protest

Pagina de Facebook „Coruptia Ucide” anunta un protest ce va avea loc duminica, in fata Palatului Parlamentului. Evenimentul, intitulat „Stop Joc. In Democratie, Coruptii Stau La Puscarie” este programat a avea loc intre orele 18.00 si 21.00, relateaza HotNews.ro

Ce scrie pe pagina de Facebook a evenimentului:

„De ce?
OUG 13 revine pe filiera parlamentara. PSD intentioneaza sa gratieze faptele de coruptie. Este esenta prescurtata a amendamentelor propuse de senatorul PSD Serban Nicolae.

1. De asta :

Serban Nicolae despre amendamentele la proiectul legii gratierii: Ar beneficia aproximativ 2.700 de persoane. Nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea 3 intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara. (hotnews.ro)

Coruptii trebuie sa stea la puscarie iar daca nu au conditii, conditiile trebuie facute pentru toti oamenii care stau in puscarie

Ca sa afle toata lumea de acest eveniment, este util ca fiecare sa isi invite prieteni la eveniment.

Vrei alt Motiv ?
2. Romania o sa intre in faliment, pe modelul Greciei.

Ministrul Municii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla.

„Suntem in discutii pe legea salarizarii unitare. De luni incepem sa avem intalniri cu sindicatele, primele care vor intra la discutii vor fi sindicatele din ordinea publica si din sanatate. (…) Pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 lei sunt cresteri, dar nu foarte mari”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu la postul de televiziune Romania TV.

3. Romania chiar o sa intre in faliment.
OUG 9 va permite primariilor sa cheltuiasca bani care inca nu exista. Adica copiii tai o sa plateasca pentru ce au cheltuit ei acum. (digi24.ro)

Dispare reforma din Sanatate, Mediu facuta de guvernul Ciolos

4. OUG 79, care ar permite sa avem directori de spitale alesi prin concurs, nu spaga si relatii, a fost respinsa in Senat, se discuta in Camera Deputatilor.  (digi24.ro)

5. OUG 51/2016, care a dus la scaderea cu 80% a taierilor ilegale de paduri, e pe lista neagra, in Parlament.

Mai mult, in urma adoptarii OUG 51/2016, Comisia Europeana a anulat procedura de infringement declansata impotriva Romaniei, tocmai pentru netranspunerea prevederilor din regulamente. Consideram ca prevederile OUG 51/2016 reprezinta, in cea mai mare parte, un instrument esential in lupta impotriva taierilor ilegale de padure si este necesar ca aceste prevederi sa fie adoptate prin lege.
Deci daca scapam de acesta lege, riscam sa fim amendati din nou. (agerpres.ro)

Dorim demisia guvernului Grindeanu
Demisia sefului PSD Liviu Dragnea
Demisia sefului senatului, Tariceanu”