„Brutalitate, aluzii sexuale fără rușine, ură, șantaj, calomnie, defăimare și amenințări; prostituarea limbajului, senzaționalism ieftin, dezinformare, crearea de panică. Toate acestea sunt păcatele posturilor private de televiziune din România, care sunt exploatate de către actualul guvern”, scrie cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung în ediția de duminică, sub titlul „Das rumänische Fernsehen ist zu einer Dreckschleuder verkommen” („Televiziunea din România a devenit o centrifugă de împroșcat cu rahat”). Materialul este semnat de jurnalistul Karl Peter Schwarz.

„În anii ’90, televiziunea a fost monopol de stat. Astăzi, România are cinci posturi de televiziune care difuzează știri politice în din oră în oră. Non-stop, emisiunile lor de știri sunt difuzate în birourile autorităților, gări, hoteluri și restaurante. Televiziunile comerciale sunt în mâinile oligarhilor, care s-au îmbogățit la începutul anilor ’90, de cele mai multe ori prin mijloace ilegale. Acum, ei nu se tem de nimic în afară de sistemul judiciar, care s-a eliberat în mare parte în cei opt ani de tutelă politică a lui Băsescu”, scrie ziarul german.

Televiziunea Antena 3 și emisiunea lui Mihai Gâdea sunt descrise ca un instrument al puterii pentru a-și asasina adversarii. Frankfurter Allgemeine Zeitung, scrie această situație este „instrumentalizată masiv” de către actualul regim politic. Schwarz oferă mai multe exemple de persoane discreditate de către Antena 3, televiziunea fostului informator al Securității, Dan Voiculescu, printre acestea fiind jurnalista Narcisa Iorga, membră a CNA, și judecătorul Cristian Danileț.

Frankfurter Allgemeine Zeitung explică faptul că CNA, împreună cu Curtea Constituțională, au fost printre puținele instituții care s-au opus marșului totalitar al USL și al „regimului Ponta”. Schwarz descrie modul în care Mihai Gâdea a insultat-o pe Narcisa Iorga, s-a transformat în anchetatorul acesteia și a întrerupt-o permanent.

FAZ apreciază că nu întâmplător Antena 3 „trage” în judecători și procurori, amintind de procesele pe care le are Dan Voiculescu. „Judecătorul Cristian Dănileț a fost târât în fața tribunalului poporului pentru că i-a apărat public pe procurorii care anchetează posibilele fraude electorale de la referendum”, arată cotidianul german.

Frankfurter Allgemeine Zeitung îl citează pe regizorul Andrei Ujică, care spune că televiziunile din România au creat, prin combinarea propagandei politice agresive cu presa bulevardieră, un nou subgen al presei, un amestec de calomnie, manipulare și semi-informare – „Gunoiul politic balcanic în spectacol permanent”.

Articolul din FAZ se încheie citând-o pe jurnalista Valentina Pop: „În dictaturile africane, oamenii sunt omorâți cu maceta, la noi se întâmplă asta prin discreditare la televizor”

 

Ponta sare în apărarea Antenei 3:  „Cineva din România scrie aceste texte”

Premierul Victor Ponta a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a confirma afirmația moderatorului Radu Tudor potrivit căruia articolul din Frankfurter Allgemeine Zeitung este „un atac murdar de campanie”.

„Convingerea mea este că cineva din România scrie aceste texte, le transmite (…) Există niște rețele formate în timp”, a afirmat premierul care, cu o altă ocazie, a sugerat că jurnalistul Karl Peter Schwarz de la Frankfurter Allgemeine Zeitung ar fi fost infiltrat în presa germană de către securitatea ceaușistă. Acum, Ponta s-a limitat să afirme că Schwarz, autorul articolului din FAZ, are „conexiuni vechi și tenebroase cu țara noastră”, dar nu a explicat această afirmație în vreun fel.

13 COMENTARII

 1. Din CARAGIALE
  \” Canard în franțuzește este numele speței rață; aplicat apoi la gen, înseamnă rățoi. Pe lângă aceste înțelesuri proprii, cuvântul canard mai are și un al treilea, figurat, când atunci înseamnă: o știre de senzație născocită, o scornitură gogonată a unui jurnal..-\” Ratoi Gadea transmite o scornitura gogonata o stire inspaimantatoare transmisa de dl Vacroiu dela curtea de conturi,cum ca in timpul guvernari dlui Boc s-au furat 40% din buget.- ????….Curtea de conturi n-a pomenit nici cand in rapoartele sale de furt.
  Preşedintele c**ţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a declarat marţi, la Clubul de la Bucureşti, că pe domeniul achiziţiilor \”se fură prea mult\”, punctând faptul că pentru România urmează anii cei mai grei şi trebuie luate decizii pentru creşterea economică.
  Deci este o nascocire tendentioasa a lui Ratoi Gadea,fapt sanctionat…

  Si acum catre dle Graham Watson

  Nu sred ca ai notiuni de drept constitutional,asa ca mi se pare un punct de vedere aliniat,influentat probabil de strategii straini angajati ai usl-ului,si care au lucrat ore suplimentare pentru a schimba putin din atmosfera.-Cred ca ai reusit sa convingi pe cei convinsi,ca antena 3 unilaterala si subiectiva,dar oameni cu scaun la cap categoric nu.-Imi fac datoria sa-ti amintesc mr.Graham Watson pozitia celor din partidul dlui Ponta la inceputul crizei,cand i s-a atras atentia ca statul de drept trebue respectat si normele UE sa fie aplicate.-Daca cei care aplica legile se numesc lobisti sa o dam *** de loterie.- Prezenta dtale la antena 3 spune multe dle Graham Watson.-

  Ancheta

  daca legiuitorul vroia ca orice abatere sa fie sanctionata nu adauga expresia grava.-Nu in fiecare luni si joi se schimba presedintele unui stat de drept fiindca don Crin tine mortis sa apuce el ciolanul.-Haite de politiceni interesati s-au napustit asupra organelor de justitie si cercetare incercand sa influenteze mersul justitiei prin amenintari si intimidari.-O data am vizionat ceva programe la antena 3.- Se vor intreba cititorii cum tocmai eu un om serios ma pretez sa ma uit la asemenea bazaconii tendentioase,neechilibrate,unilaterale si incomplecte. Raspunsul e simplu.Eu ca oricare cetatean din Romania care se respecta, iubesc barfa dar urasc pe barfitori… Asa se explica si retingul
  antenei 3.- La Mircea Badea nu ma uit.E grotesc,tot timpul cu fundul in gura si se vaita ca il doare.Eu stiu poate are niscaiva tranji.Este tratament pentru asa ceva. In general el ar reprenta elementul profan pamantesc.-Am fost uimit insa de o prezentare a domnului A Ursu pe care l-am citit pe vremuri in ziarul Gandul si facea impresia unui om serios.- Poate m-am inselat asa ca-mi cer scuze. Dl Ursu a prezentat o spicuire dintr-o inregistrare cu fostul presedinnte al Statelor Unite R.Nixon..Spune dl Ursu priviti
  pentru 2 micrufoane….. in timp ce pe sticla apare R.Nixon pocait cu lacrimi in ochi se scuza in fata lumii pentru cele savarsite de el.-Dl ursu nu pierde ocazia sa intrebe ,, pe cand si la noi.Nu a dat nume iar eu am inteles ca e vorba de crin si victor….Nu stiu daca asta a fost si aluzia dlui ursu…Cert este ca dsa ignoreaza inteligenta poporului.In America legea electorala e severa,acolo nu merge argumentul e basist si asta.Dl Nixon a fost acuzat de spionaj electoral prin acea ca a implantat microfoane in sediul opozitiei.A fost condamnat impreuna cu alti ministri la cativa ani inchisoare.s-a cerut demisia
  dlui Nixon iar prin faptul ca a recunoscut si a exprimat
  regretul in mod public a beneficiat de gratiere.-
  Ceilanti ministrii au executat pedeapsa.-

 2. cna-l trebuia demult desfiintat–-sunt banii statulyui cheltuiti pe mizeriile tv-lor la care nu-ti vine sa te uiti. – scena cu toate ––!!????ziceti voi..ca eu sunt mult scirbita de ce se vede pe ecrane–-

 3. Pacat ca nu sunt in Bucuresti sa-i astept pe cei de la CNA cu o punga de … sa-i imprastii peste ei ca atat merita , vad ca nu au nici un Dumnezeu si eu cred ca numai noi cetatenii putem cat de cat sa luam atitudine in acest caz ca sunt platiti din banii nostrii si culmea ,tvr-ul este pe banii nostrii si fac propaganda bolsevicilor si parca nu este suficient mai vine si CNA-ul tot din banii nostrii , oameni buni oare ce ne mai trebuie sa ne trezim?

 4. Credeti ca nu se stiu cine sunt si cu ce arme se apara, doar se vede cu ochiul liber pana si ei singuri se fac atenti intre ei, sa nu o dea in culmea penibilului de-asi pierde farama de cetateni creduli care mai sunt .

  Ar trebui sa stie ca, orice drum are un capat si prostia limita, pt ei nu exista !
  Timpul, prietenul nostru si acea bruma de minti luminate, ne vor dovedi contrariul !

 5. de unde o fi stiind plagiatorul că Schwarz, autorul articolului din FAZ, are “conexiuni vechi și tenebroase cu țara noastră” ??? Il urmareste prin gorilele lui ? I-a facut dosar din cele ce se faceau in „epoca de aur” ?

  Iata ca, dupa vechea metoda bolsevica, penibila poanta nu aduce contraargumente serioase ci raspunde prin invinuiri fara acoperire : ca este un articol de campanie scris de un individ despre care … „stim noi ce stim”.
  Este acelas sablon prin care inculpatul uslas se apara de invinuirile sustinute cu probe in fata justitiei prin : „e un dosar politic”.

  Pentru natiunea româna este o adevarata crima ceea ce fac aceste televiziuni. Ar trebui judecati si sa raspunda de inalta tradare.

  Dar … mogulii n-au inventat nimic, ci urmeaza mostenirea TVR-ului. Va amintiti de :
  – odele aduse lui Ceausescu si de imaginile traiului fericit al romanilor tocmai atunci cand magazinele erau goale si romanii faceau nopti intregi de coada in ger in speranta ca poate dimineata se vor „da” ghiare de pui ?
  – de Revolutia din ’89 transmisa in direct, cu toate minciunile si manipularile uzurpatorilor lui iliescu ?
  – de manipularea intregii Europe cu gropile comune de ma Timisoara ?
  – de „drogatii” din Piata Universitatii si
  – de venirea minerilor in obiectivul stramb al TVR ?
  – de calomnierea seniorului Coposu si a domnului Ion Ratiu ?
  – … de cate si mai cate, cu care am fost intoxicati si ni s-au tulburat mintile ?

  Mafiotii neobolsevici au incalecat Romania si profita de blandetea si de lipsa de implicare responsabila a românilor (pe care chiar ei au provocat-o si pe care o intretin prin savante metode kgbiste).
  Au reusit sa faca din români campionul absolut al furatului propriei caciuli.

 6. So tot intreb de luni de zile: da CNA-ul nu se sesizeaza in cazul Antena ???? S-au astia nu au dreptul sa fie trasi la raspundere ?……..

 7. So tot intreb de luni de zile: da CNA-ul nu se sesizeaza in cazul Antena ???? S-au astia nu au dreptul sa fie trasi la raspundere ?……..

 8. As completa cu ideea ca utilizatorul bidinelei cu cxxxt prinde un miros mai puternic si mai trainic decit cel impotriva caruia o foloseste pentru simplul motiv ca ultimul obisnuieste sa se spele zdarvan dupa cae a fost murdarit pe nedrept.

 9. Adio tv care ar trebui sa fie impartiala, acum este un tonomat a lui PONTA si clica lui.

Comentariile sunt închise.