Harta-LICENTE-Romania

Agenția Națională pentru Resurse Minerale a acceptat să ofere licență de exploatare canadienilor de la Carpathian Gold în zona Vaii Rovina, a anunțat compania într-un comunicat.

Canadienii de la Carphatian Gold au primit licența pentru o perioadă de 20 de ani, timp în care compania va săpa pentru aur și cupru. Perimetrul în cauză se află la doar 20 de kilometri de Roșia Montană. Vestea a făcut ca acțiunile companiei să sară în aer la bursă, acestea crescând cu 200%, într-o zi.

Este pentru prima oară când România oferă o astfel de licență fără nicio implicare a unei companii de stat în proiect.

Subsidiarul din România al Carpathian Gold, Samax România SRL va începe aducerea la zi a Evaluării Economice Preliminare din 2010, pentru a revizui costurile și opțiunile firmei canandiene.

Valea Rovinei face parte dintr-o zonă cunoscută drept “Patrulaterul de Aur”, una din cele mai prolifice areale din Europa în ceea ce privește metalele prețioase.

Carphatian Gold mai acționează și într-un perimetru din Brazilia, pe care îl are în proprietate. Șeful SAMAX România SRL, subsidiarul român al Carpathian Gold, este Alexandru Nicolici, fostul șef al companiei de stat Cuarț SA.

În anul 1989, Cuarț SA avea peste 5.000 angajati, având lucrari raspândite pe teritoriul judetelor Maramures, Satu Mare si Salaj si executa anual peste 40.000 m galerii, 250 m puturi, 1.400 m suitori si 70.000 m foraje cu sondeze, cu o cifra de afaceri anuala de cca. 24mil. USD.

Între timp, compania a fost închisă, titrează activenews.ro

13 COMENTARII

 1. Eu nu ma plang. Fata de voi nu zic nimic. As putea sa scriu mii de randuri ca nu sunt de acord, ca suntem furati, ca nu avem nici un viitor..dar la ce bun? Impreuna cu voi, la fel, nu fac nimic in privinta asta. Asa ca de ce sa ma plang pe aici cand oricum nu fac nimic impotriva lor? Zic “e ok”, inchid pagina de net si ma ntorc la treburile mele. Asta i mersul in Romania. Asta i mersul meu si al tau, cel care citesti

 2. Sunteți și voi părtași. ..atat timp cât nu faceti nimic inafara de a va da cu parerea!!suntem lași trist dar adevarat!!unde este curajul neamukui nostru de altădată????sunt trist ca fac parte dintr o perioada atat de dramatica a poporului român. Problema este ca asistam la distrugerea noastra implicit a copiilor nostri…trist foarte trist.Vreau o Romanie mândră!!!

 3. Incet incet ne vand cu suflet cu tot. Pe cine mai intereseaza? Banii sa iasa pentru escrocii care intermediaza asa ceva. Noi nu suntem in stare sa ne valorificam bogatiile pe care le mai avem. Si nimeni nu face nimic, asta este cel mai trist.

 4. Daca imi spune cineva ca SRI si serviciile, in general, nu aveau informatii despre aceasta tradare a interesului national inseamna ca e securist. Intr-o lume in care monedele devin extrem de volatile, Romania isi doneaza cea mai convertibila moneda de schimb a tuturor timpurilor. Ma, dar SRI si DNA se ocupa doar de gainarii?

 5. Romania nu a pierdut , e data cu buna stiita si noi comentam pe facebook in loc sa facem miscari de strada

 6. Cum adica ” Romania PIERDE” ??? Romania este vanduta !!!! Si noi nu facem nimic……….

  • Perfect adevarat. Si noi ne facem ca suntem plecati din localitate. Prostului nu trebuie sa-i furi traista ca o pierde el singur.

 7. Asa a fost si in1990,ne-au distras atentia cu tot felul de certuri,iar ,gunoaiele,in spatele usilor inchise, vindeau tara cu ajutorul cozilor de topor!O sa va rada batjocoritor in fata,voua cozi de topor, cand se gata totul.O sa cersiti ajutor …

 8. Cine e președintele agenției ? Asta ar trebui spus in articol. Că niște oameni semnează, nu o firmă. Dacă sunt vinovați lor trebuie să le cerem pedepsirea nu unei firme de la poartă.

 9. Nu
  te înfrânge singur, creându-ţi tu însuţi obstacole şi lăsându-te pradă
  îndoielii. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”.
  Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber,
  într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai
  multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email cristagheorghe59@yahoo.com

Comments are closed.