„Stelian Ene, consilier USR, apare in cateva articole de presa drept reprezentat al Institutului pentru modernizarea educatiei. Presedintele acestui ong este Cristina Tunegaru. Ma scuzati putin (ahhhaaaaa). Bun, sa reluam. 1. Ideologia nu are ce cauta in salile de curs, de la gradinita, la universitate. O sa urlu asta pana o sa va saturati de mine. 2. De ce stanga vrea sa obtina lucruri numai prin manipulare si minciuna?”, scrie pe facebook Ana-Maria Itoafă, citata de flux24.ro

Institutul pentru modernizarea educatiei a fost cel care a adus acuzațiile de plagiat lui Cristian Bușoi, iar port drapel în media a fost Ene.

Stelian Bogdan Ene a candidat la Camera Deputaților din partea Uniunii Salvați România în Hunedoara.

Cristina Tunegaru e profesoară de limba română, publicistă, cercetător doctoral al Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Este interesată de învățământ rural și politici publice în educație. Totodată, ea este președinte al Asociației „Institutul pentru modernizarea educației”, care a întreprins verificări ale tezelor de doctorat.

În luna martie, aceasta s-a ”autodenunțat” tot pe pagina de Facebook că nu respectă programa școală în mod „premeditat” deoarece o consideră un element dușmănos și că elevii ei nu citesc poezii de Eminescu sau „Amintirile” lui Creangă.