Am avut o emisiune interesanta cu Mihai Neamtu si iata ce tablou am reusit impreuna despre posibilii aliati ai Romaniei. „Democratia originala” a bastinasilor nostri conducatori poate opta pentru oricare.

1. Rusia. Economic este la pamint. La nivel militar putem vorbi de mediocritate si saracie lucie. La nivel democratic este sub pamint. Omul care a dovedit clar ca premierul Medvedev are o avere de peste 1 miliard de dolari a fost arestat si condamnat la 5 ani cu suspendare. Ca sa nu poata candida la Presedintie. Alexei Navalny a fost norocos, altii au fost impuscati sau otraviti.

2. UE. Uniunea Europeana este in degringolada si in faliment economic si social. Spania este in faliment nedeclarat, Portugalia este cu un picior in groapa, Italia este in insolventa iar economia Frantei s-a gripat de tot sub Hollande. UK a dat o lovitura mortala Uniunii Europene, care se va vedea lipsita de sutele de miliarde contributie a UK in urmatorii ani. In Germania vor izbucni greve dupa greve, plus situatia refugiatilor scapati de sub control. Grecia a ramas in aer.

3. Polonia a batut palma cu Trump. Grecia e pe cale sa o faca. UK a batut palma cu America mai demult. Daca Fillon iese Presedinte in Franta, atunci vom asista la un nou Exit, Fraxit ! Fillon e compatibil cu Trump.

4. Daca lui Erdogan ii iese Referendumul de Pasti, atunci in Turcia se va instala cel mai feroce Sultanat din istorie. Deja au fost arestati zeci de mii de „dusmani ai poporului” ! Sa vedeti ce va urma !

5. China e prea ocupata acum cu Trump si cu Nord Coreea. Si cu propria economie care se va incetini brusc ! N-are timp pentru Romania si nici Romania nu are nimic concret a oferi Imperiului Chinez.

6. Africa de Sud, Canada, India sau Australia nu sint interesate de Romania. Si nici tarile arabe care dau buzna in UK sau USA.

7. In sfirsit, USA si Trump. In fiecare secunda intra in State citeva miliarde de dolari investitii. Noua Administratie Trump este crestina si a aratat ca Romania este importanta pentru America, numind un Ambasador la Bucuresti de origine romana. Trump apreciaza Romania pentru consecventa in Parteneriatul NATO.

Ce fac liderii romani ? Tot ce le sta in putinta ca sa submineze orice posibilitate a unui Parteneriat cu America lui Trump ! Dragnea numeste o musulmanca premier, apoi se duce in genunchi la Washington si promite 2% pentru Bugetul Apararii. Ca apoi sa fie doar 1,4% ! Ca apoi, la presiunea Armatei, sa revina la 2% ! Dupa care, mustaciosul Dragnea, scoate sute de mii de romani in strada cu OUG 13 ! Si a culminat cu acceptul sau pentru casatoriile homosexuale, o tema sensibila rau pentru Administratia Trump !

Ce face Presedintele Iohannis ? Se duce la Merkel si o roaga in genunchi sa reformuleze fraza aia cu „Europa cu mai multe viteze” astfel incit sa para ca Romania va fi buricul Europei ! In plus, in loc sa cumparam de la americanii Bell Helicopters, unde putem negocia un off-set de minim 80%, Iohannis o sa cumpere „marfa” de la Airbus-ul muribundului Hollande & baba Merkel, in conditiile in care Kovesi inca nu a rezolvat SPAGA de 120 de milioane de euro data de EADS in Romania.

Cu cine ar trebui sa se alieze Romania ? Avem o singura varianta si doar anul acesta, 2017 : USA !!! Trump ne mai asteapta pina la sfirsitul acestui an ! America va avea bani multi in urmatorii 10-15 ani si pentru Administratia Trump nu inseamna nimic 200-300 de miliarde investitii in Romania ! In plus, Administratia Trump este profund crestina, asa cum este si Neamul Romanesc ! In plus, USA inca este o democratie autentica, asa cum a fost gindita de Parintii Fondatori ai Americii !

Cu cine se va alia Romania ? Parca vad ca vom alege cea mai proasta varianta ! Sa dea Dumnezeu sa ma insel si sa aiba conducatorii Romaniei mintea cea se pe urma ! Anul acesta ! Anul viitor va fi prea tirziu !

Sa fiti iubiti!

Radu Moraru