Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că fratele său, Mircea Băsescu, se află la Penitenciarul Jilava, pentru că suferă de probleme grave de sănătate, deşi trebuia eliberat din septembrie anul trecut, scrie mediafax.ro

”Am fost duminică la Jilava. Fratele meu este acolo pentru că i-au introdus 5 stenturi. Nu mai putea merge. Nu îi mai circula sângele. El trebuia eliberat din septembrie, anul trecut”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la B1 TV.

Cererea de eliberare condiţionată formulată de Mircea Băsescu a fost respinsă definitiv de Tribunalul Constanţa la finalul lunii martie, instanţa stabilind că fratele lui Traian Băsescu poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată peste trei luni.

Mircea Băsescu a cerut eliberarea condiţionată susţinând că a îndeplinit toate condiţiile şi invocând probleme de sănătate, fiindu-i necesară o operaţie pe cord deschis pentru înlocuirea by-pass-urilor montate în urmă cu 15 ani.

Fratele lui Traian Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.