De ziua Copilului, Emanuel, un baietel de 7 ani din Vaslui, care si-a scos surorile din casa cuprinsa de flacari, a primit titlul de erou salvator. Pompierii l-au invitat la sediul Ministerului de Interne si i-au dat cadou o bicicleta si o casca, relateaza stirileprotv.ro

A fost cea mai frumoasa zi din viata lui Emanuel. Baietelul in varsta de 7 ani a primit premii si cadouri de la pompieri, care l-au recompensat astfel pentru curajul de care a dat dovada.

Emanuel a impresionat o tara intreaga, anul trecut, de Sfantul Nicolae, cand casa in care locuia a fost cuprinsa de un incendiu. El a avut curajul unui om mare si a reusit sa le salveze din flacari pe surorile lui, una de 3 luni si cealalta de un an.

Cei trei copii erau singuri in locuinta, pentru ca bunicii erau plecati in sat. Baietelul a luat bebelusul in brate si pe surioara lui care stia sa mearga, de mana, si au iesit teferi din flacari. Parintii lui erau plecati in strainatate, la munca, si au aflat vestea la telefon.

Bianca, mama lui Emanuel: „Am fost socati. M-a sunat cumnata mai mica. Eram in Spania si am clacat. Nu am putut sa mai vorbesc. Cand am aflat ca s-au salvat copiii, am fost cea mai fericita. Asta era cel mai important, viata lor.”

Ionut, tatal lui Enamuel: „S-a intamplat, nu stiu cum. Multumesc Lui Dumnezeu ca i-a dat curaj sa scoata fetitele. Asta ma bucura cel mai mult, ca au scapat copiii.”

Pe langa bicicleta si casca de pompieri, Emanuel a primit si o placheta de onoare pe care scrie: “Erou salvator”.

Darurile si atentia l-au coplesit pe copil, pentru ca Emanuel nu a avut niciodata atat de multe jucarii. Parintii lui muncesc din greu oriunde gasesc de lucru.

Nu si-ar fi permis nici macar drumul pana la Bucuresti, daca nu i-ar fi adus un echipaj de pompieri. Acum, traiesc fericiti intr-o casuta noua cumparata de o fundatie umanitara.