Tragedia de sâmbătă din Retezat, care a răpit viețile alpiniștilor Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi, a fost o repetiție. În urmă cu șapte ani, Ovidiu Popescu și fiica sa cea mare, Coco, sora lui Dor, au fost prinși într-o avalanșă la Bâlea Lac, iar un prieten al lor a murit, scrie libertatea.ro

În februarie 2010, salvamontistul Nicolae Scurtu făcea parte din echipa de alpinism a Clubului Montan Altitudine și trebuia să plece cu Crina „Coco” Popescu și cu tatăl acesteia în expediția din America de Nord.

Cei trei erau împreună pe un traseu închis din Munții Făgăraș când s-a declanșat o avalanșă. Pentru că Nicolae era deschizător de pârtie, nu a mai avut nici o șansă să se ferească din calea zăpezii și a fost prins sub ea. Nu a mai avut nici o șansă de supraviețuire. Celelalte 6 persoane care îl însoțeau au scăpat teferi și au cerut imediat ajutor pentru a-l găsi.

Trupul neînsuflețit al lui Nicolae a fost descoperit cu ajutorul unei echipe de specialiști SRI, dotați cu aparatură specială de depistare a semnalului de la telefonul bărbatului.

Nicolae era un prieten apropiat al lui Coco și al tatălui acesteia, iar împreună făcuseră expediții pe vârful Uhuru, din masivul Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa și se pregăteau pentru o ascensiune în America de Nord.