UPDATE (11:05): Bomba a fost îndepărtată cu ajutorul unui robot. Pirotehniștii și specialiștii SRI examinează dispozitivul exploziv.

UPDATE (10:01): Operaţiunea de dezamorsare a bombei de la Piatra Neamţ a început. Potrivit RTV, bomba conţine circa 4 kilograme de explozibil C4, explozibil foarte puternic folosit de obicei de către armată. „Acest exploziv C4 este un exploziv plastic de putere foarte mare”, a declarat Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI.

Planul de aruncare în aer a lui Bogdan Mararu ar fi fost conceput de către clanul condus de Puiu Mironescu în noapte de Revelion. Iniţial, a fost luată în calcul împuşcarea lui Mararu, dar la final s-a decis folosirea unei bombe. Maşina urma să sară în aer atunci când roţile se puneau în mişcare.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”29088″]sursa: rtv.net

Trei persoane au fost prinse în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce încercau să amplaseze o bombă cu exploziv militar la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Flagrantul a fost organizat de procurorii DIICOT, care au acţionat în colaborare cu SRI. Atentatul urma să aibă loc pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ.

Cei trei tineri au fost monitorizaţi de către SRI, DGIPI, DIICOT şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din IGPR timp de două săptămâni, iar vineri dimineaţă au fost prinşi în flagrant. Cei trei tineri suspecţi au fost duşi la audieri la DIICOT Piatra Neamţ.

Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, a declarat că zona în care urma să aibă loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, fiind oprit accesul pe toate străzile din zona respectivă.

„Vrem să evităm orice incident în plus. Echipa de pirotehnişti locală este în zonă şi sunt aşteptaţi specialişti de la Bucureşti pentru a dezamorsa dispozitivul”, a declarat prefectul judeţului Neamţ.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat că la acţiunea de stopare a atentatului a participat şi o echipă pirotehnică a Brigăzii Antiteroriste a Serviciului care „a aplicat anumite măsuri asiguratorii standard în asemenea situaţii. Este o acţiune complexă ce s-a desfăşurat în cooperare cu Poliţia şi sub coordonarea Parchetului”. Echipei pirotehnice i se vor alătura şi unii specialişti ai SRI de la Bucureşti pentru ca dezamorsarea să aibă loc în perfectă siguranţă.

Primarul din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, a precizat că autorităţile au evacuat locatarii dintr-o scară de bloc pentru ca dezamorsarea să nu pună în pericol viaţa celor din zonă. „Aş vrea să felicit poliţia, SRI şi procuratura pentru modul în care au acţionat şi lucrurile nu au degenerat. Acum oraşul este în siguranţă”, a spus Ştefan.

În 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Clanul Mararu a devenit cunoscut în 2010, atunci când Gheorghe Mararu, fratele lui Bogdan, a fost împuşcat mortal de membrii unei grupări rivale, al cărei lider este Puiu Mironescu. Tot atunci s-a aflat şi de relaţia apropiată dintre mafioţi şi fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ, Aurelian Şoric. Acesta locuieşte, de altfel, lângă casa interlopilor, acolo unde a fost pusă bomba.

Pentru asasinarea lui Gheorghe Mararu a fost condamnat Cristian Chilat la o pedeapsă de 19 ani de închisoare. La un an de la asasinat, biroul notarial al soţiei lui Aurelian Şoric a fost incendiat, un ins aruncând un cocktail Molotov în birou. Tot în acea perioadă, Mironescu a fost bătut bine de indivizi rămaşi necunoscuţi.

2 COMENTARII

  1. Cerinta catre Nasul TV:

    Cu tot respectul,daca ne numim romani adevarati de ce nu folosim limba romana?
    Ce inseamna „breichin nius” ala acolo sau „apdeit”?Nu stiti cum se scrie „STIRI DE ULTIMA ORA” sau „ACTUALIZARE”????

Comentariile sunt închise.