liviu dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a transmis la România TV un mesaj dur preşedintelui Klaus Iohannis. „Nu mai pot ţine oamenii să nu iasă în stradă”.

„De câteva zile fac eforturi foarte mari pentru a nu ieşi oamenii in stradă. Sunt din ce în ce mai mulţi oameni hotarati sa iasa in stradă. Dacă refuză şi această nominalizare o să mergem la suspendare. Vom utiliza orice mijloc constitutional pentru a debloca aceata ţară”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Liviu Dragnea a subliniat că Sorin Grindeanu a stat la Palatul Cotroceni cu preşedintele Iohannis 15 minute, iar cel mai probabil mâine va anunţa decizia sa.

Preşedintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD, în persoana lui Sorin Grindeanu, considerând-o mai bună decât cea iniţială, cu Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zilei de joi, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou, au declarat surse oficiale.

Surse oficiale au relatat că preşedintele Iohannis a avut ”o discuţie bună” cu Sorin Grindeanu, nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, pe care îl consideră ”o variantă mai bună” decât Sevil Shhaideh.

Şeful statului apreciază şi faptul că noua propunere de premier a trecut prin filtrul partidului şi a fost asumată transparent de PSD, au precizat aceleaşi surse.

Preşedintele Iohannis nu va face însă un anunţ privind premierul în cursul zilei de joi, au adăugat aceleaşi surse, ceea ce înseamnă că noul Guvern nu mai poate fi instalat înainte de Anul Nou.