Premierul Sorin Grindeanu a acordat un interviu în exclusivitate jurnaliştilor de la ProSport în care a dezvăluit că este un împătimit al fotbalului. Deşi este timişorean, Grindeanu a mărturisit că echipa sa preferată a fost Craiova Maxima.

“Eu, din fotbalul românesc, am ţinut cu Craiova. Cu Craiova aia veche! În momentul în care am început să înţeleg fotbalul şi… aşa am şi rămas. (…) Era o echipă incredibilă. Ţin minte că am plâns… Când a fost? În 1983? Când a jucat semifinala. Da. În 1983. Semifinala cu Benfica, 0-0 acolo, şi când au venit ei aici a dat gol Balaci în minutul 16 din lovitură liberă şi după aceea Nene… Sau cum îl chema? A egalat. Am crezut că înnebunesc! Eram în clasa a treia. La noi era Craiova Maxima, Real Madrid, Juventus, Liverpool… Că astea erau. Bayern Munchen… Şi aşa am rămas şi acum.”, a  spus Sorin Grideanu.

Jucătorii care l-au impresionat cel mai mult de-a lungul timpului au fost un craiovean, un stelist şi un francez.

“De la noi… Evident că n-am prins perioada lui Dobrin, eram prea mic. Mi-a plăcut Balaci foarte mult şi, după el, Hagi, evident! Iar dincolo, Zidane. Ţin minte că parcă juca la Bordeaux înainte de a pleca la Juve”, a mărturisit Sorin Grindeanu.

Premierul a vorbit şi despre finala Ligii Campionilor din acest an în care finalistele sunt două din echipele lui preferate.

“Real Madrid, Juventus, Liverpool… Că astea erau. Bayern Munchen… Şi aşa am rămas şi acum. Sunt genul înrăit. Nu ştiu ce o să fac acum, în finală (n.r. – finala Ligii Campionilor, Real – Juventus, programată pe 3 iunie, la Cardiff). Acum, în finală, sunt şi cu Real, dar şi cu Juve. Numai că, ştiindu-mă foarte mulţi că sunt cu Realul, că este chestia asta cu Realul şi cu Barca, parcă 55% voi fi cu Realul”, a mai pus premierul.