duelul emanciparii

Cu toții știm că titlurile nobiliare impun imaginea unei conduite respectabile, chiar sobră. Se pare însă că și aceste reguli au mai fost încălcate de-a lungul timpului, conform b1.ro

O contesă şi o prinţesă şi-au măsurat iscusinţa de a mânui sabia cu sânii dezgoliți. Motivul disputei, alegerea unor aranjamente florale.

Într-un videoclip realizat de portalul Atlas Obscura este prezentată povestea prinţesei vieneze Pauline von Metternich şi a contesei rusoaice Anastasia Kielmansegg, care s-au duelat topless în vara anului 1892 după ce au avut o dispută din cauza alegerii aranjamentelor florale pentru o expoziţie de la Teatrul Muzical din Viena, scrie historia.

Iniţiativa de a renunţa la haine  a aparținut baronesei Lubinska, o femeie medic care urma să trateze rănile pe care cele două și le-au provocat.

duelul emanciparii

En garde

duelul emanciparii

În cea de-a treia rundă, prinţesa a rănit-o pe contesă la nas, iar contesa i-a provocat prinţesei o tăietură pe braţ, dar nu se știe exact care a fost declarată câștigătoare și cum au fost aranjate florile.

Lupta dintre cele două a rămas în istorie ca fiind „primul duel al emancipării”.

duel-topless-bayard