Subsemnatul Radu Moraru, in calitate de Cetatean al Romaniei si protejat de Constitutia Romaniei, cer public Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Baroului Bucuresti, retragerea licentei de avocat pentru Aura Speranta Ungureanu.

Subsemnatul, Cetatean al Romaniei, in calitate de proprietar-actionar majoritar al NASUL TV S.A. (capital social de 8.000.000 euro), in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie al NASUL TV S.A., in calitate de ziarist si fondator al NASUL TV (Brandul NASUL este un brand credibil, serios, cu o vechime de 17 ani), fac urmatoarea

P L I N G E R E

1. Avocata Aura Speranta Ungureanu (denumita in continuare ASU), in calitate de Administrator vremelnic al NASUL TV S.A., a intrat, pe 12 Octombrie 2017, ora 8 dimineata, prin efractie in Studiourile NASUL TV, in baza Hotaririi Instantei nr. 160/ 29.09.2017, NEdefinitiva dar executorie. Avocata-administrator ASU nu a fost insotita de catre un executor judecatoresc si nu a efectuat un inventar de preluare a Studiourilor NASUL TV, inclusiv cu obiectele personale ale colegilor mei.

2.  Avocata-administrator ASU a inchis Televiziunea Libera intre 12 Octombrie 2017 si 30 Octombrie 2017, instalind paza securizata si o lista de doar 7 persoane care aveau dreptul sa intre in Televiziune. Astfel, intreaga echipa de ziaristi si realizatori, personalul tehnic si tesa, actionarul principal si sute de actionari minoritari, au fost interzisi !

3.  Avocata-administrator ASU a efectuat cel mai grav act de cenzura a Libertatii de Exprimare din ultimii 27 de ani ! Totii ziaristii si realizatorii unei Televiziuni Nationale care se receptioneaza si International, au fost interzisi sa isi mai faca meseria. Toti ! In acelasi timp cit a fost administrator, ASU a cenzurat pina si reluarile de emisiuni, a schimbat grila de programe a Televiziunii Libere fara sa ceara acordul CNA si a difuzat, timp de 2 zile, informatii mincinoase si calomnioase la adresa mea si a familiei mele, printr-un croll care a curs incontinuu zeci de ore.

4. Avocata-administrator ASU a incalcat grav Dreptul la Proprietate a actionarului majoritar si a sute de actionari minoritari, restrictionind inclusiv accesul pe Proprietatea unde eu am platit chiria inclusiv pe perioada si in perioada in care Televiziunea Libera a fost ocupata prin forta si abuziv.

5. Avocata-administrator ASU a bulversat toate calupurile publicitare, prin haos si cenzura, astfel incit NASUL TV sa isi piarda toti clientii de publicitate, principala sursa de venit.

6. Avocata-administrator ASU a refuzat sa plateasca taxele si impozitele catre ANAF, in perioada 12 Octombrie – 30 Octombrie 2017, cind a tinut Televiziunea Libera INCHISA ! Eu personal am platit la ANAF 23.000 de lei pe 16 Octombrie 2017 si 14.000 lei pe 25 Octombrie 2017. Mentionez ca, daca nu se faceau aceste plati, NASUL TV S.A. PIERDEA Reesalonarea si Garantiile de aproximativ 150.000 de euro depuse la Anaf prin efortul personal al actionarului majoritar. In plus, conturile NASUL TV S.A. ar fi fost blocate si Televiziunea Libera ajungea in imposibilitatea desfasurarii de activitati comerciale. Practic se inchidea !

7. Avocata-administrator ASU a pus in pericol Licenta de Emisie a NASUL TV, practic existenta NASUL TV, prin preluarea abuziva si ilegala a Master Controll Room, adica emisia, fiindca nu s-a prezentat in prealabil in fata CNA pentru a obtine acordul potrivit Legii Audiovizuale !

8. Cu toate ca a luat la cunostinta despre Hotarirea Executorie 3984/2017, a Tribunalului Bucuresti, Ordonanta Presedintiala pronuntata in Dosarul 40133/3/2017, din data de Vineri, 27.10.2017, avocata-administrator ASU a tinut Studiourile NASUL TV sub ocupatie securizata inca 3 zile, refuzind sa retraga bodyguarzii firmei Cosepa Security Int ! Si a impiedicat intrarea ziaristilor, realizatorilor, echipei tehnice si a Presedintelui Consiliului de Administratie. Am fost nevoiti sa chemam Politia pentru a putea relua toate activitatile si emisiunile Televiziunii Libere pe care ASU a inchis-o timp de aproape 3 saptamini ! Dispret total fata de Hotarirea Instantei !

9. Avocata ASU a mintit politistii prezenti la Studiourile NASUL TV, pe data de 30 Octombrie, afirmind ca este in continuare Administrator la NASUL TV S.A., desi aceasta calitate nu o mai avea din data de 27 Octombrie 2017 ! Exista filmari.

10. Tot pe data de 30 Octombrie 2017, avocata-administrator a Televiziunii Libere, numita ASU, a cerut public Politiei ca Radu Moraru sa fie arestat ! Adica exact pe patronul, fondatorul si garantul independentei tuturor ziaristilor Televiziunii Libere NASUL TV ! ASU a recunoscut acest lucru in direct, in emisiunea lui Silviu Manastire, pe B1 TV, pe data de 1 Noiembrie 2017 !

11. Din informatiile de la Politie, aceeasi avocata-administrator a depus pe data de 30 Octombrie 2017, o plingere penala mincinoasa si calomnioasa impotriva lui Radu Moraru, acuzind ca ziaristii NASUL TV au intrat prin efractie la locurile lor de munca, sa isi faca emisiunile dupa 3 saptamini de INTERZIS, spargind usi si geamuri ! Total fals ! Exista filmari pe Youtube cu peste 1 milion de vizualizari ! Am spart un singur geam de la magazia unde aveam microfoane de rezerva, necesare emisiunilor colegilor mei. Fiindca microfoanele din platourile de filmare fusesera furate in mandatul scurt al avocatei-administrator ASU !

12. Avocata-administrator ASU a pus bodyguarzii sa ii loveasca pe colegii mei care venisera sa isi reia activitatea, pe data de 30 Octombrie 2017. In conditiile in care ASU stia ca am anuntat public, pe Facebook, ca Luni, 30 Octombrie 2017 vom relua emisiunile, asa cum ii anuntasem pe toti colegii mei inca de vineri seara, 27 Octombrie 2017, cind am aflat decizia in Ordonanta Presedintiala ! Avocata ASU si-a retras bodyguarzii abia tirziu in noapte, pe 30 Octombrie 2017, in urma Somatiei Administratorului Judiciar al firmei de paza Cosepa Security, aflata in insolventa ! Somatie care a cerut bodyguarzilor sa se retraga de pe Proprietatea Televiziunii Libere !

13. Avocata-administrator ASU este intr-o asociere cu Mircea Serban care ii faciliteaza relatia cu Registrul Comertului Bucuresti, unde lucreaza sotia acestuia, Corina Serban, intr-o pozitie cheie.

14. Avocata-administrator ASU a declansat zeci de procese in cascada, dupa o reteta clasica, cu iz interlop, numai in anul 2017 ! Impotriva lui Radu Moraru, actionar majoritar, si impotriva companiilor pe care le conduce, adica inclusiv NASUL TV S.A. Abuzul de drept este strigator la cer ! ASU nu este la primul abuz, avind precedente serioase !

15. Avocata-administrator ASU face de ris meseria de avocat : sfideaza Legea, sfideaza Hotariri ale Instantelor, sfideaza Politia, minte cu nerusinare, este isterica, nu stie carte si cere arestarea ziaristilor. E de cartea recordurilor : ASU e prima avocata din Romania care cere arestarea unor ziaristi !

Dar cum a ajuns avocata ASU sa devina admnistrator la NASUL TV S.A. ?! Se poate scrie un roman ! Prin fals, prin smecherii, prin „culoarul” de la Registrul Comertului, cu ajutorul unei judecatoare si a unei firme de Security !

Eu Cetateanul Radu Moraru, in numele a milioane de romani din Tara si din Diaspora, care au ramas consternati ca o Televiziune Libera poate fi inchisa astazi, la 27 de ani de la Lovilutie, sub privirile inerte ale Statului, si in numele Drepturilor mele Constitutionale, cer retragerea Licentei de Avocat pentru Aura Speranta Ungureanu !

Pentru totdeauna !

Asa nu se mai poate !

Sa fiti iubiti!

Radu Moraru

Vineri, 3 Noiembrie 2017

P.S.

Avind in vedere ca sint ziarist de peste 25 de ani, banuiesc ca stiti ca am documente si probe pentru toate afirmatiile si acuzatiile de mai sus !