card-sanatate-cnas UPDATE: Cu puțin timp în urmă, fostul șef al CNAS a transmis un comunicat de presă în care răspunde punct cu punct acuzațiilor care îi sunt aduse de Corpul de Control al Primului Ministru.

„De ce se teme Victor Ponta? De ce minte Victor Ponta? Pentru ca Victor Ponta este premierul generator de corupție, săracie, și protector al miniștrilor penali. Pentru ca Victor Ponta este premierul care blochează sistemele antifraudă proiectate și aplicate de mine în sistemul de sănătate. Scandalul Fenechiu, pe care îl decontează tot Victor Ponta, i-a mărit premierului starea de nervozitate și l-a facut să recidiveze în minciuna prosteasca.

Concret:

1) de un an și două luni nu mai conduc CNAS. CNAS a fost condusă de finul lui Victor Ponta, Doru Bădescu, timp de un an și o lună, și de protejatul lui Ponta și Antonescu, Cristian Bușoi, de o lună;

2) cardul de sănătate, proiectul meu, reprezintă elementul central antifraudă din sistemul de sănătate. Prin aplicarea lui s-ar economisi 400 de milioane de euro pe an, bani care s-ar fi dus direct către pacienți. Cardul a fost blocat. De cine? De Victor Ponta, prin finul lui, fostul sef al CNAS. Victor Ponta a blocat sistemul antifrauda. Lui Victor Ponta nu-i pasa de pacienti, ii pasa de clienții politici;

3) cu Posta Romana, CNAS condusă de mine nu a făcut niciun contract, nu a făcut nicio plată;

4) cu Imprimeria Naționala, CNAS condusă de mine nu a făcut niciun contract, nu a facut nicio plată. Mai mult, Imprimeria așteaptă de un an și doua luni să i se dea comandă, de la protejatul lui Victor Ponta, de producere a cardului de sănătate. Surpriză! Proiectul a fost blocat de Victor Ponta prin finul lui care a condus CNAS. Dupa ce că nu este interesat să creeze sisteme antifraudă, Victor Ponta le blochează și pe cele create de mine.

Azi, Imprimeria Națională nu merge bine din cauza mea. Mâine, Victor Ponta o să spună că nu poate guverna în niciun domeniu, de la sport până la agricultură, tot din cauza mea.

În concluzie, Ponta ar trebui să se autodenunțe la DNA, SRI, Ministerul de Interne și la celelalte instituții amintite de el, pentru blocarea sistemelor antifraudă proiectate de mine, pentru dezastrul programat în care a adus CNAS și sistemul de sănătate din România, pentru atentat la siguranța cetățenilor”.

 
 
Guvernul sesizează DNA pentru neregulile privind cardul de sănătate

Guvernul a anunţat, duminică, că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul preşedinte CNAS Lucian Duţă.
Neregulile au fost sesizate de către inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, într-un raport redactat în urmă cu aproape o lună.

Controlul a fost efectuat la Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) şi Imprimeria Naţională privind respectarea cadrului organizatoric şi funcţional pentru introducerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate. În perioada supusă controlului, funcţia de preşedinte CNAS a fost ocupată de Lucian Duţă (10 decembrie 2009-8 mai 2012), Dorin Ionescu (interimar, 9-24 mai 2012) şi Doru Bădescu (25 mai 2012-13 iunie 2013).

În document se arată că introducerea cardului a fost aprobată, în şedinţă de guvern la începutul lunii septembrie 2010, prin memorandum aprobat de premierul Emil Boc, iniţiat de ministrul Sănătăţii Attila Cseke, şi şeful CNAS, Lucian Duţă, fiind stabilită producerea cardurilor începînd cu ianuarie 2011 într-un ritm de un milion carduri lunar, astfel încât toţi cei 18,5 milioane de asiguraţi, la care se face referire în memorandum, să fie acoperiţi în 18-19 luni.

Inspectorii îl acuză însă pe Lucian Duţă că nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit defectuos obligaţiile de serviciu, prin faptul că nu a încheiat cu Imprimeria Naţională contractul pentru producerea cardului, a propus acordarea către Poşta Română, prin negociere fără publicarea unui anunţ de participare, a contractului de curierat, fără ca Poşta să aibă exclusivitate pentru prestarea acestor servicii şi a determinat o pagubă la Imprimerie de peste 1,2 milioane euro.

În consecinţă, Guvernul anunţă că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi, Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice, Ministerul Sănătăţii, informând şi Ministerul de Interne.

 
 
Raportul Corpului de Control al Primului Ministru

 
 

MS: „Vinovații trebuie să răspundă în faţa justiţiei

Eugen-NicolaescuChiar dacă raportul Corpului de Control al Primului Ministru a fost făcut public duminica, într-o zi în care instituțiile statului nu lucrează, Ministerul Sănătății s-a grăbit să dea un comunicat de presă referitor la concluziile făcute publice de Guvern.

„Ministerul Sănătăţii împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate consideră că introducerea cardului naţional de sănătate este necesară pentru sistemul sanitar românesc.

Conform Raportului Corpului de Control al Primului Ministru, din data de 18.06.2013, privind verificarea implementării cardului naţional de sănătate, s-au constatat întârzieri şi nereguli în procedura de introducere a acestuia. În cazul în care vor fi dovediţi vinovatii, aceştia trebuie să răspundă în faţa justiţiei.

MS şi CNAS depun toate eforturile pentru implementarea acestui proiect, conform Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

5 COMENTARII

  1. plagiatorul s-a inconjurat de mârsavi care-i seamana, de rude si prieteni intr-ale intereselor. Tara este vampirizata de USL care o vor stapanita deplin si vesnic.

Comments are closed.