iohannis - anaf - antena3

Junalistul Mircea Marian confirmă dezvăluirile făcute de NAŞUL TV legate modul în care Klaus Iohannis a făcut declaraţia favorabilă Antenelor lui Voiculescu. Jurnalistul comentează, pe o reţea de socializare, că Preşedintele nu se opreşte niciodată pentru a răspunde întrebărilor jurnaliştilor, deci nu a dat o declarație la înghesuială, iar cu această ocazie reporterul Antenei 3 a ieşit special din clădirea BCU pentru a-l intervieva în legătură cu scadalul ANAF/INTACT.

Iohannis, când a apărat Antena 3, a făcut-o pe deplin conștient, nu a dat o declarație la înghesuială. Omul nu stă la întrebările presei, de obicei. Miercuri, la BCU, o văd pe colega de la Antena 3 că, deși era o înghesuială oribilă, ea iese din clădire, ușor agitată. Eu, știind că Iohannis nu discută cu ziariștii, am rămas în sală. A urmat ce a urmat. Deci: administrația prezidențială a avut o înțelegere cu Antena 3 ca Iohannis să dea acea declarație de susținere, a fost ceva planificat și bine gândit. Ziarista trustului a pus o întrebare care fusese convenită cu președinția, iar Iohannis avea textul învățat pe de rost. Nu a stat să raspundă la alte întrebări. Deci, regretele de acum sunt gargară ieftină. Te calcă cu mașina cu intenție și dupa aia spune: „Uups, scuze, m-ai înțeles greșit!”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Jurnalistul a mai adaugat: 

Sigur că îl cred pe Iohannis când mă asigură că nu e apropiat de Antena 3. Faptele ne arată că nu minte:
– Acum circa două săptamâni, șeful consilierilor prezidentiali, Dan Mihalache, s-a deplasat la Munchen și în SUA împreună cu directorul Antenei 3, Mihai Gâdea. Ambasadorul României la Washington DC, George Maior, le-a organizat, în pachet, o primire deosebită…(detalii în curând).
– Alina Gorghiu, sefa PNL, a fost în vizită la fostul ministru american al Apărării, Donald Rumsfeld, împreună cu Gâdea.
– Cristian Busoi, candidatul PNL la primaria Capitalei, susținut de KI, este aproape zilnic în studiourile Antenelor. Liderii PNL beneficiaza de același tratament din partea A3 ca pesedistii, in vremea lui Ponta.
– Șeful SRI, Eduard Hellvig, a fost omul lui Dan Voiculescu, nu mai intru în detalii…
Aceasta fiind situația clienților politici ai domnului președinte, sigur că domnia sa nu avea nici un motiv să intervină la ANAF în favoarea Antenei 3.