ciupac

Corespondenţă din Satu Mare:

Omul de casă al directorului adjunct al Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Cristinel Smadu, este cercetat pentru furt şi prostituţie. Nicu Ciupac este un cunoscut interlop din Satu Mare, dar abonat la contractele cu Aerportul din Bucureşti.

În ciuda faptului că firma să din Satu Mare nu avea nicio experienţă, Bill Class a primit contracte de întreţinere a serverelor aerportului, de furnizarea de papetărie şi piese de schimb pentru calculatoare. Nicolae Ciupac, alias Nicolae Vasile Dragoş, este acuzat că a furat 10.000 de euro de la un om de afaceri din Satu Mare şi a jucat rolul de proxenet pentru o prostituată de lux din Satu Mare. Cercetările sunt în plină desfăşurare, poliţiştii şi procurorii fiind foarte aproape de a finaliza dosarul 3147/p/2016 şi a-l trimite în judecată pe interlop.

Nicu Ciupac a devenit cunoscut la nivel naţional după ce Corpul de Control al ministrului Transporturilor a descoperit că o firma anonimă din Satu Mare, la care interlopul era asociat, a primit prin încredinţarea directă contracte de 400.000 de lei de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Contractele cu dedicaţie au fost oferite de un alt sătmărean, Cristinel Smadu, fost preşedinte PC Satu Mare, devenit şef la aer0port pe filiera Dan Voiculescu. Smadu, care acum ocupă funcţia de director general adjunct la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, a lăsat în urmă sa în Satu Mare firme cu datorii la stat şi bănci de 4 milioane de euro.

Nicu Ciupac se alege astfel cu un nou dosar, care se adaugă la vechile probleme cu Justiţia ale interlopului. Acesta a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul având suspendat dreptul de a conduce autovehicule. Nicu Ciupac este cercetat penal pentru evaziune fiscală, ÎN DOSARUL 134/p/2014, tepuind bugetul de stat cu firma Bill Class SRL. Firma înregistrată pe Drumul Odoreului 58 din Satu Mare este cea pe care amicul Cristian Smadu îi dădea contracte de la Aerportul Otopeni, pe vremea când era mare şef pe acolo, iar Nicu îi întorcea comisioane babane. Dar, marele tun pe care a vrut să-l tragă Ciupac a fost de 77,5 milioane de lei. Acesta s-a asociat cu un alt interlop sătmărean, Gheorghe Ciorbă, în firma Farense, prin care a tras o sumedenie de ţepe prin vestul României.