marius-bostan-ministrul-comunicatiilor

Tehnocrat. Fără liceu agricol la bază dar absolvent de matematică. Profesor de antreprenoriat, creștin ortodox, plătitor de taxe și impozite. Și cam slobod la gură. Atît de slobod că atunci când deschide gura și pune un diagnostic o face fără ocolișuri. Se mândrește cu statutul de rezervist și nu se sfiește să afirme că, la o adică, poate arunca și grenade. Acesta este Marius Bostan, un ministru pe care Cioloș s-a grăbit să-l lase la vatră deși mai avea atât de multe de spus. Și de făcut.

Dle ministru vă rog să ne permiteți să deschidem cu o întrebare fundamentală: de ce?

Asta e întrebarea secretă pentru descoperirea parolelor la conturile mele on-line. E o întrebare de securitate și răspunsul ar trebui să fie complex și simplu de reținut. Răspunsul  meu este Adevar și Libertate. Sunt anumite principii peste care nu poți trece dacă într-adevăr le împărtășești și le slujești. Funcția este  un mijloc nu un scop în sine. Scopul este întărirea României și prosperitatea oamenilor într-un cadru ce respectă principiile și legile pe care s-a clădit civilizația noastră.

În conferința de presă de după destituire ați afirmat: companiile își promovează seviciile transparent, în fața experților. Nu mai vin cu stik-ul la colțul ministerului. CARE-I FAZA CU STICK-UL? Faceți aluzie la dl Ghiță cumva?

MB : Ciobanul Ghitza? Și el s-a dezis de Ponta…

Despre celălat… Din Republica Ploiești?

Acesta, am înteles că va fi ministru… Foarte serios, fac aluzie directă la toate concentrările din piață și la toti cei care aveau relații și pile pentru a transfera stik-ul pe calculatorul funcționarului care făcea caietul de sarcini. E momentul ca industria împreună cu administrația să seteze bune practici bazate pe noua legislație a achizițiilor publice. Am inițiat discuțiile și până la sfârșitul anului cred că se va finaliza un ghid care să releve modele de transparență și dezbatere a cerințelor sistemelor înainte de elaborarea caietelor de sarcini. Asta ar transparentiza și ar ecarisa „eco-sistemul” corupt și mafiot creat în ultimii 15 ani în industria IT&C. Am lansat un concept de zilele industriei în care companiile să se prezinte „la lumină” în fața responsabililor de sisteme și achizitorilor din sectorul public. Invit pe toti cei care vor să vândă la stat  să ceară să prezinte în acest cadru experiența și soluțiile proprii.

Ce caută Microsoft în România? Ce se întâmplă cu IT-iși noștri intermediari care mâncau și ei o pâine: Pescariu, Ghiță, Ecaterina Andronescu sau Dorin Cocoș?

Despre Microsoft numai de bine. O companie inovativă, mare și puternică care vinde în toată lumea. Aici la noi o sleahtă de hoți s-au interpus și au mărit prețurile de mai multe ori. Treaba a început în timpul când împărățea Năstase cel mare. Și un plagiator era șeful Corpului de Control. Și alt om secretar general. Regina Ecaterina era la Educație și făcea praf viitorul copiilor noștri, făcea praf școlile profesionale și împărățea peste fabrica de diplome false private și de stat. Aceste vremuri vor rămâne mereu în constiința noastră și Adevarul iese la suprafață cu toate eforturile unora de a-i sparge capul, a-l strange de gât și a-l baga iar la fund. Trădările din cadrul acestor grupări mafiote va înlesni treaba justiției. Urmăriți cu atenție cum instituțiile abilitate lucrează și vă rog să puneți intrebări publice daca veți constata că lucrurile nu sunt ceea ce par a fi.

Ce tot repetați în discursurile dvs povestea cu securitatea cibernetică? Au năvălit rușii sau ce?

Treaba e mai nasoală decât pare la prima vedere. E suficient să vedeți pe net ce s-a întâmplat la Moscova în luna mai la adunarea hackerilor și să trageți concluzii. E suficient să vedeți rapoartele companiilor de securitate cibernetică și a companiilor din domeniu și veți vedea că rușii au năvălit deja. De câțiva ani. Au livrat deja exploituri (n.r – un exploit, din verbul „to exploit”, în sensul de a folosi ceva în avantaj propriu, este o secvență de cod, o succesiune de date sau un set de comenzi, ce profită de o defecțiune sau de o vulnerabilitate în scopul de a determina un comportament nedorit sau neprevazut al software-ului, hardware-ului de pe un calculator sau de pe alt dispozitiv electronic. Acest comportament include în mod uzual obținerea controlului asupra sistemului de calcul) care lucrează și cărora statele civilizate încearcă să le facă față. Au împânzit Europa cu partide și grupari care il glorifică pe Putin și preiau zilnic din propaganda rusească de stat. Au găsit idioți utili, cozi topor, lichele și trădători. Lucrează și pe stânga și pe dreapta „după cum se învârte fata”. Agită spectrul ortodoxismului și tradiționalismul când ei sunt făcuți din mama Lenin și tata Stalin care au distrus ce mai rămăsese nedistrus după Ivan cel Groaznic. Acum la Summitul NATO vor fi luate noi măsuri pentru protecția Alianței și a României.

(…)

Dictatorul Traian Băsescu a scris pe facebook, cităm, Păcat că a fost aruncat peste bord Marius Bostan, un ministru valoros. În afară de impostori, gulgutieri, obedienţi, oportunişti şi incompetenţi, Guvernul Cioloş a avut şi un ministru competent în activitatea sa şi absolut responsabil în declaraţii publice, inclusiv cea legată de educaţie, chiar dacă aceasta din urmă a fost afectată de oarecare inabilitate politică, dar absolut corectă pe fond. Şi pentru că era inteligent, competent pe domeniul său şi independent faţă de unele structuri de securitate naţională, Marius Bostan a fost remaniat. Un prostălău incompetent şi obedient îl va înlocui pe Marius Bostan, spre salvarea „interesului naţional”. Vă rugăm să comentați aceste gânduri dictatoriale. Chiar erați singurul civil din guvern?

Mă onorează că un fost căpitan de vas de mare tonaj și un fost Președinte al României mă laudă. Mai ales că e un fost Președinte care a reușit să țină România pe direcția Occident în vremuri nu tocmai simple. Nici vremurile care vin nu sunt ușoare.

O să mă văd cu Domnia Sa dacă are timp să-i spun că nu am fost aruncat peste bord. Am fost coborat la țărm. Vântul nu era prielnic și e nevoie de provizii, de resurse noi și armament greu pentru combaterea piraților și acostărilor inamice ce ni se pregătesc. Avem nevoie de o Românie mai puternică, de frați, aliați, scut, aviație, inteligență și credinta în steagul nostru. Am făcut armata la artilerie TR la Bacău. Știu să trag cu obuzierul, pistolul și pistolul mitralieră. Arunc și grenade. Aștept demult să fiu chemat din rezerva la reciclare dar nu s-a produs încă chemarea adevărată.

 

Citiți mai mult: academiacatavencu.info