Listarea Hidroelectrica va aduce aproape un miliard de euro la bugetul de stat și va permite încadrarea în ținta de deficit de 3%, spune Remus Borza, fostul coordonator al administratorului judiciar al firmei de stat, conform digi24.ro

Listarea unui pachet de 15% din acțiunile Hidroelectrica va aduce în trezoreria Ministerului de Finanțe aproape un miliard de euro, sumă ce-i va permite Guvernului să se încadreze în ținta de deficit bugetar de 3%, asumată pentru 2017, a declarat Remus Borza, fostul coordonator al Euro Insol, care a administrat Hidroelectrica în perioada insolvenței.

Curtea de Apel București a decis, pe 30 martie, închiderea definitivă a procedurii insolvenței Hidroelectrica, după aproape cinci ani de la deschiderea procedurii, potrivit unui comunicat al Euro Insol, informează Agerpres.

Ministerul Finanțelor va face un program convingător pe care în va trimite Comisiei Europene până pe 25 aprilie, prin care va explica faptul că România se va încadra în deficitul bugetar de 3% din PIB, a declarat duminică ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan.

„Cred că vom face un program convingător pe care îl trimitem Comisiei Europene până pe 25 aprilie, prin care să le explicăm că ne vom încadra în deficitul de 3%. Pe calculele lor iese 3,6-3,7%. Noi credem că putem să facem 3% și, așa cum arată execuția la trimestrul unu, sunt convins că ne încadrăm în 3%. Mai rămâne să găsim argumente convingătoare și pentru Comisia Europeană și ne străduim să trimitem acest lucru la Bruxelles până în 25 aprilie, astfel încât la prognoza de primăvară pe care o face Comisia să fie luate în calcul aceste argumente și poate își revin și ei și vor recunoaște că noi avem dreptate încă o dată”, a spus Viorel Ștefan.

Potrivit acestuia, există rezerve încă nevalorificate atât în privința veniturilor, precum randamentul pe care statul îl realizează din exploatarea activelor companiilor cu capital de stat, dar și redevențele, din care se colectează „inadmisibil de puțin”, cât și a cheltuielilor.