Cunoscutul medic chirurg Irinel Popescu a ajuns sub lupa Direcției Naționale Anticorupție, după ce raportul Curții de Conturi arată că a prejudiciat Casa Națională de Asigurări de Sănatate cu nu mai puțin de 3,5 milioane de euro

Președintele Academiei de Științe Medicale, prof. dr. Irinel Popescu, care este și vicepreședinte al Partidului Conservator, a jonglat după bunul plac sau din varii interese cu banii Sănătății, aruncând pe apa sâmbetei nu mai puțin de 3,5 milioane de euro.

Pe lângă acest tun, surse din interiorul CNAS susțin că prejudiciul adus bugetului Casei pe parcursul anului 2009, când la cârmă se afla chirurgul, depășește 20 de milioane de euro.

Un exemplu este și frauda de 3,5 milioane de euro orchestrată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate în 2009, sub umbrela SIUI (sistem informatic unic integrat al asigurărilor de sănătate), serviciu menit tocmai să stopeze scurgerilor financiare.

Potrivit raportului Curții de Conturi a României pe 2009, în derularea Contractului nr.3223/2003 privind dezvoltarea SIUI în România, sub pretextul necesității unor servicii de asistență tehnică pe teren, au intervenit (n.r.- din varii interese) actele adiționale nr.14/06.08.2009 și nr. 15/19.11.2009 în valoare de 14,6 milioane de lei (cu TVA). Paradoxal, președintele CNAS din acea perioadă, Irinel Popescu nu a ținut cont de prevederile legale stipulate în Contractul nr.3223/2003, acesta inventând practic noul tip de servicii.
Mai mult, cele două acte adiționale au fost parafate și achitate integral, fără ca Popescu să inițieze, conform legii, procedura de achiziție de negociere. Inspectorii Curții de Conturi mai arată că CNAS a contractat servicii noi de asistență tehnică la un tarif în valoare de 760 euro(fără TVA), fără a determina și fundamenta exact numărul de zile/om de care CNAS și CAS teritoriale aveau nevoie pentru funcționarea SIUI.

8 COMENTARII

  1. e nevinovat si asta ca si Bradisteanu si ca multi altii,bolnavii mor din lipsa de fonduri pentru medicamente si ANIMALELE astea nesimtite fara nici o jena fura.

  2. Pacat ca un medic de talia lui se manjeste in asa un hal…
    USLul pangareste tot ce atinge!

  3. Ce pedeapsa poate merita acest individ care si-a batut joc de o societate,acest individ care presupun ca a auzit ca medic, de juramintele lui HIPOCRATE?

Comentariile sunt închise.