UPDATE: Deputatul Teodor Atanasiu, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Alba, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, arată DNA într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei. În acelaşi dosar, procurorii Serviciului Teritorial Cluj au început urmărirea penală pentru infracţiuni similare faţă de Dumitru Samson, Cristian Bogdan Măgurean, reprezentant al unei societăţi comerciale de pază şi protecţie, Gheorghe Grosu, Radu Stelian Rus şi Nicuşor Ştefan Hanzi.

Președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, și fiul ministrului Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, sunt cercetați de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar care are legătură cu referendumul din 29 iulie. Cazul este instrumentat de procurorii Servicului Teritorial Cluj din cadrul DNA si vizeaza folosirea de bani negri pentru a aduce cat mai multi oameni la vot.

Surse judiciare susțin că procurorii DNA Cluj fac acte de urmărire penală într-un dosar privind posibile fraude electorale la referendum, în cauză fiind vizați și Teodor Atanasiu și Dumitru Samson, fiul ministrului Apărării Naționale. Cei doi ar urma să fie audiați în acest caz, au mai spus sursele citate.

Procurorii DNA îi suspectează cei doi că și-au folosit influența politică pentru a se implica în organizarea și prezența la vot într-un mod ilegal. Samson Dobritoiu si Teodor Atanasiu ar fi folosit bani negri in campania electorala si ar fi recurs la persoane din lumea interlopa pentru a aduce cat mai multi oameni la vot la referendumul din 29 iulie.

La iesirea din sediul DNA Cluj, unde a fost audiat aproximativ o ora, Teodor Atanasiu a declarat ca procurorii l-au acuzat ca a „folosit mijloace banesti si autoturisme de diverse dimensiuni pentru a aduce oameni la vot si a influenta rezultatul referendumului”, acuzatii pe care le-a negat. „Eu cred că este o plângere făcută ca să demonstreze ceea ce spune ambasadorul Americii, cancelarul german, Traian Băsescu și cei de la PDL, că toți ceilalți au fost cumpărați de mine și de USl la Referendum. (…) Am scris vreo cinci minute, mi-au dat niste nume care au fost implicati in asta, am spus ca nu-i cunosc, habar nu am cine sunt”, a spus liberalul, subliniind ca nu-l cunoaste pe Dumitru Samson.

Atanasiu a precizat că a fost audiat în calitate de învinuit, pe motiv că „am folosit bani sau alte mijloace, cum ar fi autoturisme sau autocare, ca să ducem lumea la vot și am influențat în mod nefast viitorul României și căderea lui Băsescu”.

Teodor Atanasiu este membru PNL și a fost ministru al Apărării în Guvernul Tăriceanu. Politicianul liberal s-a remarcat printr-un scandal declanșat o dată cu propunerea de retragere a trupelor românești din Irak. La scurt timp, Atanasiu a fost suspendat din funcția de ministru de președintele Traian Băsescu, după ce procurorii au declanșat urmarirea penală pe numele lui. Ulterior, Atanasiu a ocupat pentru scurt timp funcția de șef al AVAS.

Potrivit unor surse citate de EVZ.ro, declarațiile dure de miercuri seara făcute de Crin Antonescu la adresa procurilor se explică prin faptul că Teodor Atanasiu și Dumitru Samson l-au înștiințat că au fost citați la DNA. În plus, înaintea conferinței de presă, Crin Antonescu a discutat la Palatul Cotroceni cu ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu – tatăl vitreg al lui Dumitru Samson, dar și cu ministrul Administrației, Radu Stroe, ambii fiind membrii PNL.

10 COMENTARII

 1. Asta, inainte de toate ar trebui sa se opereze de polipi, ca nu-nteleg nimic din ce fonfaie. Un netrebnic obscur, arivist, ca toti ceilalti. Se ascunde sub masca traditionalului PNL. Halal! In ce fundatura, rusine au adus astia PNL. Saracii inaintasi PNL!

 2. In lista asta vedem pe cei care nu au fost „cuminti” dupa referendum.
  Toata vanzoleala asta s-a facut pentru a gasi tintele de sacrificat pe ” altarul justitiei”

 3. Asteptam pe urmatorii sa fie citati si anchetati: Dragnea, Oprisan, Constantinescu-Mazare, si ceilalti baroni si primari care au fraudat. Inclusiv politicieni de rang 1 din toate partidele.

 4. ASTA-I UNA DIN PRIMELE SURPRIZE !!!
  STAI SA VEZI CAND SE VOR ANCHETA SI LISTELE DE LA LOCALE….
  SITUATIA ESTE ASEMANATOARE !!!
  „TURISMUL ELECTORAL ” EXISTA DE 20 ANI !!!

 5. ce sa-i faci ?…pacat de voi !…..merita tata si fiu sa-si distruga cariera pentru voiculescu si kkrau ?…cel putin ce a-ti primit an schimb v-a satisfacut ? LINGALOR….

  • care de care mai „curat”.
   Speranta, va dati seama ca se strica pasentele USL si pentru viitoarele alegeri parlamentare ?
   Ha ! Ha !
   Gaudeamus igitur !

   • BRAVO JUSTITZIA!
    Gaudeamus igitur 😆 ….incerc sa continui eu val 😉
    Juvenes dum sumus.
    Post jucundamn juventutem
    Post molestam senectutem
    Nos habebit humus
    Ubi sunt qui ante nos
    In mundo fuere?
    …..
    Si ultima strofa…
    Pereat tristitia
    pereant osores.
    Pereat diabolus,
    Quivis antiburschius
    Atque irrisores!

    sorry pentru eventualele erori….

Comentariile sunt închise.