grindeanu-dragnea-tariceanu

Senatoarea PNL Carmen Hărău consideră că românii ar fi şi mai furioşi dacă ar afla conţinutul unei alte ordonanţe de urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu-Dragnea, mai precis Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9 din 27 ianuarie 2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, scrie stiripesurse.ro

„Românii au ieşit în stradă pentru că au aflat din mass-media despre conţinutul ordonanţei privind modificarea Codului Penal. Am convingerea că toţi românii ar fi şi mai furioşi dacă ar afla că, printr-o altă ordonanţă dată tot pe furiş, în data de în 25 ianuarie, OUG nr. 9/2017, Dragnea şi Grindeanu au suspendat practic cele mai importante articole din Legea nr. 500/2002 care priveşte finanţele publice. Această lege stă la baza elaborării şi aprobării bugetului de stat al României. Au amputat total această lege pentru a da liber la sifonarea banilor publici!

Astfel, sunt suspendate până la 1 ianuarie 2018 articolele care privesc rigorile bugetare în privinţa utilizării creditelor bugetare şi a celor de angajament, anulează obligaţia Guvernului de a anexa programele bugetare în vederea transparentizării acestora şi anulează sancţiunile penale pentru nerespectarea acestor prevederi. Pe româneşte, vor putea fura cât vor, fără să fie pedepsiţi! Poate cel mai grav din istoria post-decembristă, OUG nr. 9/2017 anulează procedura de aprobare a creditelor de angajament în Parlament! Pe scurt, degeaba aprobă zilele acestea proiectul de buget, pentru că Guvernul a anulat această atribuţie a Parlamentului, adică au deschis calea la prăduirea banilor publici!

Este de domeniul evidenţei că OUG nr. 9/2017 a fost scrisă pentru ministerul cu cele mai mari credite de angajament, care se ridică la peste 30 miliarde lei – Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Cred că pentru faptul că i-a fost refuzată desemnarea ca prim-ministru, prin puterea financiară care i s-a dat, domnul Dragnea a făcut din Ministrul dezvoltării, adevăratul prim-ministru al României.

Văzând că Liviu Dragnea a început deja să-şi recunoască greşelile şi are de gând să retragă ordonanţa de modificare a Codului penal, îi solicit cu toată puterea să retragă de îndată, înainte de votul asupra bugetului de stat, amputarea Legii finanţelor publice făcută prin OUG nr. 9/2017”, anunță senatoarea PNL.