Partidul Social Democrat german (SPD) şi liderul acestuia, Peer Steinbrück, care doreşte să o învingă pe Angela Merkel în alegerile parlamentare din septembrie, continuă să piardă din popularitate, potrivit unui nou sondaj publicat miercuri. SPD a obţinut 23% din intenţiile de vot (- 2 procente), cel mai scăzut nivel al său din iulie 2011 în barometrul lunar al Institutului Forsa, pentru săptămânalul Stern şi postul de televiziune RTL.

Cota de popularitate a SPD era de 30% în septembrie în momentul desemnării lui Peer Steinbrück (65 de ani), fost ministru al economiei, drept candidat pentru funcţia de cancelar. În plus, rezultatul obţinut de către social-democraţi la ultimele alegeri legislative din 2009 a fost de 23%, cel mai slab procent obţinut de social-democraţi după război.

Conservatorii Uniunii Creştine (CDU al Angelei Merkel şi CSU bavareză) au mai obţinut încă un punct, ajungând la 43% din intenţiile de vot, în vreme ce electorii SPD sunt “frustraţi şi iritaţi” de campania candidatului lor, susține directorul Institutului Forsa, Manfred Güllner.

Data alegerilor legislative din Germania nu este încă oficială, însă scrutinul ar urma să aibă loc la 22 septembrie.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 2.507 de persoane, în perioada 7-11 ianuarie.

2 COMENTARII

  1. Socialistilor din Germanie, li se trage scaderea, din cauza lui Ponta. Reactia socialistilor la adresa socialistilor din Romania asta vara(referitor la puci)n-a fost pe masura asteptarilor poporului german.

  2. Partea buna e ca in germania, nu poti duce asa usor lumea in eroare, cum a facut-o Ponta si Antonescu cu voi in romania !!……..

Comments are closed.