cyborg
Dacă vă imaginați că momentul în care clonele umane, cyborgii sau entitățile umane non-biologice se vor plimba printre oamenii normali este încă departe în timp, vă înșelați. Potrivit prof. univ. dr. Leon Zăgrean, specialist în neuroștiințe fundamentale, acest lucru se va petrece în chiar acești ani pe care îi trăim, dacă nu cumva se petrece deja.

Progresele la care știința a ajuns sunt uimitoare și în acest moment există toate condițiile pentru a se crea hibrizi om-mașină sau entități umane non-biologice cu organe, țesuturi și sânge non-biologic (create în laborator), dar cu aparență perfect umană.

Dacă în cazul clonării entitatea nou apărută se va dezvolta în ritmul biologic obișnuit, în cazul entităților umane non-biologice un om adult poate fi creat în laborator pe parcursul unui singur an, speranța de viată a unei astfel de entități fiind de sute de ani.

În condițiile în care, pe de o parte, o entitate umană non-biologică nu ar putea fi identificată printre oamenii normali, iar pe de altă parte, ea poate să manifeste performanțe intelectuale net superioare omului obișnuit, imaginați-vă consecințele pentru viitorul speciei noastre…

În concluzie, realitatea concurează SF-ul.

Aflați mai multe despre acest subiect extrem de incitatant în episodul de mai jos al emisiunii Mistere la granițele cunoașterii, în care l-am avut invitat pe prof. univ. dr. Leon Zăgrean.

Emisiunea Mistere la granițele cunoașterii poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare duminică, de la ora 19:00 și în reluare, miercurea, de la ora 12:30, și sâmbăta, de la ora 22:00.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Dacă aveți probleme cu sunetul, folosiți căști!