Astăzi aflăm cine este noul președinte al Franței și direcţia pe care o va urma țara în următorii cinci ani. Liberalism sau populism? Emmanuel Macron sau Marine Le Pen? La aceste întrebări trebuie să răspundă cei 47 de milioane de francezi cu drept de vot. Aparent, totul indică o victorie clară a lui Emmanuel Macron, care ar depăşi-o categoric pe contracandidata lui. Cărţile nu sunt jucate, însă, toate. Marine Le Pen speră până în ultima clipă. Chiar dacă pierde cursa pentru Elysee, ştie că un scor bun i-ar da partidului său extremist un impuls pentru alegerile legislative de luna viitoare, conform digi24.ro

18:00  Emmanuel Macron ar fi obţinut între 62% şi 64% dintre voturile exprimate până la ora locală 16:00 (17:00, ora României), potrivit estimărilor şi sondajelor consultate de postul belgian RTBF, care le descrie drept „fiabile”, relatează News.ro.

Presa belgiană – care nu se supune rigorilor legislației franceze, ce nu permite niciun fel de date sau sondaje înainte de închiderea urnelor – publică de obicei rezultate preliminare referitoare la alegerile din Franţa.

Prezența la vot ajunsese la ora locală 17:00 (18:00 ora României), la 65,3 la sută.