Dragnea povestește cum a rămas repetent, la facultate. El a declarat la Parlament că a decis, cu mai mulți colegi cu care cânta în formație, să repete anul și că a fost ”o întreagă istorie cu fugă de la examene”, scrie libertatea.ro

”Este foarte interesant că au început să fie scoşi de la naftalină foarte mulţi oameni. Eu am mai abordat subiectul acesta acum câţiva ani de zile, de câteva ori. În anul trei sau patru, mai mulţi colegi, cu unii cântam în formaţii, cu alţii aveam alte activităţi, am decis să mai prelungim cu un an. Decizie pe care am luat-o şi dacă aş mai fi încă o dată în situaţia aia, aş mai lua aceeaşi decizie ca să mai stăm un an în plus acolo. A fost o întreagă istorie, cu fugă de la examene, fugăriţi prin curtea Institutului”, a spus Liviu Dragnea, întrebat dacă este adevărat că a rămas repetent în timpul facultății.

Afirmația liderului PSD vine după ce, recent, profesorul universitar Mircea Oprean, soţul Zoei Ceauşescu, a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că Liviu Dragnea a fost student la Politehnică și a rămas repetent, în timpul facultății, el precizând că nu s-a înscris la direcția spe care o coordona pentru că era un domeniu prea dificil.

Oprean este profesor universitar, la Facultatea de Autovehicule Rutiere a Politehnicii din Bucureşti, unde predă transmisii automate. El a povestit că printre studenţii s-a aflat şi Liviu Dragnea, actualul preşedinte al PSD.

”La noi erau două direcţii, asta pe care eram eu, cu transmisii automate, şi o altă direcţie cu service, cu întreţinere. N-a venit pe direcţia mea, pentru că era mai greu, dar şi aşa a rămas repetent”, a spus Oprean, despre actualul președinte PSD.

Liviu Dragnea declara, în 2011, despre pasiunile din facultate, că a cântat în mai multe trupe rock. „În facultate aşa era regimul atunci, nu ştiu dacă era bine sau rău, se stimula foarte mult implicarea studenţilor în acţiuni culturale şi sportive. Am cântat în mai multe trupe de muzică, am fost şi în brigăzi artistice de tineret, am jucat şi fotbal în echipa anului, în echipa facultăţii şi în echipa Politehnicii, am jucat şi în trupe de teatru”, spunea atunci Dragnea.