIA,
   în care religia să fie ortodoxă (greacă), iar CONDUCEREA RUSEASCĂ!
   De fapt ruşii nu ne vor nici daci nici români.
   Ei vor SĂ DISPĂREM CA POPOR prin RUSIFICARE.
   Iar primul pas pentru RUSIFICARE este CONFLICTUL IDENTITAR prin care OCUPANŢII RUŞI vor să ne determine să RENUNŢĂM SINGURI LA IDENTITATEA ROMÂNEASCĂ STRĂMOŞEASCĂ .
   De aceea RUŞII după ce ne-au vrut « MOLDOVENI » şi nu le-a ieşit NE VOR ACUM DACI şi NU ROMÂNI pentru ca AŞA ZISA NOUĂ DACIE să fie VASALA MOSCOVEI!
   « NOUA DACIE » ar fi un fel de RSSM până la Dunăre.
   E clar acum de ce LABORATOARELE KGB au clocit « Dacii-MANIPULĂRI tulburătoare » .
   Se loveşte în ORIGINEA NOASTRĂ LATINĂ.
   Astfel se încearcă şi RUPEREA ROMÂNIEI de occident şi atragerea ei în URSS 2-CCCP2 adică « Uniunea Eurasiatică » a lui putinKGB.
   Vă mai amintiţi CAMPANIA MANKURŢILOR CONTRA « LUPOAICEI » de la Muzeul de istorie ?
   « LUPA CAPITOLINA » ,DARUL ROMEI,simbolul LATINITĂŢII ROMÂNILOR le-a stat ca un ghimpe în coaste Călăilor OCUPANŢI RUŞI şi slugilor lor mankurte.
   Ia să ne amintim :
   Pentru a aminti ORIGINEA ROMANICĂ a populaţiei băştinae din Basarabia, în 1921 municipalitatea oraşului Roma a oferit municipiului Chiinău o copie a statuii Lupa capitolina realizată de sculptorul Ettore Ferrari.
   Statuia a fost instalată în fața clădirii în care „Sfatul Ţării” a votat unirea cu România (clădire care a devenit în 1933 sediul „Facultăţii de Știinţe Agricole”).

   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/05/Sfatul_%C5%A2%C4%83rii_Palace%2C_Chi%C5%9Fin%C4%83u.jpg

   Ce au făcut Călăii RUŞI cu “LUPOAICA” instalată în faţa Facultăţii de Agronomie din Chişinău imediat după ce AU OCUPAT Basarabia şi Bucovina de Nord după 28 Iunie 1940?
   AU DISTRUS STATUIA LUPOAICEI!
   Barbarii RUŞI considerau Lupoaica « UN SIMBOL AL FASCISMULUI ITALIAN și al IMPERIALISMULUI ROMÂN. » !!!
   La 1 Decembrie 1990, „Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni” a realizat o replică a statuii pe care ne-a dăruit-o NOUĂ ROMÂNILOR basarabeni de aceeași obârșie latină ca şi FRAŢII NOŞTRI ROMÂNI de peste Prut.
   Statuia a fost instalată în fața „Muzeului de Istorie a Republicii Moldova” din Chișinău.
   Pe măsură însă ce OCUPANŢII rusofoni și-au redobândit situația dominantă pe care o avuseseră pe vremea Uniunii sovietice, impunându-și din nou punctele de vedere în domeniul istoriei și culturii, simbolurile LATINITĂŢII și cele ale ROMÂNITĂŢII AU FOST SCOASE dintre simbolurile statului și din spațiul public.
   Întâi SLUGOII OCUPANŢILOR RUŞI au acoperit statuia cu folie de plastic.

   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a4/Louve_de_Chisinau.jpg

   STATUIA “LUPOAICEI” A FOST PROFANATĂ NOAPTEA
   apoi acest simbol al latinității poporului ROMÂN a fost demontat de pe soclu,
   și a fost aruncată în subsolul Muzeului pentru…restaurare.

   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/National_historical_museum_in_Chisnau.JPG

   După cum vedeţi LUPOAICA A FOST ÎNLĂTURATĂ de pe soclu.
   Deranja ca şi STATUIA LUI TRAIAN din Bucureşti.

   ROMÂNII basarabeni nu s-au dat însă bătuți, și o nouă donație din partea „Ligii culturale pentru UNITATEA românilor de pretutindeni” a permis realizarea unei noi copii a “LUPOAICEI”,
   care a fost reinstalată pe soclul ei la data de 1 Decembrie 2009.

   http://farm3.static.flickr.com/2558/4149916973_1f6c088491.jpg

   http://m.protv.md/stiri/social/lupoaica-a-revenit-in-fata-muzeului-de-istorie-din-chisinau.html#

   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Stamp_of_Moldova_121.gif

   Observaţi ce spune citatul din Mihai Eminescu de pe timbrul din 1992?

   “DA,DE LA ROMA VENIM.
   Din DACIA Traiană”.

   Cât de frumos,simplu şi concis a rezumat Eminescu DUALITATEA DACO-ROMANĂ a POPORULUI ROMÂN!
   Dar toxinKGB nu a auzit nici de citatul acesta…
   Şi ce mai spunea Eminescu?
   “Se cam ştersese diploma noastră de nobleţă: limba însă am transcris-o din buchile noastre ghebosite de bătrâneţe în literele de aur ale limbilor surori.
   Cam degenerase arborele nostru genealogic cu câte o codiţă străină, dar îl vom curăţi de toate uscăturile”.
   „În privinţa LIMBII ROMÂNEŞTI Friedrich Diez (lingvist german care a pus bazele gramaticii comparate a LIMBILOR ROMANICE, publicând în 1836-1838 o gramatică a LIMBILOR ROMANICE în trei volume) are meritul DE A FI NIMICIT PE CALE ŞTIINŢIFICĂ TOATE BASMELE DESPRE ORIGINEA SLAVĂ A LIMBII ROMÂNEŞTI, precum acele erau susţinute cu patimă de filologi de şcoală veche slavonă şi combătute în acelaşi mod nedibaci de şcoala veche a filologiei româneşti”.

   Ai auzit toxinKGB?
   “Friedrich Diez are meritul
   DE A FI NIMICIT PE CALE ŞTIINŢIFICĂ TOATE BASMELE DESPRE ORIGINEA SLAVĂ A LIMBII ROMÂNEŞTI”-Mihai Eminescu

   Ei cum mai rămâne cu acea aberantă afirmaţie despre fondul traco-SLAV(adică RUSESC)al LIMBII ROMÂNE?
   Iată DE CE NU NE VREA LATINI tavarişci toxinKGB sluga Rusiei !
   Pentru că RUSIA NE VREA SLAVI!

   Epopeea distrugerilor şi refacerilor statuii “LUPOAICEI” de la Chişinău vorbeşte singură despre URA OCUPANŢILOR RUŞI împotriva LATINITĂŢII şi ROMANITĂŢII ROMÂNILOR.
   Şi ce BĂTĂLIE CRUNTĂ au trebuit să dea ROMÂNII basarabeni pentru a putea vorbi în LIMBA ROMÂNĂ strămoşească şi pentru a putea scrie în ALFABET LATIN !
   Cine poate uita câţi ROMÂNI basarabeni şi bucovineni AU FOST ÎMPUŞCAŢI şi trimişi în lagăre în Siberia DOAR PENTRU CĂ AU ÎNDRĂZNIT să scrie şi să vorbească în ROMÂNEŞTE?
   Dar aceste lucruri NU TREBUITE ŞTIUTE .
   TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română de la Bucureşti şi Chişinău au grijă să menţină UN ZID MEDIATIC-INFORMAŢIONAL pe Prut.
   Un ZID MAI DUR ca Zidul Berlinului…
   Un zid ridicat pentru A MENŢINE OCUPAŢIA RUSEASCĂ la est de Prut.
   Un zid mediatic de protecţie a MINCIUNILOR ORDINARE RUSEŞTI numite « respubliKAKA molotova », »limba moldovenească » şi « poporul moldovenesc ».
   E clar acum CINE URĂŞTE DE MOARTE LATINITATEA şi
   ROMANITATEA POPORULUI ROMÂN.
   Călăii OCUPANŢI RUŞI .
   Acestor barbari slavi “LUPA CAPITOLINA” şi LATINITATEA LIMBII ROMÂNE le stau ca SAREA ÎN OCHI!

   Şi ce-şi mai freacă OCUPANŢII RUŞI ghearele de bucurie, când primesc rapoartele de la agenţii lor de la Bucureşti şi Chişinău şi când aud cât de repede UNII ROMÂNI s-au lepădat ca Petru de Iisus de ROMÂNITATEA lor…
   Numai un naiv sau UN MANKURT poate refuza să admită că
   “DACISMUL” ESTE RĂZBUNAREA Ocupanţilor Ruşi pentru că NOI ROMÂNII AM ZDROBIT 200 de ani de MINCIUNĂ RUSEASCĂ numită “moldovenism”.

   „Pentru ca SĂ NE IA INDIVIDUALITATEA,
   RUSIA AR TREBUI SĂ NE DEA ALTA ÎN SCHIMB,

   şi, cel puţin deocamdată, nu suntem copţi pentru o asemenea degenerare.”-MIHAI EMINESCU

   «NICIODATĂ CU RUŞII,
   căci ei vor să ne ia limba,
   să ne fure istoria,
   să ne ia pământul strămoşesc
   şi să ne distrugă neamul.»
   -Constantin Stere
   PATRIOT ROMÂN basarabean martir cu rol decisiv în SFATUL ŢĂRII pentru MAREA UNIRE cu Ţara Mamă ROMÂNIA din 27 Martie 1918.

   A. D. XENOPOL :
   « Răpirea Basarabiei AR FI TREBUIT SĂ-I ÎNVEŢE PE ROMÂNI un lucru:
   că dacă există vreun pericol pentru existenţa lor ca naţiune acesta va veni de la nord .
   Dacă este vreun element adevărat duşman al elementului român este acel RUSESC ,care nu din întâmplare,din neîngrijire pune în pericol existenţa noastră. ,ci lucrează cu conştiinţă la DISTRUGEREA EI.
   Acest PERICOL l-au simţit TOŢI ROMÂNII ,acei ce şi-au iubit întradevăr poporul şi care au binemeritat de patria lor.
   Toată dezvoltarea noastră naţională este datorită LUPTEI NEÎMPĂCATE ÎN CONTRA ACESTUI ELEMENT COTROPITOR ,luptă în mare parte susţinută cu ajutorul Apusului.
   În asemenea împrejurări ,
   A FACE POLITICĂ RUSEASCĂ ESTE DE A DA NOI ÎNŞINE ARMA ÎN MÂINILE UCIGAŞULUI ,este A TRĂDA INTERESELE CELE MAI SFINTE ale cauzei ROMÂNE ”.

   Mihai EMINESCU
   România în luptă cu panslavismul
   Timpul, iunie 1878
   « Tocmai puşi faţă în faţă cu viaţa rusească ROMÂNII au început a fi cu atât mai vârtos pătrunşi de farmecul vieţii lor proprii, de bogăţia şi SUPERIORITATEA INDIVIDUALITĂŢII LOR NAŢIONALE ;
   tocmai fiind puşi în contact cu ruşii,
   ROMÂNII ERAU MÂNDRI DE ROMÂNITATEA LOR . »

   *
   « UNIONIŞTII »de Moscova Daniel Roxin şi Valentin Roman

   Iată de ce PERFIZII AGENŢI KGB Roxin şi Roman ,mai nou,
   SE PREFAC CU VICLENIE RUSEASCĂ a fi “UNIONIŞTI”.
   Iată la ce a dus MIZERABILA LOR MANIPULARE KAGHEBISTĂ “dacizatoare”:
   LA URĂ ÎNTRE ROMÂNI.
   Aţi citit ce scriu DUŞMANII REUNIFICĂRII-SLUGOII OCUPANŢILOR RUŞI pe “youtube”?
   De exemplu:
   Iată ce scrie un mare “DAC” :

   “toate mamele voastre au fost futute de rOmini si rusi si musolmani ca nici 4% nu admiteti ca sunteti DACI .”
   “oppssss,TOTI dacii[elita,liderii] ucisi au fost.
   am ramas IO ca de departe ,din alt capat ai lumii intre altii DACI sa va dau pula,sa va cresc,sa va cinstesc neamuu rOmin si tara ru-muna-curul si paria europeana !”

   Acum aţi înţeles ?
   “DACISMUL” lui Roxin-KGB este ARMA PERFIDĂ A RUSIEI prin care vrea să ne inducă echivalentul “MOLDOVENISMULUI” anti-românesc de peste Prut.
   Efectul propagandei RUSEŞTI făcute prin MANIPULĂRILE tulburătoare marca TOXIN :
   Alt mare “DAC” scrie:
   « mmm… romanii care au fost dacii fututi de roma ??? daca esti moldovean si vrei unirea cu poporul roman,esti un tradator,dute si stai cu tiganii si europa!noi moldovenii suntem dacii liberi,frumosi si curati,neamul lui stefan cel mare !iar romanii sunt curvele romanilor,adica dacii care au fost invadati de legiunele romane,in care erau fel de fel de ostasi,si cind au ajuns pe pamintul actual al romanii ,au futut toate curvele lasindu-le pline cu fel de fel de nationalitati! »

   Vedeţi la ce serveşte PSEUDO-documentarul “Dacii-MANIPULĂRI KGB-tulburătoare”?
   Exact LA DEZBINAREA FRAŢILOR ROMÂNI nu la REUNIREA LOR!

   *
   « Dacismul »este CALUL TROIAN AL RUŞILOR la poarta CETĂŢII ROMÂNIA

   Cum au intrat grecii în Troia?Prin luptă?
   NU.
   Prin VICLENIE.
   Şi în ce a constat viclenia lor?
   Într-un DAR.
   Şi vă amintiţi ce i-a determinat să facă ACEST DAR VICLEAN pe strămoşii noştri troieni?
   ŞI-AU DĂRÂMAT SINGURI ZIDURILE DE APĂRARE.
   Pentru că altfel DARUL VICLEAN,CALUL TROIAN nu încăpea în cetate.
   ZIDURILE FORMIDABILE,uriaşe,înalte,groase,NU AU PUTUT FI DĂRÂMATE DE ATACATORI prin luptă.
   DARUL VICLEAN însă,i-a făcut pe troieni SĂ-ŞI DĂRÂME SINGURI ZIDURILE DE APĂRARE.
   Înţelegeţi ?
   Cu NAIVITATE ,FRAŢII ROMÂNI de pe ambele maluri ale Prutului au căzut în cursa celor din spatele lui Toxin-KGB,
   şi cu o veselie inconştientă,
   ÎŞI DĂRÂMĂ SINGURI ZIDURILE DE APĂRARE ale cetăţii numite “ROMÂNIA”.
   Pentru că DARUL VICLEAN al KGB numit “DACISM” NU ÎNCAPE prin porţile ROMÂNIEI.
   Peste noapte precum Petru de Iisus ,fără să-şi dea seama,
   FRAŢII ROMÂNI de pe ambele maluri de Prut S-AU LEPĂDAT DE SFINTELE NUME DE ROMÂN şi ROMÂNIA .
   ROMÂNII au fost convinşi de RUSIA că ROMÂNIA ESTE UN MIT!

   Şi “MITURILE VOR FI DĂRÂMATE” nu-i aşa?

   *
   PUBLIUS CORNELIUS Regalianus şi Sulpicia Dryantilla sau cum « te face » toxinKGB şi nici nu simţi…

   Nimic nu îmi face mai mare plăcere decât SĂ DESFIINŢEZ O MANIPULARE oricât de TULBURĂTOARE ar fi ea CU PROPRIILE EI ARME.
   De exemplu DACIZATORII creaţi de KGB se folosesc în manipularea lor foarte des de numele lui REGALIANUS.
   Dar cine a fost REGALIANUS?
   După Burebista şi Decebal, un strănepot al lui Decebal, împăratul dac Regalian, a reunificat Dacia înainte de aşa-zisa retragere aureliană.
   Regalianus PUBLIUS CORNELIUS(?-268) Guvernator al Moesiei,Illiriei, Pannoniei şi Daciei.
   La scurt timp după înfrângerea uzurpatorului Ingenuus , este proclamat împărat de către legiunile de la Dunăre.
   În acelaşi an respinge o invazie sarmatică. Se consideră membru al familiei regale dacice, afirmând că este rudă cu însuşi Decebal.
   “gentis Daciae, DECEBALI ipsius, ut fertur, affinis”
   -”DE NEAM DACIC, fiind , pe cât se spune,
   RUDĂ CU ÎNSUŞI DECEBAL”
   (Scriptores Historiae Augustae, Tyranni triginta,10,8)
   Istoria îl menţionează ca fiind DAC din Durostorum şi s-a arătat duşman al oligarhiei de la Roma.
   Ce observăm din datele istorice?
   Exact ROMANIZAREA DACILOR atât de contestată de “DACIZATORII” care regizează “MANIPULĂRILE tulburătoare”.
   Ce ne spun sursele istorice că era Regalianus?
   “DAC din Durostorum”.
   Ba şi mai mult “gentis Daciae, DECEBALI ipsius, ut fertur, affinis” -“DE NEAM DACIC, fiind , pe cât se spune, RUDĂ CU ÎNSUŞI DECEBAL”.
   Perfect.
   Care erau PRENUMELE DACULUI Regalianus,RUDĂ CU ÎNSUŞI DECEBAL? “PUBLIUS” şi “CORNELIUS ”!
   Ce fel de prenume sunt acestea?
   Prenume ROMANE.

   Şi poetul Ovidius avea prenumele “PUBLIUS”…
   Dar cine era soţia DACULUI PUBLIUS CORNELIUS Regalianus?
   ROMANA Sulpicia Dryantilla era fiica lui
   CLAUDIA AMMIANA DRYANTILLA și
   POLLIO SULPICIUS,
   un SENATOR ROMAN realizat și ofițer sub Caracalla.

   Ei i-a fost acordat titlul de Augusta de către soţul ei Regalianus PUBLIUS CORNELIUS.
   Deci ROMANA Sulpicia Dryantilla era soţia DACULUI CU PRENUME ROMANE PUBLIUS CORNELIUS Regalianus,din neamul marelui nostru rege DECEBALUS.
   Oare ÎN CE LIMBĂ se adresa Regalianus legiunilor răspândite din Iliria şi Panonia până în Tracia ,Moesia şi Dacia?
   Evident ÎN LIMBA LATINĂ.
   Dar cu PROPRIA SOŢIE,ROMANA Sulpicia Dryantilla în ce limbă vorbea?
   Evident ÎN LIMBA LATINĂ.
   Probabil că şi-a cunoscut SOCRII ROMANI personal.
   LA ROMA.
   Oare în ce limbă vorbea Regalianus,“DE NEAM DACIC, fiind , pe cât se spune, RUDĂ CU ÎNSUŞI DECEBAL”
   cu soacra lui CLAUDIA AMMIANA DRYANTILLA și cu socrul său SENATORUL ROMAN POLLIO SULPICIUS?
   Evident ÎN LIMBA LATINĂ.

   Dacă Regalianus ÎI URA AŞA DE CRÂNCEN pe romani cum MINTE ORDINAR dentistul Napoleon Săvescu,DE CE S-A ÎNSURAT cu o femeie din Roma,cu o fiică de SENATOR ROMAN?
   Ca să nu mai spun că după asasinarea lui Regalianus peste Dacia ROMANĂ a fost împărăteasă chiar ROMANA Sulpicia Dryantilla…
   Iată că dacii O IUBEAU pe SUCCESOAREA lui Regalianus,Împărăteasa ROMANĂ Sulpicia Dryantilla.

   Ei cum e cu “imposibilitatea” romanizării şi LATINIZĂRII dacilor?

   Încă nu mi-a răspuns nimeni…
   Alio,MASKVA,degeaba te scremi!
   SUNTEM ROMÂNI ŞI PUNCTUM!

   *
   Etruscii,egiptenii,sumerienii sau despre „AMNEZIA” selectivă a tovarăşului toxinKGB

   Iată două exemple care dovedesc şi mai mult
   NULITATEA teoriilor tovarăşilor “DACIZATORI”.
   Ei tot repetă obsesiv-MANIPULATOR,că o civilizaţie atât de veche precum cea dacică NU PUTEA FI ROMANIZATĂ.
   Avem două exemple celebre despre care “MANIPULĂRILE tulburătoare” nu suflă o vorbă:
   ETRUSCII şi EGIPTENII.
   Apropo,azi în anticul Summer se vorbeşte ARABA.
   Ţara TURNULUI BABILON se numeşte azi IRAK.
   Poporul care a inventat CUNEIFORMELE azi se închină la Allah în moschei şi SCRIE CU CARACTERE ARABE!
   După MII DE ANI de istorie glorioasă,după Keops-Kufhu,Kefren şi Mikerynos,după Ramses şi Akhenaton,după Nefertiti şi Tutankamon,după piramide,Luxor şi Teba,Abu-Simbel şi Saqqarah,Giseh şi Alexandria,după ce au creat DOUĂ DIN cele 7 MINUNI ale lumii antice,piramida lui Keops şi FARUL din Alexandria,după ce AU DOMINAT Africa ,Asia Mică şi marea Mediterană,după Cleopatra,cei care i-au venerat MII DE ANI pe Amon-RA,pe Isis şi Hathor,pe Seth şi Osiris,AU FOST ASIMILAŢI TOTAL de către ARABI!
   Tovarăşii “DACIZATORI” tot repetă obsesiv-MANIPULATOR,că o civilizaţie atât de veche precum cea dacică NU PUTEA FI ROMANIZATĂ.
   De egipteni au “uitat”: Astăzi la Cairo nu mai auzi de Amon-RA decât la muzeu.
   NIMENI nu mai foloseşte hieroglifele.
   NIMENI nu se mai închină la vechii zei.
   Limba faraonilor,A DISPĂRUT.
   Scrierea faraonilor A DISPĂRUT.

   Religia şi cultura vechilor egipteni mai trăieşte doar în manualele de egiptologie.
   Cum s-au făcut toate acestea? CU CORANUL într-o mână ŞI SABIA în cealaltă.
   ToxinKGB foloseşte în “Dacii-MANIPULĂRI KGB tulburătoare” următorul citat cu care îşi argumentează MINCIUNILE VICLENE:
   “DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND,
   CUM O LĂSARĂ,
   CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR,
   ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.”
   (C.Cantacuzino)
   Etruscii AVEAU peste 1000 de ani de istorie în spate,O LIMBĂ PROPRIE,CREDINŢE RELIGIOASE,O CULTURĂ SOFISTICATĂ,UN ALFABET PROPRIU.
   Egiptenii aveau 4000 de ani de istorie în spate când au dat peste ei ARABII.
   Să facem o simplă înlocuire:

   ““ETRUSCII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND,
   CUM O LĂSARĂ,
   CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR ,
   ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.”

   “EGIPTENII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND,
   CUM O LĂSARĂ,

   CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ARABILOR,
   ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.”

   “SUMERIENII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND,
   CUM O LĂSARĂ…

   După cum ştim etruscii,egiptenii şi sumerienii AU FOST TOTAL ASIMILAŢI.
   Deci logica lui Cantacuzino NU FUNCŢIONEAZĂ.
   Iar folosirea citatului din Cantacuzino nu poate duce decât la O CONCLUZIE FALSĂ.
   E frumos DARUL VICLEAN-CALUL TROIAN AL DACISMULUI ,frumuseţea lui I-A ORBIT PE APĂRĂTORII CETĂŢII ROMÂNIA şi prea puţini aud din burta lui ZĂNGĂNITUL ARMELOR OCUPANŢILOR RUŞI!

   *
   Cum »A UITAT » toxinKGB 99,99% din tot ce a scris Eminescu.
   Din nou despre „AMNEZIA” selectivă a tovarăşului toxinKGB

   Vă rog întrebaţi-l pe tovarăşul Toxin ,DE CE citează din Eminescu doar ce îi convine adică:
   “Trebuie SĂ DACIZĂM TOTUL.”

   Oare de ce o sumedenie de citate celebre TOT EMINESCIENE sunt “UITATE”?
   Deranjează “MANIPULĂRILE tulburătoare” marca Roxin?
   Cum se numesc cei care dau doar JUMĂTĂŢI de adevăruri?
   Ce este JUMĂTATEA de adevăr?
   MINCIUNĂ PRIN OMISIUNE.

   Mihai Eminescu –
   Doina

   “De la NISTRU pân’ la Tisa
   Tot ROMÂNUL plânsu-mi-s’a,”

   “SUNTEM ROMÂNI,
   VREM SĂ RĂMÂNEM ROMÂNI
   şi cerem egală îndreptăţire a naţiunii noastre.”

   Mihai Eminescu(1876) :
   „… Nici mai este astăzi chestiunea originii noastre, abstrăgând de la
   împrejurarea că o asemenea interesantă chestiune nu este de nici o importanţă.
   Daci sau romani, romani sau daci, e indiferent:
   SUNTEM ROMÂNI ŞI PUNCTUM.
   Nimeni n-are să ne înveţe ce-am fost sau ce-am trebui să fim;
   voim să fim ceea ce suntem: ROMÂNI.”

   « Da, de la Roma venim,
   scumpi şi iubiţi compatrioţi,
   – din Dacia Traiană! «

   Mihai Eminescu

   Mihai Eminescu :
   ”Sau țara aceasta să fie în adevăr ROMÂNEASCĂ, sau nici nu merită să fie.”

   Din nou citările tovarăşului TOXIN-KGB sunt viclene şi MANIPULATOARE !
   Despre ce aţi citit mai sus “MANIPULĂRILE tulburătoare” nu suflă nici o vorbă.

   *
   « UITAREA »DE TIP RUSESC, selectiv, loveşte din nou :
   toxinKGB “I-A UITAT” pe TOŢI CRONICARII ROMÂNI !
   Dimitrie Cantemir(1673-1723),
   Grigore Ureche(1590-1647) ,
   Miron Costin(1633- 1691),
   Ion Neculce(1672- 1745),
   Nicolae MiIescu Spătarul(1636 -1708),
   Vasile Lupu(1595 – 1661),
   mitropoliţii Varlaam (1585 – 1657)
   şi Dosoftei( 1624 – 1693)

   « UITAREA »DE TIP RUSESC, selectiv, loveşte cu repetiţie :
   toxinKGB “I-A UITAT” şi pe TOŢI CRONICARII STRĂINI!

   Jan Laski, episcop de Gnezno(1514)
   Francesco della Valle (1532)
   Croatul Ante Verančić precizează (1570)
   Francezul Pierre Lescalopier (1574)
   Martinus Szent-Ivany (1699)
   Umanistul sas Iohannes Lebel (cca 1490-1566)
   Cancelarul Poloniei (1595)
   Cântecul Nibelungilor,epopee germană din perioada medievală (sec. al XII-lea – al XIII-lea)
   A.Armbruster

   Strategikon, tratat militar bizantin din secolul al VII-lea

   Neacşu din Câmpulung Muscel (1521)

   Napolitanul Ferrance Capeci (24 februarie 1584)

   Iezuiţii Cancelariei Papale
   Antonio Possevino (1533-1611)
   Giulio Mancinelli (1537-1618)

   Misionarul italian Niccolo Barsi (1640)

   Misionarul bosniac Marco Bandini (Bandulovici), mort în 1650

   Misionarul catolic bulgar Petru Bogdan Baksic (Baksev) (1601-1674)

   Paolo Bonncini(Malta) 24 aprilie 1630

   “Elia Bilnerio della diocesi di Vratislavia,sacerdote germano” (1650)

   Misionarul poliglot Giovanni Battista del Monte (1671)

   Arhiepiscopul de Marcianopoli Vito Piluzio (1671)

   Superiorul iezuiţilor din Iaşi, polonezul Martinus Maximilanus
   Kiernozyscki (1722)

   Polonezul Jan Dlugosz (1415-1480)

   Istoricul umanist polon Stanislav Orzechowski (1513-1566)

   Stanislav Orzechowski (1513-1566)

   Domnul Moldovei Bogdan al-III-lea FIUL lui Ştefan cel Mare
   (20 martie 1509)

   Secretarul polonez al reginei Isabella, Petru Porembsky (1524)

   Cronica moldopolonă(1566)

   Umanistul sas Georg Reicherstorffer (sec. XV-XVI, născut în Sibiu), notar al oraşului Sibiu, secretar regal şi consilier (din 1526) al lui Ferdinand I de Habsburg
   Italianul Alecsandro Guagnini(1564)

   Călătorul francez Pierre Lescalopier (1574)

   Întrebaţi-vă de ce tovarăşul Toxin « a uitat » că
   TOŢI cronicarii medievali atât ROMÂNI cât şi străini evocaţi mai sus au spus clar:SUNTEM ROMÂNI!
   Întrebaţi-vă de ce “Letopiseţele” moldovenesc şi cantacuzinesc nu sunt pomenite în mizeria ANTI-ROMÂNEASCĂ “Dacii-MANIPULĂRI tulburătoare” numită mincinos “documentar”!
   Întrebaţi-vă de ce NICIUNA DIN CRONICILE CITATE MAI JOS nu este nici măcar pomenită de TOXIN-KGB!

   • Domnul Moldovei -Dimitrie Cantemir
   (n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

   “Noi, moldovenii,
   LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
   ROMÂNI
   ROMÂNI
   ROMÂNI
   ROMÂNI
   ROMÂNI
   ROMÂNI

   iar limbii noastre NU DACICĂ,
   NU DACICĂ
   NU DACICĂ
   NU DACICĂ
   NU DACICĂ
   NU DACICĂ
   NU DACICĂ

   nici moldovenească,

   ci ROMÂNEASCĂ
   ROMÂNEASCĂ
   ROMÂNEASCĂ
   ROMÂNEASCĂ
   ROMÂNEASCĂ
   ROMÂNEASCĂ
   ROMÂNEASCĂ

   astfel că, dacă vrem să-l întrebăm pe un străin de ştie limba noastră, nu-l întrebăm: „Ştii moldoveneşte?” (în latină: „Scis moldavice?”), ci: „Ştii ROMÂNEŞTE?”, adică (în latineşte – n.n.) „Scis ROMANICE?”. ”

   Iată predoslovia semnată de DOMNUL ŢĂRII MOLDOVEI Vasile Lupu, la “Cartea de Învăţătură Românească”, tipărită la Iaşi, în 1643, cu binecuvântarea mitropolitului Varlaam.
   Cuvintele DOMNULUI MOLDOVEI Vasile LUPU:

   Cuvânt împreună CĂTRĂ TOATĂ SEMENŢIA ROMÂNEASCĂ(1643)

   “IO VASILE VOEVOD– cu darul lui Dumnedzău şi biruitoriu şi DOMN A TOATĂ ŢARA MOLDOVEI, dar şi milă şi pace şi spasenie
   A TOATĂ SEMENŢIA ROMÂNEASCĂ”

   “Dintru cât s-au îndurat Dumnedzău dintru mila sa de ne-au dăruit, dăruim şi noi acest dar LIMBII ROMÂNEŞTI carte pre LIMBA ROMÂNEASCĂ, întâiu de laudă lui Dumnedzău, după acea de învăţătură şi de folos sufletelor pravoslavnici. Să iaste şi de puţin preţ, iar voi să o priimiţi nu ca un lucru pementesc, ce ca un odor ceresc.
   Şi pre dânsa cetind, pre noi pomeniţi şi întru ruga voastră pre noi nu uitareţi. Să hiţi sănătoşi.”

   Miron Costin(30 martie 1633- 1691)
   Cronicar ROMÂN DIN MOLDOVA, unul dintre primii scriitori și istoriografi din literatura ROMÂNĂ:

   «CA ŞI NOI, şi muntenii se numesc ROMÂNI…
   RUMÂN este un nume schimbat in cugetarea anilor de la ROMAN…»
   (Cronica polonă)

   «Cazania lui Varlaam» (1643),
   prima carte tipărită în Moldova
   «Carte ROMÂNEASCĂ de învăţătură»
   , care se adresează întregii «seminţii ROMÂNEŞTI»
   Cu câteva decenii mai târziu, Dosoftei numeşte limba în care scrie exclusiv «LIMBA ROMÂNEASCĂ».

   • Grigore Ureche(1590 – 1647) în Letopiseţul Ţării Moldovei :
   “ROMÂNII câţi se află lăcuitori la Ţara Ungurească şi la Ardeal şi la Maramoroşu DE LA UN LOC SÂNTU CU MOLDOVENII şi
   TOŢI DE LA RÂM SE TRAG”

   • Reprezentantul Poloniei, Jan Laski, episcop de Gnezno, accentua ORIGINEA ROMÂNĂ a locuitorilor din Principatul Moldova în 1514 .
   Mai mult, episcopul subliniază că MOLDOVENII ÎNŞIŞI SPUN CĂ SUNT ROMANI.
   Laski trage concluzia aceasta chiar din afirmaţiile băştinaşilor, care
   erau conştienţi de originea lor romanică.

   Jan Laski, episcop de Gnezno(1514):
   „…căci ei (locuitorii Moldovei) spun că
   SUNT OSTAŞII DE ODINIOARĂ AI ROMANILOR, trimişi aici pentru apărarea Panoniei împotriva sciţilor…”.

   • Francesco della Valle scrie în 1532 că ROMÂNII “se denumesc ROMEI în limba lor”, iar mai departe el citează expresia : “Sti ROMINEST?”: “…si dimandano in lingua loro ROMEI…se alcuno dimanda se sano parlare in la lingua valacca, dicono a questo in questo modo: Sti RIMINEST? Che vol dire: Sai tu ROMANO ?…” în:
   /Claudiu Isopescu, Notizie intorno ai ROMENI nella letteratura geografica italiana del Cinquecento, în Bulletin de la Section Historique, XVI, 1929, p. 1- 90./

   • Croatul Ante Verančić precizează în 1570 că « Vlahii » din Transilvania, MOLDOVA şi ŢARA ROMÂNEASCĂ se desemnează ca « ROMANI »: „…Valacchi, qui se ROMANOS nominant…„ “Gens quae ear terras (Transsylvaniam, MOLDAVIEM et Transalpinam) nostra aetate incolit, Valacchi sunt, eaque a ROMANIA ducit originem, tametsi nomine longe alieno…“
   /Transsylvaniae, MOLDAVIAE et Transaplinae, in Monumenta Hungariae Historica, Scriptores; II, Pesta, 1857, p. 120/

   • Francezul Pierre Lescalopier scrie în 1574 că cei care locuiesc în MOLDOVA, ŢARA ROMÂNEASCĂ şi cea mai mare parte a Transilvaniei,
   “ se consideră adevăraţi urmaşi ai ROMANILOR şi-şi numesc limba “ROMÂNEŞTE”, adică ROMANA”
   “Tout ce pays: la Wallachie, la MOLDAVIE et la plus part de la Transylvanie,
   a esté peuplé et des colonies ROMAINES du temps de Trajan l’empereur… Ceux du pays se disent vrais successeurs des ROMAINS et nomment leur parler ROMANECHTE, c’est-à-dire ROMAIN … ”

   • maghiarul ardelean Martinus Szent-Ivany în 1699 citează frazele:
   « Si noi sentem RUMENI » (“Şi noi suntem ROMÂNI”) şi « Noi sentem di sange RUMENESC » (“Noi suntem de sânge ROMÂNESC”) : “Valachos… dicunt enim communi modo loquendi: Sie noi sentem RUMENI: etiam nos sumus ROMANI. Item: Noi sentem di sange RUMENESC : Nos sumus de sanguine ROMANO”
   /Martinus Szent-Ivany, Dissertatio Paralimpomenica rerum memorabilium Hungariae, Tyrnaviae, 1699, p. 39/

   • Miron Costin, cronicar 1633 – 1691
   ”De neamul moldovénilor, din ce ţară au ieşit strămoşii lor.
   Predoslovie, adecă cuvântare dintăi de descălecatul ţărâi cel dintăi şi a neamului moldovenescŭ”

   “VECHIU NUME stă întemeiat şi înrădăcinat: RUMÂN.
   Şi aşa ieste acestor ţări şi ţărâi noastre, Moldovei şi Ţărâi Munteneşti NUMELE CEL DIREPTU de moşie, IESTE RUMÂN,
   cum să răspundŭ şi acum toţi acéia din Ţările Ungureşti lăcuitori şi munténii ţara lor şi scriu şi răspundŭ cu graiul:
   Ţara ROMÂNEASCĂ”

   • DOMNUL MOLDOVEI Dimitrie Cantemir:
   “Hronicul vechimii a ROMÂNO-moldo-vlahilor” (scris între 1719-1722)
   ”Hronikon a toată ŢARA ROMÂNEASCĂ
   (carea apoi s-au înpărțit în Moldova, Munteneasca și Ardealul) din descălecatul ei de la Traian, Împăratul Râmului. Așajderea pentru numerele, carele au avut odată și carele are acmu, și pentru ROMANII care de atuncea într-însa așăzându-să într-aceaș și până acmu necontenit lăcuesc.”

   Oare tov. Toxin o fi citit ce scria în 1719 DOMNUL MOLDOVEI Dimitrie Cantemir?

   • Domnul MOLDOVEI-Dimitrie CANTEMIR (n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):
   «Înainte de toate, chiar dacă acest (neam) a fost împărţit în trei ţinuturi de căpetenie,
   totuşi TOŢI SE CHEAMĂ CU ACELAŞI NUME DE ROMÂNI,
   DISPREŢUIND adică dând de-o parte NUMELE DE VALAHI, care le-a fost dat de către popoarele barbare. ”

   Dimitrie CANTEMIR:
   «Hronicul vechimei a ROMÂNO-moldo-vlahilor»:
   «neamul moldovenilor, muntenilor, ardelenilor…
   TOŢI cu un nume de obste ROMÂNI SE CHEAMĂ».

   *
   Umanistul sas Iohannes Lebel (cca 1490-1566):
   „valahii nu-şi zic decât „ROMUINI”,
   iar limba lor nu este alta decât „limba ROMÂNĂ”.

   Asocierea celor două nume etnice de ROMÂN şi valah se făcea şi în Cancelaria Polonă, prin noţiunile
   „Romanorum” şi „Valachiae”. În anul 1595 cancelarul Poloniei îi îndemna pe boierii
   moldoveni să evite instalarea unui domn din Ţara Românească în scaunul domnesc al Moldovei, (
   „ … aliquem ROMANORUM SEU GENTIS VALACHIAE nobilem …”).

   Râmunc ducele din ţara vlahilor
   În alt caz numele etnic de „ROMÂN” apare alături de cel de „valah” (în forma „Vlâchen”),prin numele conducătorului, „ducelui” celor 700 de români, RAMUNC (RÂMUNC), care vizitează curtea regelui hunilor Attila. Numele RÂMUNC este eternizat în Cântecul Nibelungilor, o epopee germană din perioada medievală (sfârşitul sec. al XII-lea – începutul sec. al XIII-lea).

   Cântecul Nibelungilor
   Fraza cu pricina sună în germană astfel:
   „Der herzoge RÂMUNC uzer
   Vlachen land” („RAMUNC ducele din ţara vlahilor”).

   “RÂMUNC, ducele din ţara vlahilor,
   A venit în grabă cu şapte sute de oameni.
   Ca păsările zburătoare se vedeau sosind;”

   A. Armbruster :
   »denumirea de „ROMÂN” este numele intern al românilor,
   pe când cea de „valah (valachus)” este numele lor extern. »

   Miron Costin:
   „Aşa şi neamul acesta, de carele scriem, al ţărilor acestora, numele vechiu şi mai direptu,
   IEASTE RUMÂN, ADICĂ RÂMLEAN, DE LA ROMA”.

   Dimitrie Cantemir :
   „Limba nebiruit martor iaste”.
   “Iar dacă aceste neamuri n-ar fi obârşia lor ROMANI, cum, mă rog, ar fi putut să-şi ia, prin minciună, şi numele, şi limba ROMANILOR?…”

   Aşa zice Cantemir la 1717.Tăcere asurzitoare la TOXIN-KGB .

   “Strategikon, tratat militar bizantin din secolul al VII-lea, denumește populația de la nord de Dunăre cu termenul de “ROMANI”.

   • “Scrisoarea lui Neacşu” cel mai vechi document descoperit până acum scris în LIMBA ROMÂNĂ pe la 1521:
   “spui domniie tale de lucrul lui Mahamet beg, cum am auzit de boiari ce sunt megiiaş(i) şi de generemiiu Negre, cum i-au dat împăratul sloboziie lui Mahamet beg, pe io-i va fi voia, pren ŢEARA RUMÂNEASCĂ, iară el să treacă.”

   • În Atlasul german din 1826, pe o hartă care ilustrează popoarele Europei din răsărit ÎN ANUL 900, se specifică „Wahalen oder RUMUMY”
   (tradus din germană “Walahia sau RUMUNIA”), pe teritoriul ce se întindea din Panonia până la Nipru.
   Totodată se menţionează şi existenţa a cinci voievodate ROMÂNEŞTI, adică a unor ţărişoare locale.

   Gheorghe Ghimpu:
   “La pătrunderea numelui etnic de „ROMÂN” în Europa a contribuit atât legenda ROMANUS şi Olaha, cât şi cea cu numele Roman şi Vlahata.
   E evident că autorii legendelor în cauză au folosit cele două nume etnice ale românilor -„ROMÂN” (prin Romanus şi Roman) şi „valah” (prin Olaha şi Vlahata) -, spre a demonstra identitatea lor.”
   Napolitanul Ferrance Capeci. rectorul Colegiului iezuit din Cluj, într-o scrisoare a sa din 24 februarie 1584, menţionând numele limbii românilor prin termenul „ROMANESCHI”,confirmă şi unitatea etnică a purtătorilor acestei limbi din Moldova, Transilvania şi Muntenia.
   *
   Iezuiţii Cancelariei Papale :
   Antonio Possevino (1533-1611) (a vizitat Ţările Române în 1582-1585), Giulio Mancinelli (1537-1618) (a vizitat Moldova şi Ţara Românească în 1586)se conving de „caracterul autohton al conştiinţei romanităţii la români”, precum şi de „unitatea etnică a moldovenilor şi muntenilor”.
   *
   Alt iezuit anonim – însoţitor al lui Antonio Possevino –
   redactând în 1583 pentru Analele Societăţii Iezuite o descriere a misiunilor lui Possevino în Transilvania, menţionează un stat populat de „ROMANI” :
   „…Vechiul neam al ROMANILOR, care-şi zic până astăzi
   ROMÂNI şi care coboară fie din COLONIILE ROMANILOR, fie din cei care erau osândiţi la muncă în minele de metal.
   Limba lor dovedeşte, de altfel, această DESCENDENŢĂ ROMANĂ.

   Ei locuiesc şi Ţara Românească, şi Moldova”.
   *
   Un misionar italian, Niccolo Barsi, care a călătorit în Orient (1632-1639) şi a trecut de două ori prin Ţările Române, menţionează în descrierea călătoriei sale (1640) că oraşul moldovenesc Roman îi aminteşte de Roma antică. Cităm :
   „Si vede anco la citta di ROMANĂ, cosi detta da ROMA, essendo i primi fondatori di quella STATI ROMANI…”.
   *
   De la un călugăr moldovean Barsi a mai aflat că :
   „ROMANII au întemeiat această ţară, de aceea ROMÂNII SE BUCURĂ SĂ FIE NUMIŢI ROMANI” .
   „… E cossi vedete che hanno alcune parole turche, altre armene, altre greche, et altre italiane, e da qui nasce che la prima che poi essi cominciorno unitamente ad habitare vi posero NOME ROMANO, perche ROMANI FURONO QUELLI CHE PRINCIPIO A QUEASTA TERRA DIERONO, auzi che loro istessi godono d’esser CHIAAMATI ROMANI”).
   Avem, deci, încă o dovadă a CONŞTIINŢA ORIGINII ROMANICE la
   ROMÂNII moldoveni.
   *
   Misionarul bosniac Marco Bandini (Bandulovici), mort în 1650 în Moldova,consemnează şi el o legătură a urbelor din partea locului cu Roma.
   Oraşul ROMAN îi pare „QUASI NOVA ROMA”.
   *
   În 1641 misionarul catolic bulgar Petru Bogdan Baksic (Baksev) (1601-1674), care vizitase Moldova, scria în Vizitarea apostolică a Moldovei că „moldovenii vorbesc ROMÂNEŞTE” („il Valaccho”).
   *
   24 aprilie 1630.
   Paolo Bonncini(Malta) :
   „În aceste Ţări preoţii […], dacă nu cunosc limba valahă, adică moldovenească, sau ungara sau tedesca, nu vor putea să facă nimic”
   („… la lingua vallaca sive moldava overo ungara overo tedesca…”).
   *
   • Un oarecare „Elia Bilnerio della diocesi di Vratislavia,1650. sacerdote germano”,cerând Propagandei Fide să fie trimis ca misionar în Moldova, afirmă că, ştiind latina şi italiana, el va învăţa uşor limba VALAHĂ („la lingua vallacha”).
   *
   •1671. Misionarul poliglot Giovanni Battista del Monte scrie în mărturiile sale despre Moldova :
   „Provincia Moldova este supusă stăpânirii unui domnitor DELLA NATIONE VALLACHA”.
   *
   1671. Arhiepiscopul de Marcianopoli Vito Piluzio, care a activat mulţi ani în
   Moldova, într-o relatare către Propaganda Fide, scrie că în Moldova e necesar să cunoşti „LA LINGUA VALACHA ”.
   Mai menţionăm că în urma activităţii sale îndelungate în Moldova
   Piluzio a scris şi a publicat în 1677 la Roma un Catehism pe care 1-a intitulat Dottrina christiana TRADOTTA IN LINGUA VALACHA.
   *
   1722. Superiorul iezuiţilor din Iaşi, polonezul Martinus Maximilanus
   Kiernozyscki, străduindu-se să publice Catehismul catolic al lui Silvestro Amelio din 1719, menţionează că acesta a tradus lucrarea sa din latină
   „în LIMBA COMUNĂ a moldovenilor şi valahilor”
   („IN LINGUAM moldavis et valachis COMMUNEM”).
   *
   Polonezul Jan Dlugosz (1415-1480), diplomat şi istoric, despre care D. Cantemir scria că este „cinstea istoricilor poloni”, acel care a scris despre Ştefan cel Mare că este „cel dintâi dintre principii lumii care a repurtat […] o victorie atât de strălucită împotriva turcilor”, s-a ocupat de originea numelui Vallachus, punând la începutul acestui etnicon numele unuia dintre cele mai vechi neamuri din Italia: „genus et natio VOLOSCORUM”.
   Jan Dlugosz arată că în anul 1070 Valahia, şi mai cu seamă Moldova, a fost locuită de aceiaşi ROMANI….
   Vorbind despre anul 1433, istoricul polonez afirmă că „NEAMUL VALAHILOR A COBORÂT DIN STIRPEA ITALIENILOR”, iar în alt loc declară că „MOLDOVENII SUNT VALAHI”, adică ROMÂNI.
   *
   Istoricul umanist polon Stanislav Orzechowski (1513-1566) în Analele sale despre regele polon Sigismund, scrise în 1554:
   « moldovenii „se cheamă pe limba lor ROMÂNI”.

   Stanislav Orzechowski (1513-1566):
   „EI ERAU NĂSCUŢI din italieni şi ROMANI
   şi SE CHEAMĂ PE LIMBA LOR ROMÂNI DE LA ROMANI,

   iar pe a noastră – VALAHI DE LA ITALIENI.
   Căci pentru poloni Wloszi este acelaşi lucru ca pentru latini Itali.
   *
   În tratatul de pace dintre Sigismund şi domnitorul Moldovei Bogdan al-II-lea,FIUL LUI Ştefan cel Mare şi SFÂNT
   din 20 martie 1509,Bogdan este intitulat „VOIEVOD VALAH”.
   *
   Secretarul polonez al reginei Isabella, Petru Porembsky, recunoştea la începutul anului 1524 că ROMÂNII din Transilvania „AU ACEEAŞI LIMBĂ” CU PETRU RAREŞ, domnitorul Moldovei, adică cu moldovenii.
   *
   Moldovenii erau numiţi de către slavi la fel ca şi cealaltă parte a poporului român, şi anume cu numele etnic extern de „VALAHI (VOLOHI)”.
   Cronica moldopolonă, scrisă în limba polonă în anul 1566 şi care cuprinde cronica Moldovei şi a domnitorilor ei între anii 1359 şi 1552.
   Deşi e vorba de Moldova şi domnitorii ei, inclusiv Bogdan, Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare, Petru Rareş, Alexandru Lăpuşneanu etc.
   Autorul Cronicii îi zice Moldovei „PĂMÂNT VOLOH” („ziemi Woloskiey”) sau Valahia („Woloch”).
   Moldovenilor li se spune VOLOHI („Wolochowie”), cetăţii moldoveneşti – CETATE VOLOHĂ („zamek Woloski”), iar lui Alexandru Lăpuşneanu – VOIEVOD VOLOH („Woiewode Woloskiego”), DE NEAM VOLOH („tez narodu Woloskiego”).
   *
   Umanistul sas Georg Reicherstorffer (sec. XV-XVI, născut în Sibiu), notar al oraşului Sibiu, secretar regal şi consilier (din 1526) al lui Ferdinand I de Habsburg şi emisar al acestuia în Moldova (în 1527 şi 1535) la curtea lui Petru Rareş, în scrisorile sale Chorographia Moldovei (1541) şi Chorographia Transilvaniei (1550) ne dă informaţii
   privind Ţările Române în sec. al XVI-lea.
   Reicheratorffer -Chorographia Moldovei (1541) :
   „… Şi domnul Moldovei a fost odinioară legat prin jurământ de regii Ungariei. Iar ţara lui, care era ca şi dependentă de Regatul Ungariei,
   capătă de la regii Ungariei ajutorul trebuitor în desele sale războaie cu duşmanul obştesc,pentru paza şi apărarea sa.
   Şi această ŢARĂ ROMÂNEASCĂ şi-a tras numele de Transalpina
   din aceea că este despărţită şi mărginită de Ungaria şi de Transilvania …”.
   *
   Italianul Alecsandro Guagnini, după ce a vizitat de două ori Moldova, susţine că valahii sunt de NAŢIUNE ROMANĂ.
   În una din cele două biografii ale lui Despot-Vodă, domnitorul Moldovei (1561-1563), scrise între anii 1564 şi 1568, găsim viziunea lui privind naţiunea valahilor, inclusiv a celor moldoveni. Anonimul descoperă pentru Moldova că naţiunea valahilor este, de fapt, o naţiune romană.
   Acesta a înţeles că ROMÂNII, numiţi de el valahi, SUNT DE ORIGINE ROMANĂ:

   „Haec NACIO VALACORUM APPELATUR ROMANA, et aiunt originem traxisse ab extoribus adactis in exilium a ROMANIS EX ITALIA.
   Lingua eorum est adulterina latinae et italicae linguae, ita quod facili negocio Italus intelligit Valachum…”.
   “ORIGINEA ROMANĂ A NAŢIUNII VALAHILOR (ROMÂNILOR)
   « este explicată atât prin LIMBA ROMÂNILOR, cât şi prin DESCENDENŢA LOR DIN ROMANI ».

   *
   Călătorul francez Pierre Lescalopier vizitează Transilvania în 1574 :

   „ROMÂNII SE CONSIDERĂ ADEVĂRAŢI URMAŞI AI ROMANILOR,
   iar limba lor o numesc „ROMÂNEASCĂ” („ROMANECHTE”).”

   *
   La Troesmis( azi lângă Igliţa, judeţul Tulcea)
   s-a găsit mormântul dacului DAIZI COMOZOI(NUME TIPIC DACIC),
   ridicat de fii săi IUSTUS şi VALENS, NUME TIPIC ROMANE.

   DAIZI COMOZOI

   Inscripţia descoperită la Troesmis:

   “D(is) M(anibus) / Daizi Co/mozoi vi/xit an(nos) L inter/fectus a Cas/tabocis Iu/stus et Val(erius) pa/tri b(ene) m(erenti) posu/erunt”

   (CIL III, 14214)

   Un alt caz relevant este la Drobeta, acolo unde AELIU ARIORT a fost numit de izvoare “DAC aflat în fruntea oraşului“.
   Deci mărturiile istorice reţin faptul că era dac, neîndoios datorită faptului că respectivul menţiona aceasta. Dar cum ar fi putut fi într-o asemenea funcţie, DACĂ NU VORBEA PERFECT LATINA şi nu ar fi fost CETĂŢEAN ROMAN?
   Şi da.
   Aceste inscripţii SUNT DOVEZI ARHEOLOGICE INCONTESTABILE care dovedesc în mod clar ASIMILAREA DACILOR de către romani.
   Fii DACULUI Daizus Comozoi erau conştienţi că se trag din daci, dar totuşi n-au renunţat la numele lor romane.
   “CIVITUS ROMANUS, NATUS DACUS”.
   *
   Cum 100% a devenit 14% din Dacia.
   Şi aproape NIMENI NU A OBSERVAT…

   Prima şi CEA MAI GOGONATĂ MINCIUNĂ DIN LISTA MINCIUNILOR prezentate drept “ADEVĂRURI” tulburătoare:
   Dacia fost ocupată DOAR în proporţie de 14%!!!!
   A spune că Dacia fost ocupată DOAR în proporţie de 14% e o MINCIUNĂ ORDINARĂ pe care Roxin-KGB o vinde cu succes naivilor.
   Centrul militar-religios Tapae-Sarmisegetusa Regia-Apoulon A FOST OCUPAT în proporţie de 100%.
   TOATE cetăţile dacice AU FOST CUCERITE de la cele din zona Orăştie şi Apuseni,până la Petrodava(Piatra Neamţ),ca să nu mai spunem de TOATE cetăţile de la Dunăre şi Marea Neagră gen Sucidava,Drobeta,Durostorum,Histria,Aegysus(Tulcea),Tomis,Callatis,Histria,Halmyrys,insula ALBA(Şerpilor)etc.
   În plus,chiar NU A AUZIT NIMENI de legenda DOCHIEI ??
   Sunt două asemenea legende:cea a BABEI Dochia şi cea a DOCHIEI FIICA Marelui Nostru Rege DECEBAL
   Unde se desfăşoară acţiunea?
   Traian o urmăreşte pe frumoasa Dochia(DACIA)până în vârful muntelui Ceahlău.
   Dar UNDE SE AFLĂ muntele Ceahlău?
   În inima Moldovei,lângă Piatra Neamţ.
   Dar asta nu se spune în “Dacii-MANIPULĂRI KGB-tulburătoare” nu-i aşa?
   CEAHLĂUL(NORDUL MOLDOVEI) şi NAPOCA(CLUJ)în care din cei DOAR 14% se află????
   Dar porturile ROMANE de pe ÎNTREAGA DUNĂRE,sau de la gurile Prutului,Nistrului,Niprului?
   NICIUN TRUP nu poate supravieţui FĂRĂ INIMĂ sau FĂRĂ CAP!
   Ori capitala SARMISEGETUZA ERA INIMA şi CAPUL Daciei!
   În care din cei 14% era INIMA şi CAPUL Daciei?

   Iar porturile de la Dunăre ,Prut,Nistru şi Marea Neagră,MINELE DE AUR şi ARGINT,minele de cupru şi fier,MUNŢII DE SARE,câmpiile cu grâne şi viţă de vie,ERAU SÂNGELE Daciei şi TOATE AU INTRAT SUB STĂPÂNIRE ROMANĂ.
   Şi nici un trup NU POATE TRĂI FĂRĂ SÂNGE…

   *

   DOVADA MINCIUNII NERUŞINATE numite « cercetări paleogenetice »

   În pseudo-documentar este o altă dovadă care demonstrează că Toxin NE SFIDEAZĂ INTELIGENŢA.
   Vă rog să revedeţi secvenţa în care Toxin vorbeşte despre CUM A AJUNS ENEAS din Troia la Roma.
   Căutaţi minutul 34.
   Ce PRETINDEAU cercetarile paleogenetice?
   Că DOAR 4% din italienii de azi sunt înrudiţi cu noi.
   Ce spune Toxin la minutul 34?
   “Se naşte o concluzie HALUCINANTĂ.
   Şi anume că NU NOI SUNTEM URMAŞII ROMANILOR ci
   o parte dintre ROMANI ERAU URMAŞII TRACILOR”
   Hai să reluăm “băbeşte” ce spune Toxin:
   Eneas ERA TRAC din Troia,deci Eneas ERA DIN NEAMUL NOSTRU ,genetic şi istoric vorbind.
   Deci FONDATORII ROMEI ERAU TRACI.Deci AVEAU PROFILUL NOSTRU GENETIC.
   Până şi TRAIAN ERA TRAC spune tot Roxin.
   Azi,NOI ROMÂNII,spune tot el,după cercetarile paleontogenetice,suntem înrudiţi 90% cu urmaşii TRACILOR din Bulgaria de azi şi zona Balcanilor.
   Dar tot NOI ROMÂNII suntem DOAR 4% înrudiţi cu ITALIENII.
   Să rezumăm:
   STRĂ-unicul ROMANILOR era TRACUL FONDATOR AL ROMEI ,Eneas.
   STRĂ-bunicul DACILOR era TOT TRAC şi s-a refugiat din Troia căzută în mâinile grecilor ,la nord de Dunăre să clădească o cetate în ţara care se va numi mai apoi DACIA.
   Dar ca să vezi,NOI ROMÂNII de azi,avem profile genetice asemănătoare DOAR ÎN 4% din cazuri cu italienii de azi? Şi asta DEŞI AVEM STRĂBUNICI DE ACELAŞI SÂNGE TRACIC,deşi până şi împăratul ROMAN TRAIAN ERA TRAC ?
   Adică BUNICII NOŞTRI ERAU FRAŢI dar noi şi cu italienii NU MAI SUNTEM DE ACELAŞI SÂNGE,DE ACELAŞI NEAM??????
   Noi nu ar trebui să fim…MĂCAR VERIŞORI???

   Dar ce spune TRANZITIVITATEA-O LEGE DE BAZĂ a logicii matematice?

   Că dacă A(ADN roman)=C(ADN trac) şi B(ADN ROMÂN)=C(ADN trac) atunci obligatoriu A=B.
   Adică A(ADN roman)= B(ADN ROMÂN)

   Dar aşa-zisele « cercetări paleogenetice » CONTRAZIC această LEGE DE BAZĂ a logicii matematice !
   toxinKGB afirmă că 96% din italieni NU AU ADN compatibil cu POPORUL ROMÂN!

   Dacă ROMANII erau URMAŞII TRACILOR ,şi italienii sunt urmaşii romanilor,de ce studiul “paleogenetic” spune că DOAR 4% din italieni sunt compatibili genetic cu ROMÂNII,tot URMAŞI AI TRACILOR?
   Ca să nu mai spun că la formarea POPORULUI ITALIAN au contribuit masiv şi GOŢII care după aceiaşi autori ai pseudo-documentarului erau TOTUNA CU GEŢII,strămoşii noştri.
   Deci cum putea UN PLUS DE ADN TRACO-GETO-DACIC(de la goţi)adăugat unei populaţii presupuse a avea DEJA ADN TRACIC(romanii urmaşii TRACULUI Eneas)) să ducă la apariţia unui popor(cel italian) cu un ADN 96% INCOMPATIBIL CU POPORUL ROMÂN(traco-geto-dac) ?
   Chiar NU VEDE NIMENI CĂ CEVA NU SE LEAGĂ?
   Ca să îl parafrazez pe TOXIN-KGB,se naşte o concluzie HALUCINANTĂ.
   Şi anume că:

   fie TOŢI ROMANII URMAŞI AI TRACULUI ENEAS TREBUIE SĂ FI MURIT împreună cu TOŢI URMAŞII GOŢILOR(despre care se afirmă că sunt tot geţi)şi de aceea doar 4% din italieni au ADN similar ROMÂNILOR,
   fie rezultatele “cercetarile paleontogenetice” SUNT MINCINOASE,
   fie Toxin-KGB ÎŞI BATE JOC DE INTELIGENŢA NOASTRĂ PE FAŢĂ.

   FRACTURA DE LOGICĂ a fost atât de şocantă încât am derulat filmul de cel puţin 5 ori până m-am convins că nu am halucinaţii auditive…
   E de prisos să reamintim că STRĂMOŞII NOŞTRI DACI ERAU INCINERAŢI după moarte.
   Ori prin ardere ABSOLUT TOT ADN-ul este distrus,chiar şi cel din pulpa dentară.

   Resturile de oase rămase mai pot fi doar datate cu carbon radioactiv.
   Dar să extragi ADN din resturi calcinate de oase este imposibil deoarece temperaturile înalte DISTRUG COMPLET ADN-ul.
   *
   toxinKGB i-a uitat şi pe LEGIONARII DACI din Cohorta I AELIA DACORUM

   Încă o dovadă ARHEOLOGICĂ de data asta a ROMANIZĂRII DACILOR.
   Şi anume DOVADA CĂ DACII LUPTAU PENTRU ÎMPĂRAŢII ROMANI SUB COMANDĂ ROMANĂ.
   Şi mai erau şi recompensaţi de ÎMPĂRAŢII ROMANI pentru asta:
   DACII AU FOST RECOMPENSAŢI cu titlul de “AELIA” datorită serviciilor aduse imperiului ROMAN luptând pentru a apăra ZIDUL LUI HADRIAN care şi azi desparte Anglia de Scoţia!
   “Însuşi titlul “Aelia” era o mare onoare, căci deriva din NUMELE ÎNTREG al împaratului Hadrian, denumire care putea fi câştigată numai datorită unui serviciu militar sau cultural ieşit din comun.” -Robin Birley mare arheolog englez

   PROCESUL DE ROMANIZARE A DACILOR este demonstrat şi de dovezile arheologice în care ÎNGEMĂNAREA numelor dacice şi romane este evidentă:

   5. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA)
   I O M
   COH I
   AEL DACOR
   C C A IVL MARCELLINVS
   >
   LEG II AVG
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Cel Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, sub supravegherea lui Aulus Iulius Marcellinus, centurion al Legiunii II Augusta.”

   6 INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 205-208 e.n.)
   La 100 de ani după CUCERIREA DACIEI de către Traian.
   IMPP CAES L SEPT SEVERO PIO PERT ET M AVR ANTONINO AVG ET P SEPT GETAE NOB CAES HORREVM FECER COH I AEL DAC I TRACVM C R SVB ALFENO SENECIONE COS PER AVREL IVLIANVM TR
   “Pentru împăraţii, Caesar Lucius Septimius Severus Pius Pertinax şi Marcus Aurelius Antoninus Augustus şi Publius Septimius Geta, nobilul Cezar.
   ACEST GRÂNAR A FOST CONSTRUIT DE
   Cohorta I AELIA DACORUM
   şi de către Cohorta I TRACUM,
   CETĂŢENI AI ROMEI,

   sub Alfenus Senecio, consular prin tribunul Aurelius Iulianus.”

   I-auzi!
   DACII CONSTRUIAU GRÂNARE PENTRU ROMANI.
   S-ar zice că SE ÎNŢELEGEAU FOARTE BINE.
   Şi mai erau şi CETĂŢENI AI ROMEI !
   DACII erau atât de MÂNDRI CĂ SUNT CETĂŢENI AI ROMEI încât SĂPAU ÎN PIATRĂ pentru eternitate
   SĂ SE ŞTIE.

   Dar asta NU VOM VEDEA şi în “documentarele” lui Toxin care VEDE DOAR LUPTE CRÂNCENE între DACI şi ROMANI.Moscova ştie de ce…
   Alio,Maska:

   DACII SE DECLARAU “CIVITAS ROMANUM” adică
   DACII SE DECLARAU CETĂŢENI ROMANI.

   INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA)
   I O M
   COH I
   AEL DACOR
   C C A IVL MARCELLINVS
   >
   LEG II AVG
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Cel Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, sub supravegherea lui Aulus Iulius Marcellinus, centurion al Legiunii II Augusta.”
   http://www.dracones.ro/imagini-site/lapidarium/5.gif

   INSCRIPTIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA)
   DEO COCIDIO COH I AELIA DACORVM C P TERENTIVS VALERIANVS TRIB VSLM
   “Pentru zeul Cocidius, Cohorta I AELIA DACORUM, comandaţi de către tribunul Terentius Valerianus, cu hotărâre şi AŞA CUM SE CUVINE ŞI-AU ÎNDEPLINIT JURÂMĂNTUL.”

   Ia te uită,DACII FĂCEAU JURĂMINTE ROMANILOR.
   Şi asta nu e cumva …ROMANIZARE?

   INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA)
   I O M
   CO[H] I AEL
   DACORVM
   QVB PREEST
   AMMONIVS
   VICTORINVS
   TRIB
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, comandată de tribunul Ammonius Victorinus”

   http://www.dracones.ro/imagini-site/lapidarium/10.gif

   9. INSCRIPţIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA)
   SIGNIS ET N AVG COH I AEL DACORVM
   “Pentru MODELUL şi DIVINUL SPIRIT al Împăratului, Cohorta I AELIA DACORUM.”
   “Pentru MODELUL şi DIVINUL SPIRIT al Împăratului, Cohorta I AELIA DACORUM.”

   Ia te uită,ÎMPĂRATUL ROMAN era “MODEL” pentru DACI şi spiritul său era “DIVIN” pentru aceeaşi străbuni ai noştri DACI.
   Ce-o zice Toxin?
   ADEVĂRUL DOVEDIT de probele arheologice NU prea corespunde cu MINCIUNILE LUI NERUŞINATE,nu???

   11. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA)
   > DECI SAX COH I DAC
   “Centuria lui Decius Sax[us], din Cohorta I DACORUM.”

   12. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA)
   …SPA SEPTIMO VIXIT ANN XXXX MIL XVIII COH I AELIA DACORVM H F C
   “[Umbrelor celui plecat Hos]pes Septimus, care a trăit 40 de ani şi a servit 18 în Cohorta I AELIA DACORUM. Aici se află.”

   Iată şi lespedea de mormânt a unui străbun dac,numit HOSPES SEPTIMUS.
   Septimus probabil după Toxin-KGB NU E NUME ROMAN….

   13. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA)
   DEO MART CHORTIS PRI AEL DAC V P V CVI TRIB
   “Zeului Marte, Cohorta I AELIA DACORUM au pus această ofrandă votivă cu tribunul lor.”
   I-auzi.STRĂBUNII NOŞTRI DACI se rugau zeului Marte,împreună cu TRIBUNUL LOR.
   Mda,o fi ROMANIZARE,n-o fi…

   14. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 237 e.n.)
   I O M COH I AEL DACORVM C P AVRELIVS FASTVS TRIB PERPETVO COS
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM comandată de tribunul Aurelius Fastus, când Perpetuus era consul.”

   15. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 260-268 e.n.)
   I O M COH I AEL DAC POSTVMIANAC P MARC GALLICVS TRIB
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Postumus, comandată de tribunul Marcus Gallicus.”

   16. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 271-274 e.n.)
   DEO COCIDIO
   I O M COH I AEL DAC TETRICIANORVM C P POMPONIVS DESIDERATVS … TRIB
   “Zeului Cocidius [si] lui Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Tetricius, comandată de tribunul Pomponius Desideratus […].”

   17. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 260-268 e.n.)
   I O M COH I AEL DACORVM POSTVMIANA C P PROB AVGENDVS TRIB
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Postumus, comandată de tribunul Prob[us?] Augendus.”

   18. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 212-217 e.n. sau 218-222 e.n.)
   I O M COH I AELIA DAC ANTO
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Antoninus.”

   19. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 238-244 e.n.)
   I O M COH I AEL DAC GORDIANA C PEST …
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Gordian, comandată de […].”

   20. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 235-238 e.n.)
   I O M D COH I AEL DAC C P FLAVIVS MAXIMIA TRIB EX EVOC C I PR MAXIMIN
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare din Doliche, Cohorta I AELIA DACORUM comandată de tribunul Flavius Maximianus, la retragerea din serviciu la cererea invincibilului Princeps Maximinus.”

   21. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 235-238 e.n.)
   I O M D COH I AEL DAC C P FLAVIVS MAXIMIANVS TRIB EX EVOC C I PR MAXIMIN
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare din Doliche, Cohorta I AELIA DACORUM, comandată de tribunul Flavius Maximianus, la retragerea din serviciu la cererea invincibilului Princeps Maximinus.”

   22. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 276-282 e.n.)
   I O M COH I AEL DACORVM PROBIANA C P AVR VERINVS TRIB
   “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Probus, comandată de tribunul Aurelius Verinus.”

   23. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA)
   D M DECIBAL … VIX DIEBVS … ET BLAES …VIXSIT A X ET… VS FRATER…
   “Spiritelor celui plecat DECIBALUS […] care a trait […] zile şi BLAESUS[…] care a trăit 10 ani, şi […] un frate […].”

   7. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 219 e.n.)
   SVB MODIO IV
   LIO LEG[atus] AVG[usti] PR[o]
   PR[aetore] COH[ors] I (primae) AEL[ia] D[a]C[orum]
   CVI PRAE[fectu] EST M[arco]
   CL[audio] MENANDER
   TRIB[unus]
   “Sub Modius Iulius, legat al împăratului cu puteri pro-pretoriene,
   COHORTA I AELIA DACORUM (au construit aceasta), sub comanda tribunului Marcus Claudius MENANDER.”

   Aţi citit?

   http://www.dracones.ro/imagini-site/lapidarium/7.gif

   TRIBUNUL DACO-ROMAN MENANDER(care a sculptat pe acea lespede şi O SABIE CURBATĂ-SICA DACICĂ,pentru a întări că era DAC), purta prenumele ROMANE “Marcus” şi “Claudius” aşa cum DACUL Regalianus,”DIN NEAM CU ÎNSUŞI DECEBAL” purta prenumele ROMANE “Publius” şi “Cornelius”.
   Oare noi ROMÂNII de azi URMAŞII ROMEI şi ai DACIEI nu purtăm prenume…ROMANE?
   Oare câţi dintre noi nu se numesc Marcel,Claudiu,Cornel?
   Pentru a ajunge TRIBUN,DACUL Marcus Claudius MENANDER trebuia evident SĂ CUNOASCĂ PERFECT LATINA.
   Se ştie că rolul tribunilor era să fie ORATORI DESĂVÂRŞIŢI ,SĂ SE ADRESEZE MASELOR DE OAMENI.
   Deci TRIBUNUL DAC Menander era CETĂŢEAN ROMAN.

   *
   toxinKGB « a uitat-o » şi pe Ileana Sânziana

   Până şi PERSONAJELE BASMELOR NOASTRE ALE ROMÂNILOR ne confirmă ROMANIZAREA STRĂBUNILOR NOŞTRI DACI.
   Făt-Frumos ştim că are atributele lui Apollo-SOARELE.
   Iar Ileana CO-SÂNZEANA este de fapt LUNA-SORA SOARELUI,Artemis(la greci),numită la daci Bendis.
   Dar cum se numea LA ROMANI SORA LUI Apollo?
   DIANA.
   Şi cum se numeşte FRUMOASA NOASTRĂ DIN POVEŞTI?
   Ileana SÂN-DZIANA.
   Ileana SÂNTA DIANA.
   Ileana SFÂNTA DIANA sau Ileana CO-SÂN-DZEANA(Cosânzeana) adică
   Ileana CEA CARE E CU SFÂNTA DIANA.
   DIANA ROMANILOR o înlocuise pe Bendis şi devenise şi DIANA DACILOR .
   Şi azi deşi 99% din ROMÂNI nu o ştiu,
   Ileana SÂNZIANA ESTE DIANA ROMÂNILOR.
   Iar Apollon este Făt-Frumos CU PĂRUL DE AUR
   cel cu SOARELE PE PIEPT şi LUNA pe spate şi cu LUCEFERI pe umeri .
   Veţi regăsi Soarele,Luna şi Luceferii până şi pe STEMELE Moldovei,Ţării Româneşti şi Transilvaniei flancând bourul şi PAJURA CRUCIATĂ.

   *
   toxinKGB nu l-a citit nici pe Jules Verne

   Aţi citit poate Jules Verne,”Castelul din Carpaţi”?
   Acţiunea se desfăşoară în România evident,în zona muntoasă unde azi sunt ruinele castelului boierului COLŢ.
   Cine vrea să se convingă poate citi aici:

   http://ro.scribd.com/doc/26511435/Jules … in-Carpati

   Capitolul I,pag.4:
   “Aceasta este străvechea ţară a dacilor, cucerită de Traian în primul secol al erei creştine.”
   Capitolul II,pag.20-21:
   “Baronii de Gorj erau stăpâni peste întreg ţinutul, din timpuri imemoriale.
   Au fost amestecaţi în toate acele războaie care au însângerat provinciile transilvane;
   au luptat împotriva ungurilor, a saşilor, a secuilor, numele lor apare în„cântecele”,şi în „doinele”în care se perpetuează faimosul strigăt de luptă valah:
   DĂ PE MOARTE , DĂ PÂNĂ LA MOARTE,
   şi şi-au dat,şi-au vărsat sângele pentru cauza independenţei ―
   SÂNGELE ROMÂNILOR, al strămoşilor lor.
   Se ştie, atâtea eforturi, atâta devotament, atâtea sacrificii n-au avut alt rezultat, decât cea mai infamă oprimare a urmaşilor acestei seminţii de vitejie.
   Neamul acesta nu mai are existenţă politică.
   TREI CÂLCÂIE L-AU STRIVIT, dar nu şi-au pierdut nădejdea de a se scutura de jug, valahii aceştia din Transilvania.
   VIITORUL ESTE AL LOR ŞI REPETĂ,
   CU O ÎNCREDERE DE NEZDRUNCINAT,

   aceste cuvinte, în care se concentrează toate aspiraţiile lor;
   ROMÂNUL NU PIERE !”
   Până şi Jules Verne pe la 1800 ştia ce ştiu TOŢI ROMÂNII(DACO-ROMANII):
   “ROMÂNUL ÎN VECI NU PIERE !”

   *
   toxinKGB « a uitat » să spună că Tăbliţele de la Sinaia ÎI DESFIINŢEAZĂ teoriile]

   Cum se potrivesc afirmaţiile lui toxinKGB cum că dacii vorbeau O FORMĂ DE LATINĂ,eventual VECHEA LATINĂ numită şi LATINA PRISCA cu limba de pe “Tăbliţele de la Sinaia”???
   Cei care au căzut în capcana lui ToxinKGB şi se cred DOAR DACI,IMPOSIBIL DE ASIMILAT de către ROMANI,
   atunci ştiu să citească în LIMBA DACĂ :

   “BOYREBYSETODYOHYOUSIABA-
   STARNOPAZYCEOSOTIASEGYS-
   TADYOSOTRARYOMYONUSODIO
   CETACIRABISICASOROGIAO”

   *
   A TREIA ROMĂ din căpăţâna TĂTARO-CALMUCĂ a NE-putin-CIOSULUI de la Kremlin

   Moscova NU NE VREA ROMÂNI.
   Moscova ne vrea orice altceva:moldoveni,daci,cumani,pecenegi,unguri,tătari,turci,slavi,NUMAI ROMÂNI NU.
   Şi ştiţi de ce?
   Pentru că Moscova, de la vicleanul Petru I,SE VISEAZĂ A TREIA ROMĂ!
   Şi cine îi stă în cale de sute de ani?
   ROMÂNIA,
   urmaşa Daciei Străbune,
   ROMÂNIA a fost ,ESTE şi VA FI ÎN VECI A TREIA ROMĂ !

   *
   Dovezile arheologice ale
   CĂSĂTORIILOR VETERANILOR ROMANI cu FEMEILE DACE
   nu sunt pe placul lui toxinKGB

   LEGIONARII CETĂŢENI ROMANI-CIVIUM ROMANORUM din PROVINCIA ROMANĂ DACIA POROLISENSIS-Sălaj-NORDUL Ardealului după ce îşi terminau servicul militar aveau dreptul DE A SE CĂSĂTORI cu femeile localnice care PRIMISERĂ ŞI ELE CETĂŢENIA ROMANĂ -CIVIUM ROMANORUM.

   INSCRIPŢIA DE LA GHERLA

   [Imp(erator) Caesa]r divi Traiani Parthici f(ilius) divi / [Nervae nep]os Traianus Hadrianus Aug(ustus) pon/[tif(ex) max(imus) t]ribunic(ia) potestat(e) VII co(n)s(ul) III proco(n)s(ul) / [equit(ibus) et pe]d(itibus) qui mi(li)t(averunt) in al(is) duab(us) et coh(orte?) / [una? qua]e appell(antur) II Pannon(iorum) et I Brit/[ton(um?) c(ivium) R(omanorum) e]t I Britann(ica) quae sunt in / [Dacia Po]rolis(s)ensi sub Livio Grapo / [proc(uratore?) et ala] Britann(orum) c(ivium) R(omanorum) quae est / in Pannon(ia) inferiore quin(is) et vicen(is) / pluribusve stipend(iis) emerit(is) dimis/sis honesta missione per Marcium / Turbonem quor(um) nomina subscripta / sunt ipsis liberis posterisq(ue) eorum ci/vitatem dedit et conubium cum uxo/rib(us) quas tunc habuissent cum est / civit(as) iis data aut siqui caelibes essent / cum iis quas postea duxissent dumtaxat / singuli singulas a(nte) d(iem) IIII Id(us) Aug(ustas) T(ito) Salvio Ru/fino Minicio Opimiano Cn(aeo) Sentio Aburiano co(n)s(ulibus) / alae Brit(t)on(um) c(ivium) R(omanorum) cui praefuit / M(arcus) Minicius Marcellinus / ex gregale / Glavo Navati f(ilio) Sirm(io) / et Iubenae Bellagenti fil(iae) uxori eius Eravis(cae) / descriptum et recognitum ex tabula ae/nea quae fixa est Romae in muro post tem/plum divi Aug(usti) ad Minervam »

   “Împăratul cezar, fiu al răposatului Traianus Parthicus, al răposatului Nerva nepot, Traianus Hadrianus augustul, preot suprem, cu tribunicia potestas a 7-a oara, consul a 3-a oară, proconsul, călăreţilor şi pedestraşilor care au servit în două ale şi o cohortă care se numesc a II-a de Pannoni şi I de Britoni de CETĂŢENI ROMANI şi cohorta I Britannica de 1000 ce sunt în D

   • Atenţie :
    « DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! »

    Dovezile arheologice ale
    CĂSĂTORIILOR VETERANILOR ROMANI cu FEMEILE DACE
    nu sunt pe placul lui toxinKGB

    LEGIONARII CETĂŢENI ROMANI-CIVIUM ROMANORUM din PROVINCIA ROMANĂ DACIA POROLISENSIS-Sălaj-NORDUL Ardealului după ce îşi terminau servicul militar aveau dreptul DE A SE CĂSĂTORI cu femeile localnice care PRIMISERĂ ŞI ELE CETĂŢENIA ROMANĂ -CIVIUM ROMANORUM.

    INSCRIPŢIA DE LA GHERLA

    [Imp(erator) Caesa]r divi Traiani Parthici f(ilius) divi / [Nervae nep]os Traianus Hadrianus Aug(ustus) pon/[tif(ex) max(imus) t]ribunic(ia) potestat(e) VII co(n)s(ul) III proco(n)s(ul) / [equit(ibus) et pe]d(itibus) qui mi(li)t(averunt) in al(is) duab(us) et coh(orte?) / [una? qua]e appell(antur) II Pannon(iorum) et I Brit/[ton(um?) c(ivium) R(omanorum) e]t I Britann(ica) quae sunt in / [Dacia Po]rolis(s)ensi sub Livio Grapo / [proc(uratore?) et ala] Britann(orum) c(ivium) R(omanorum) quae est / in Pannon(ia) inferiore quin(is) et vicen(is) / pluribusve stipend(iis) emerit(is) dimis/sis honesta missione per Marcium / Turbonem quor(um) nomina subscripta / sunt ipsis liberis posterisq(ue) eorum ci/vitatem dedit et conubium cum uxo/rib(us) quas tunc habuissent cum est / civit(as) iis data aut siqui caelibes essent / cum iis quas postea duxissent dumtaxat / singuli singulas a(nte) d(iem) IIII Id(us) Aug(ustas) T(ito) Salvio Ru/fino Minicio Opimiano Cn(aeo) Sentio Aburiano co(n)s(ulibus) / alae Brit(t)on(um) c(ivium) R(omanorum) cui praefuit / M(arcus) Minicius Marcellinus / ex gregale / Glavo Navati f(ilio) Sirm(io) / et Iubenae Bellagenti fil(iae) uxori eius Eravis(cae) / descriptum et recognitum ex tabula ae/nea quae fixa est Romae in muro post tem/plum divi Aug(usti) ad Minervam »

    “Împăratul cezar, fiu al răposatului Traianus Parthicus, al răposatului Nerva nepot, Traianus Hadrianus augustul, preot suprem, cu tribunicia potestas a 7-a oara, consul a 3-a oară, proconsul, călăreţilor şi pedestraşilor care au servit în două ale şi o cohortă care se numesc a II-a de Pannoni şi I de Britoni de CETĂŢENI ROMANI şi cohorta I Britannica de 1000 ce sunt în Dacia Porolissensis sub comanda lui Livius Grapus procuratorul [?] şi ala I de Britani CETĂŢENI ROMANI staţionată în Pannonia Inferior, după un serviciu de 25 sau mai mulţi de ani, eliberaţi din armată, cinstiţi şi răsplătiţi de către Marciu Turbo, ale căror nume se află scrise mai jos, LOR, COPIILOR ŞI URMAŞILOR LE-A DAT CETĂŢENIA şi DREPTUL DE LEGIUITĂ CĂSĂTORIE CU SOŢIILE pe care le-a dat cetăţenia sau celor care erau celibi (neînsuraţi) cu acele femei pe care le vor lua după aceea, dar numai pentru câte una. A patra zi înaintea idelor lui august, Titus Salvius Rufinus Minicius Opimianus şi Cnaeius Sentius Aburianus fiind consuli. Pentru ala de Brittoni CETĂŢENI ROMANI care a fost comandată de Marcus Minicius Marcellinus, fostul ostaş de rând Glavus fiul lui Navatus din Sirmium şi Iubenei fiica lui Bellagentus, soţia lui, evariscă. Acest text este copia controlată după tabla de bronz afişată la Roma pe zidul dinapoia templului fericitului Augustus lângă Minerva”

    (Traducere după I.I.Russu, Inscripţiile Daciei ROMANE, vol.I, Bucureşti, 1975, p.88-89, Diploma Daciei VII)

    *
    VECHILE NUME DACICE ale plantelor de leac …
    alt ADEVĂR ASCUNS de toxinKGB

    ToxinKGB a convins pe mulţi naivi că el este un mare luptător pentru adevăr.
    Şi bineînţeles,când tabăra care i se opune ASCUNDE ATÂTEA DESPRE DACI,devine foarte credibil ce spune nu?
    Adică atunci când pune o tăbliţă de plumb pe masă,se mai întreabă cineva
    DE CE NU E SCRISĂ ÎNTR-O FORMĂ DE LATINĂ?
    Ce mai contează că întregul eşafodaj al “MANIPULĂRILOR tulburătoare” afirmă sus şi tare că “LIMBA ROMÂNĂ este muma limbii latineşti”…
    Vă rog să comparaţi numele plantelor medicinale la strămoşii noştri daci cu numele lor la NOI ROMÂNII,strănepoţii lor.Sunt chiar curios cât îl vor mai credita românii naivi cu încrederea lor pe acest ABIL ESCROC,ToxinKGB.
    Dioscoride, medic greco-roman care l-a însoţit pe Traian în cel de-al doilea război cu dacii, a scris un tratat de botanică farmaceutică, “De materia medica”, în care a prezentat şi
    21 de plante medicinale utilizate de daci în diferite maladii.
    Alături de numele grec şi roman, este înscris şi cel dacic:

    ANIARSEXE (Iarba săracă, Sparceta, Baltarina )
    BOUDHATHALA( (limba boului, acţiune sudorifică);
    CINOUBOILA( (brionia, cicatrizantă în plăgi, diuretică);
    COADAMA( sau COALAMA ( (limbariţă, răcoritoare calmantă în prurite, cicatrizantă);
    COICODILA( sau COICOLIDA( (iarba bubei, diuretică, purgativă);
    DIELLEINA ( (măselariţă, folosită de daci ca analgezic, calmant, hipnotic, antispastic);
    DIESEMA( (lumănărică, acţiune astringentă şi antiperistaltică în diarei);
    DOCTILA,CHODELA, DOCHELA( (Tămâiţa de câmp)
    DIODELA( sau DUODELA( (coada şoricelului, utilizată ca tonic, hemostatic, antiastmatic, laxativ, calmant al durerilor abdominale);
    DYN ((Urzica, Urzica mare, Urzica de pădure)
    GUOLETA( (Mărgeluşe, Mei păsăresc)
    MENDRUTA( (Strigoaie, Steregoaie)
    MIZELA ( Cimbrul, efect antidiareic, antispasmodic, diuretic);
    PRIADILA( Curpen, Viţă albă, Archi, Luminoasă)
    PROPODILAsau PROCEDILA( Cinci degete, Iarba degetelor, Ochiul boului)
    SALIA( Ciumăfaia, Alaur, Bolondariţă,conţine alcaloizi ca hiosciamina şi scopolamina);
    SCIARE( ( Varga ciobanului, Scăiuş)
    STIRSOZILA( (Fierea pământului, Floare de friguri, Cintaură, Frigor, Frigurică, Potroacă, Scânteuţă de friguri, tintaură)
    TENDILAsau TEIDIL(Izmă, Izmă bună, Gingiurnă, Mintă)
    RIBORASTRA ( brusturele, diuretic, hipoglicemiant, antiseptic, laxativ, sudorific, depurativ)
    USAZILAArăriel, Limba câinelui, Arăţel, Plescăiţă roşie, Poalele mâţii)

    Doar Limba Boului-BOUDHATHALA şi Brusturele-RIBORASTRA par a mai fi păstrat ceva din forma originală…
    Şi ce dovedeşte comparaţia dintre VECHILE NUME DACICE ale plantelor « de leac » şi NUMELE ROMÂNEŞTIde astăzi ale aceloraşi plante ?
    Că numele lor original NU S-A PĂSTRAT.
    Dar cine a fost dintotdeauna PĂSTRĂTORUL NUMELOR PLANTELOR « DE LEAC » ?
    Exact OAMENII DIN POPOR,oamenii locului,oamenii pământului, »TERRANII » adică « ŢERANII »,ţăranii ROMÂNI.
    Exact aceia pe care tovarăşul ToxinKGB îi consideră NEASIMILABILI(din interes sau neştiinţă).
    Ei cum rămâne cu afirmaţia că cetăţenii de rând NU s-au „încrucişat” cu ROMANII?
    Faptul că TOATE NUMELE plantelor medicinale au fost schimbate chiar de către cei care le foloseau cel mai mult,adică ŢĂRANII,este încă o dovadă INCONTESTABILĂ A ROMANIZĂRII străbunilor noştri daci.
    Este încă o dovadă a totalei ASIMILĂRI a limbii DACILOR de către LIMBA LATINĂ şi cultura ROMANILOR.
    *
    Este evident că “DACISMUL” pentru noi este “MOLDOVENISMUL 2″!
    Se pare că toxinKGB se teme CA DRACU DE TÂMÂIE de ce DECLARAU CU MÂNDRIE strămoşii:
    “SUNTEM DI SÂNGE ROMENESC”

    Nicolae Milescu Spătarul
    vorbeşte despre latinitatea limbii române în felul următor:

    „Dumnezeu se zice în limba greacă Theos, iar pe limba latinească Deus,
    iară RUMÂNEŞTE se cheamă Dumnezeu,
    care nume IASTE LUAT DE LA LETINIE
    în ce chip şi
    MAI JUMĂTATE de limba românească luat DE LA LATINI”.

    ROMANITATEA ROMÂNILOR

    “În fond, ideea ROMANITĂŢII ROMÂNILOR în viziunea ei evolutivă ni se prezintă… ca un arbore gigantic al cărui trunchi îl constituie
    TRADIŢIA AUTOHTONĂ A ROMANITĂŢII,
    CONŞTIINŢA POPORULUI ROMÂN DESPRE ROMANITATE.

    Ramurile sale reprezintă, desigur, tradiţiile înfăţişate mai sus, rămurelele şi frunzele fiind DIFERITELE MĂRTURII ASUPRA ROMANITĂŢII ROMÂNILOR.
    Din arborele ROMANITĂŢII ROMÂNILOR cunoaştem cel mai bine trunchiul; nu este exclus ca cercetări viitoare să descopere existenţa unor noi ramuri; cu siguranţă putem afirma că numeroase frunze ale acestui arbore ne-au rămas necunoscute.”
    (Adolf Armbruster – ROMANITATEA ROMÂNILOR)

    *Mircea ELIADE:
    “O mie de ani în urmă, a avut loc ceea ce putem numi pe drept cuvânt O CATASTROFĂ DE INCALCULABILE CONSECINŢE PENTRU ISTORIA ROMÂNILOR:
    Slavii au ocupat Peninsula Balcanică şi s-au întins până la Adriatica. Marea unitate etnică, lingvistică şi culturală pe care, în pofida tuturor năvălirilor barbare, o alcătuia
    ROMANITATEA ORIENTALĂ
    (CARE SE NUMEA, CHIAR DIN secolul IV după Christos, ROMANIA),
    a fost definitiv sfărâmată.”

    “Descindem dintr-unul din «neamurile cele mai numeroase din lume» şi praful s-a ales de el, NICI MĂCAR LIMBA NU I SE MAI CUNOAŞTE.
    Am făcut parte dintr-o ROMANIE DE TREI ORI MAI MARE DECÂT DACIA”

    “Istoria NEAMULUI ROMÂNESC n-a fost decat o lungă, necontenită, halucinantă hemoragie.”
    -“Teroarea istoriei” şi destinul ROMÂNIEI – Mircea Eliade

    (LIMBA ROMÂNĂ)”arată CARACTERELE ROMANICE, ba încă le arată în unele privinţe mai curate decat celelalte limbi ROMANICE.
    Limba POPORULUI ROMÂN prezintă în chipul cel mai netulburat
    DEZVOLTAREA DE LA GRAIUL LATIN SPRE CEL ROMANIC.”

    (W. Meyer-Lübke, Rumänische und Romanisch)
    *
    “Ce stranie este tenacitatea cu care oamenii aceştia [AROMÂNII] aderă la limba şi obiceiurile rasei din care fac parte! Deşi s-au scurs multe secole de când aceşti oameni îndură sclavia numeroşilor tirani, totuşi sunt în stare să se întreţină cu un străin în temerara şi pitoreasca LIMBĂ A ROMEI ANTICE.”
    (Edmund Spencer, Travels în European Turkey…)
    *
    “Acest sentiment puternic de a trăi şi de a muri pentru naţionalitatea lor l-au exteriorizat şi l-au consfinţit cu numele de ROMÂN; şi unde este puterea care să le poată lua această naţionalitate, unde se află dreptul care ar putea să le-o conteste ?”
    (Stefan Ludwig Roth, 1848)
    *
    “Astfel astăzi moldovenii, muntenii, valahii transalpini, mysienii, basarabenii şi epiroţii se numesc pe sine cu toţii cu un nume cuprinzător nu «valahi» ci «ROMÂNI», iar limbii lor neaoşe îi spun «ROMÂNA».”
    (Dimitrie Cantemir, Historia Moldo-Valahica)
    *
    “[ROMANII, ce] se întindeau aproape de marginea Constantinopolului până la Byza şi mai departe, în mulţime fără număr, neam de oameni care se simţeau foarte bine în locuri greu de umblat şi care SE OCUPAU CU PĂSTORITUL dar erau obişnuiţi ŞI CU LUPTELE”
    (Georgios Pachymeres, Istorii compuse, even.-1285)
    *
    “Noi considerăm că ROMÂNII nu sunt numai cei mai numeroşi, ci ŞI CEI MAI VECHI LOCUITORI de azi ai Transilvaniei.
    Imigrarea lor, din sudul Dunării în Transilvania, nu poate fi adeverită cu nici o dovadă istorică.”
    (E. A. Bielz, Handbuch der Landeskunde Siebenbürgens)
    *
    “Împăratul Diocleţian iubea mult ţara Dalmaţiei; de aceea A ADUS DIN ROMA POPOR împreună cu familiile lor şi i-a aşezat în ţara Dalmaţiei: aceştia se numesc şi ROMANI, PENTRU CĂ AU VENIT DIN ROMA, şi poartă acest nume până în ziua de astăzi.”
    (Constantin Porphyrogenetul, De administrando imperio)
    *
    “Timpul n-a avut puterea să ştirbească forţa, nici să slăbească speranţa DACO-ROMANILOR.
    Rămăsese aceeaşi rasă, rezistentă, răbdătoare, întrucât se considera nemuritoare:
    » ROMÂNUL NU PIERE », suna un dicton popular în toate regiunile ROMÂNIEI.

    Mai e şi-un altul, aproape la fel de răspândit:
    « Apa trece, pietrele rămân. »
    Apa era năvalirea barbară, ROMÂNII erau pietrele.”

    (Abdolonyme Honoré Ubicini, Les origines de l’histoire ROUMAINE)

    *
    Colindele noastre străvechi spulberă ABERAŢIA ANTI-ROMÂNEASCĂ numită « Noi NU suntem urmaşii Romei”.Soluţia „dacizatorilor” de Moscova?
    Aţi ghicit…toxinKGB „A FĂCUT UITAT” şi „Pluguşorul”

    Şi unde este cel mai popular şi azi „Pluguşorul”?
    În ESTUL ROMÂNIEI.
    Ca să vezi.Tocmai la…”dacii liberi”,geţi,costoboci,carpi,roxolani.
    Aceia „puri”genetic,”neocupaţi”,”neasimilaţi”,”nelatinizaţi”,”neromanizaţi”.
    Probabil tocmai cei ai căror strămoşi locuiau în cei 86% din Dacia „neatinşi” de Roma STRĂBUNICULUI NOSTRU Traian.
    Pluguşorul românesc
    Aho, aho copii şi fraţi,
    Staţi puţin şi nu mânaţi,
    Lângă boi v-alăturaţi.
    Şi cuvântul mi-ascultaţi.
    Ia mai mânaţi, măi, hăi, hăi…

    S-A SCULAT MAI AN,
    BĂDICA TRAIAN

    Şi-a-ncălecat pe-un cal învăţat,
    Cu şeaua de aur,
    Cu nume de Graur,
    Cu frâu de mătase,
    Împletit în şase,
    Cât viţa de groasă,
    El în scări s-a ridicat,
    Peste câmpuri s-a uitat,
    Să aleagă-un loc curat,
    De arat şi semănat.

    Şi-a pornit într-o joi,
    Cu un plug cu doispreceze boi.
    Boi boureni,
    În coadă codălbeni,
    În frunte ţintăţei,
    Ia mai mânaţi, măi, flăcăi, hăi, hăi…

    La lună, la săptămână,
    Îşi umplu cu aur mâna.
    Şi el vru să vadă,
    De-i dete Dumnezeu roadă.
    Era-n spic cât vrabia,
    Era-n bob cât trestia.
    Ia mai mânaţi, măi, hăi, hăi…

    TRAIAN IUTE S-A ÎNTORS
    Şi din grajd alt cal a scos,
    Un alt cal mai năzdrăvan,
    CUM ÎI PLACE LUI TRAIAN,
    Negru ca corbul,
    Iute ca focul,
    De nu-l prinde locul.
    Cu potcoave de argint,
    Ce dau sporul la fugit.
    TRAIAN IUTE A-NCĂLECAT,
    La Ţinchin a apucat
    Şi oţel a cumpărat,
    Ca să facă seceri mari,
    Pentru secerători tari.

    Şi-altele mai mititele,
    Pentru fete ocheşele
    Şi neveste tinerele.
    De urat, am mai ura,
    Dar mă tem că va-nsera,
    Pe aici, pe la dumneavoastră,
    Departe de casa noastră.
    Şi ne-aşteaptă şi-alte case,
    Cu bucate mai gustoase,
    Cu pâine caldă pufoasă,
    Cu vinul de viţă-aleasă,
    Cu Cotnar de Drăgăşani,
    La anul şi la mulţi ani!

    *
    “Pluguşorul” este reiterarea unei binecuvântari de început
    (Callendae/ Carinda, Corindă, Cărindar)
    ÎNCEPUTUL ROMANILOR în Dacia odată cu Traian.
    Un Traian… Întemeietor (”Pater Patriae”)
    ,
    Împărat (”Optimus Princeps”) şi
    Preot (”Pontifex Maximus”).
    El trage Prima Brazdă (”Sulcus Primigenius”) peste Dacia;
    O face “In Saecula Saeculorum”, cu Doisprezece Boi;
    în numele lui “Iuppiter Optimus Maximus”,
    într-o Joi.

    *
    Adevăruri de mai jos sunt prea TULBURĂTOARE pentru toxinKGB.
    Soluţia ?Evident.LE-A FĂCUT « UITATE ».Şi pe acestea…
    Lista LEGIUNILOR şi COHORTELOR ROMANE din Dacia

    Leg I Flavia Ulpia Hispanorum milliaria – au construit tronsonul drumului Napoca- Potaissa;

    LEGIUNEA a-V-a MACEDONICA – Potaissa, Turda;
    LEGIUNEA a-XIII-a GEMINA – Apulum, Alba Iulia;

    Leg IV Flavia Felix – Sarmizegetusa Regia, Grădiştea Muncelului;
    Leg VI Ferrata – participantă la războaie;
    Leg I Adiutrix – Apulum, Alba Iulia;
    Leg II Adiutrix;
    Leg VII-a Claudia – Cuppae şi Viminacium şi ulterior la Romula;
    Leg XI-a Claudia – Durostorum;
    Leg Numerus Palmyrenorum Porolissensium sagittariorum civium Romanorum – Moigrad, com Mirsid, SJ;
    Coh I Aelia Gaestorum milliaria – Resculum, Bologa, com Poieni, CJ;
    Coh I Antiochesium;
    Coh I Augusta – Buciumi, SJ;
    Coh I F.M. Aurilia Brittonum Malvensis;
    Coh I Batarorum milliaria – Romiţa, com.Românaşi, SJ;
    Coh III Bessorum – Olteni, com Bodoc, CV;
    Coh I Bracaraugustanorum – Bretcu, CV;
    Coh I Britannica milliaria – Caseiu, CJ;
    Coh II Britannica milliaria – Iliusa, BN;
    Coh II Britanica – Romiţa, com.Românaşi, SJ;
    Coh I Britannorum milliaria – Moigrad, com Mirsid, SJ;
    Coh III Britannorum;
    Coh III Campestris miliaria;
    Coh I Cannanefactium – Tihau, com.Surduc, SJ;
    Coh I Cretum;
    Coh IV Cypria;
    Coh II Flavia Bessorum – Olteni, com.Bodoc, CV;
    Coh II Flavia Commagenorum – staţionează permanent la Micia;
    Coh II Flavia Numidarum – Feldioara, com.Ucea, BV;
    Coh III Gallorum – Hoghiz, BV;
    Coh V Gallorum;
    Coh Hispanorum – Bretcu, CV;
    Coh I Hispanorum – Românaşi, SJ;
    Coh I Hispanorum milliaria – Orheiu Bistritei, com.Cetate, BN;
    Coh II Hispanorum – Resculum, Bologa, com Poieni, CJ;
    Coh I Lingonum;
    Coh V Lingonum – Moigrad, com.Mirsid, SJ;
    Coh I Montanorum – Sebeş;
    Coh II Nervia Brittonum – Buciumi, SJ;
    Coh VI Nova Cumidavensium Alexandrina – Cumidava, Râşnov, BV;
    Coh Prima Alpinorum – Călugareni, com.Fremitu, MS;
    Coh VI Thracum – Românaşi, SJ;
    Coh I Tyriorum;
    Coh I Ubiorum – Sighişoara, Podmoale, MS;
    Ala I Asturum – Hoghiz, BV;
    Ala Brittonum – Gherla, CJ;
    Ala I Claudia Gallorum Capitoniana;
    Ala I Claudia nova miscellanea;
    Ala I Dardanorum;
    Ala I Hispanorum Campagonum;
    Ala I Hispanorum pia fidelis Antoniniana;
    Ala II Hispanorum et Aravacorum;
    Ala I Numeri Illyricorum – Brîncoveneşti, MS;
    Ala I Pannoniorum;
    Ala II Pannoniorum – Gherla, CJ;
    Ala Siliana – Gilău, CJ;
    Ala Tungrorum Frontoniana – Iliuşa, BN;

    *
    Sigiliul lui Avram Iancu îi strică « dacizarea »Moscovei. Deci…trebuie « UITAT » şi el nu-i aşa ?»

    Şi pentru că BOZGORII ÎMPUŢIŢI(provocatori KGB care ne-au atacat şi la Chişinău) au îndrăznit să profaneze amintirea SFÂNTĂ a Crăişorului munţilor Apuseni,MARELE ROMÂN Avram Iancu …
    Să ne amintim că
    sigiliul lui Avram Iancu .
    era un brad verde încadrat de inscripţia
    « SIGILLU PRAEFECTUREI AURARIEI GEMINE ».
    De ce « GEMINE » ?Pentru că la APOULON-APULLUM(ALBA-Iulia)era cantonată LEGIUNEA ROMANĂ A-XIII-A GEMINA.
    Ca să vezi.CRĂIŞORUL munţilor Abram Iancu ERA MÂNDRU de strămoşii lui ROMANI.
    Chiar şi-i pusese şi pe propriul sigiliu.SPRE VEŞNICĂ ADUCERE AMINTE.
    *

    ROMÂNUL ÎN VECI NU PIERE
    De Nicolae Tãutu

    “Vremuri triste-ntunecate
    Peste capu-mi au trecut
    Cu mii hoarde furioase
    Prea adesea m-am bătut.
    Dar nici timpurile grele
    Ce mi-au pus străin stăpân
    N-au curmat zilele mele
    Căci AM FOST şi SUNT ROMÂN.
    Ş-oricât timp ROMÂN voi fi
    Nu mă tem cã voi muri.

    Când din Roma cea măreaţă
    Peste plaiuri m-au adus
    Traian ale cărui braţe
    Neamuri multe au supus.
    Cu a lui voce mi-a spus mie
    Acest loc încântător
    De-acum iată, ţi-l dau ţie
    Ca să fii moştenitor
    Şi-oricât timp ROMAN vei fi
    Nu te teme că-i pieri.”

    *
    Călăii OCUPANŢI RUŞI au nevoie de O NOUĂ GENERAŢIE tânără de “STATALIŞTI” ,”MOLDOVENIŞTI” şi mai nou de « DACIŞTI ».
    Adică DE ROBI FĂRĂ IDENTITATE sau cu O NOUĂ şi FALSĂ identitate IMPUSĂ de la Moscova.

    Numai aşa OCUPANŢII RUŞI îţi pot ţine tancurile în continuare pe pământul ROMÂNESC al Basarabiei,SFINŢIT CU SÂNGELE BUNEILOR şi în acelaşi timp să le mai fie pupate şi ciubotele anual de 9 Mai .
    Numai aşa BESTIILE CRIMINALE,CĂLĂII şi ASASINII OCUPANŢI RUŞI pot fi numiţi pe mai departe “ELIBERATORI”.
    Pentru că
    “Un popor FĂRĂ CULTURĂ,
    este UN POPOR UŞOR DE MANIPULAT”
    Immanuel KANT
    „CINE CONTROLEAZĂ TRECUTUL CONTROLEAZĂ ŞI VIITORUL.
    Cine controlează prezentul controlează ŞI trecutul”.
    “1984 “-George Orwell
    „cine NU-ŞI CUNOAŞTE TRECUTUL
    NU poate înţelege prezentul
    şi NU va putea să vadă viitorul”.

    *

    Mihai Eminescu:

    “DA,DE LA ROMA VENIM,
    scumpi şi iubiţi compatrioţi,
    – din DACIA Traiană”.

    Cât de frumos,simplu şi concis a rezumat Eminescu DUALITATEA DACO-ROMANĂ a POPORULUI ROMÂN!
    Dar toxinKGB şi acoliţii lui din KGB nu au auzit şi nici nu vor să audă de citatul acesta…

    RUSIA,ia-ţi “DACIZAREA” şi du-te-n…TURBINKĂ
    VIDMĂ-KGB !

    *
    „De când e SUFLET DE ROMÂN pe faţa pământului,
    ROMÂNUL A FOST MÂNDRU DE A FI ROMÂN,

    şi chiar atunci când lumea
    îl privea cu dispreţ, el îşi cânta doina şi,
    în conştiinţa puterilor pe care le purta în
    sine, privea mândru împrejurul său.

    Sămânţa, din care a răsărit acest
    popor, e nobilă, şi poporul nu va pieri
    decât atunci când ROMÂNII vor uita de
    nobleţea seminţiei lor. ”

    Mihai Eminescu

    *
    La 17 mai 1946, cu 14 zile înainte de a fi executat de către slugile de la Bucureşti ale Călăilor Ocupanţi RUŞI
    mareşalul martir ION ANTONESCU a spus:

    “Scump POPOR ROMÂN,
    sunt mândru că am făcut parte dintr-o naţie cu

    DUBLĂ ASCENDENŢĂ,
    ROMANĂ şi DACĂ,

    a cărei istorie a fost luminată de
    STRĂLUCITOAREA FIGURĂ A LUI TRAIAN
    şi de JERTFA MARELUI DECEBAL !

    Am luptat în două războaie pentru gloria ta!
    Sunt fericit să cobor cu câteva clipe mai devreme lângă martirii tăi. Toţi au luptat pentru dreptatea ta! …”

    *

Comments are closed.