După săptămâni de dezbatere în Comisia juridică a Senatului, proiectul legii grațierii se întoarce la Comisie, în loc să primească votul în plen, la dorința lui Liviu Dragnea și a lui Călin Popescu Tăriceanu. De ce militează liderii PSD și ALDE pentru „forma Guvernului” și de ce spun că aceasta este mai bună? Un prim indiciu: forma Iordache a legii ar duce la grațierea mai multor persoane. Al doilea, forma Iordache nu precizează că grațierea nu se aplică pedepselor cu suspendare, conform digi24.ro

„Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit ”, declara, luni dimineață, Liviu Dragnea.

„Vom cere în plen retrimiterea proiectului la comisie, pentru ca proiectul să fie adoptat în forma avansată de Guvern. E forma pe care o susţinem şi dorim ca, din această perspectivă, lucrurile să fie extrem de clare, mai ales după turbulenţele care au avut loc săptămâna trecută”, a susținut, la scurt timp, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Practic, Dragnea și Tăriceanu pledează pentru forma concepută de Florin Iordache, formă adoptată de Guvernul Grindeanu odată cu nefasta OUG 13 și trimisă Parlamentului spre dezbatere.

O primă diferență majoră între forma inițială a proiectului și forma ieșită din Comisia juridică: în varianta Comisiei, ar ieși din închisori mai puțini condamnați. 453 mai precis, față de 1.190 de deținuți în forma Iordache.

 

Citiți mai mult pe digi24.ro