Vladimir-Putin

Hackerii ucraineni au reușit să pună mâna pe o serie de documente ce arată cum anume duce Moscova războaie hibride împotriva altor state, mai ales Republica Moldova, Ucraina și Polonia, scrie b1.ro

Ei au reușit să intre în posesia corespondenței cetățeanului belarus Oleksandr Usoscki, implicat în manifestațiile antiucrainene din Polonia, și au aflat astfel că Moscova pune la cale acțiuni de discreditare a forțelor proeuropene din Ucraina și Republica Moldova.

Potrivit deschide.md, unul dintre documentele descoperite are drept scop organizarea suportului politico-informaţional pentru menţinerea la distanţă a Republicii Moldova faţă de România.

Portalul Informnapalm atrage atenţia și asupra a două proiecte: ”Moldova nu e România” și ”Ucraina nu e UE”.

În documentul găsit se menționează inclusiv că: ”Trebuie să creăm în rândul populaţiei moldoveneşti imaginea unei Românii agresive, imperialiste, care încearcă să impună conceptul fals de fraternitate. Din acest punct de vedere, apare necesitatea privind crearea în oraşul Chişinău, unde sunt concentrate resursele mass-media de bază, organizaţiile de tineret şi studenţeşti, cercurile de intelectuali şi clasa de mijloc, a unei baze pentru o propaganda forţată”.

Autorii propun, în special, ”crearea unei comunităţi patriotice de bloggeri care activează în diverse medii virtuale pentru soluţionarea rapidă a sarcinilor informaţionale şi propagandistice privind apărarea suveranităţii Moldovei, ca stat pro-rus, orientat spre Uniunea Economică Eurasiatică“.

În cazul Ucrainei, grupul de bloggeri trebuie să demonstreze că imaginea acesteia nu poate fi separată de cea a Rusiei.