Dragnea și Tăriceanu au anunțat astăzi decesul pensiilor speciale!  Nicio pensie nu va fi mai mare ca salariul, scrie comisarul.ro

Legislația privind pensiile speciale va fi modificată astfel încât acestea să nu poată fi mai mari decât salariile în plată. Liderii PSD și ALDE dau, însă, asigurări, că nicio pensie specială nu va scădea, fără a oferi detalii suplimentare despre cum va reuși Guvernul Tudose să atingă cele două obiective. Cât privește legea salarizării, la doar o lună de la intrarea ei în vigoare Executivul o va modifica, printr-o ordonanță de urgență.

Declarație Dragnea:

„Nu le-am cerut să vină cu proiectul de Ordonanță azi. Am discutat, ne-au prezentat mai multe variante. Sunt 3 principii: pensiile nu scad, pensiile care ar avea o valoarea mai mare decât salariul să nu depășească salariul și să fie indexate cu inflația. Vor pune în articole aceste principii. Dacă nu se intervine, impactul bugetar care e de 6 miliarde de lei, poate să ajungă, în 2 ani de zile, la 15 miliarde de lei. În ritmul ăsta, impactul se duce la valori foarte mari, blocând posibilitatea măririi punctului de pensie pentru ceilalți. Doamna Olguța mi-a zis că nu e un draft pe care s-a lucrat. Se vor pune în cifre și în cuvinte. Nu noi stabilim când dau OUG. Când dau OUG cu ELCEN și ce mai vor să dea, Parlamentul, respectiv Camera sau Senatul, în funcție de atribuții, se vor întruni în maximum 5 zile.”, a spus Liviu Dragnea.

Declarație Tăriceanu:

„Legea pensiilor speciale, despre care primul ministru și ceilalți membri ai Guvernului ne-au arătat că legea actuala prevede niște anomalii.

Pensiile speciale ajung să fie mai mari decât salariul propriu zis al angajatului, ceea ce este o anomalie care trebuie corectată și se va introduce un principiu conform căruia nicio pensie nu poate fi mai mare decât salariul. A doua parte a discuției și aș vrea să dăm asigurări că nicio pensie nu se va diminua. Prin urmare, trebuie făcută o corecție și principiul pe care prim-ministrul ni l-a prezentat este acela că, evident, pensia să nu poată, sub nicio formă, să depășească salariul.

Totodată, doamna ministru a Muncii ne-a informat că se lucrează cu ministrul de Interne și cel mai probabil că va urma o creștere cu 10% a angajaților din MAI”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.