Seria dezvăluirilor despre investigația de la Kronospan, dosar de siguranță națională din mafia lemnului continuă, după ce luni seară a fost difuzată o înregistrare cu comisarul Traian Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba, care i se destăinuia procurorului DIICOT, Costel Chirilă, că a fost nevoit să închidă dosarul ce viza compania Kronospan din lipsă de resurse, scrie stiripesurse.ro

”Există documente care să ne arate dacă aceste resurse au fost cerute? Sau care să ne arate că acel dosar a fost redeschis, așa cum spunea comisarul Berbeceanu, în acea toamnă?”, a întrebat Mihai Gâdea, informează Antena 3.

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei a fost difuzat un interviu acordat de fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureșan, cu privire la motivele care l-au făcut să îl ancheteze pe comisarul Traian Berbeceanu.

Conform declarațiilor sale, mai mulți oameni de afaceri din Hunedoara ar fi prejudiciat statul prin evaziune fiscală. Aceștia au avut acces la informații secrete din interior, în baza cărora au reușit să ascunde parte din afaceri.

”Niciun om din echipa care lucra în această fază nepublică a dosarului nu ar fi putut transmite informația cu privire la percheziții fără implicarea principalului coordonator al firmelor intermediare. Pentru că acesta se știa că e vizat. Singura persoană căreia i-a fost transmisă astfel informația a fost domnul Berbeceanu Traian, cu ocazia transmiterii autorizației de percheziție. La început nu am solicitat măsuri de interceptări pe domnul Berbeceanu pentru că, prima deconspirare, chiar dacă ne ducea cu gândul la Berbeceanu, văzând relațiile apropiate dintre el și acel intermediar, am crezut că s-a realizat din greșeală”, a spus Ioan Mureșan, despre cursul investigațiilor în dosarul referitor la fraudarea TVA-ului.

Peste câteva luni, procurorii fac noi verificări, însă Traian Berbeceanu nu a mai fost informat. În timpul filajului, anchetatorii au putut observa mașina comisarului Berbeceanu în proximitatea companiilor vizate de anchetă.

Așadar, în urma supravegherii operative, se constată că ”în intervalul orar 10.23-11.00, Cupețiu Dorin și Berbeceanu Traian erau prezenți în aceleași locații, după cum urmează:

– în data de 5.10.2012, în intervalul 10.23 – 11.00 la sediul social al SC COMSID SRL Deva, jud Hunedoara.

– în data de 7.10.2012 în intervalul orar 12.06-12.41, în zona parcării hipermarketurilor Metro și Praktiker din municipiul Deva”.