pontaIn perioada 2013-2018 guvernul lui Victor Ponta va face restructurari la companiile din sectorul energetic . Salariatii concediati urmand sa beneficieze de plati compensatorii si venit lunar de completare.

Un document obtinut de Mediafax releva ca sistemul de protectie sociala care va fi acordat persoanelor ce urmeaza sa fie disponibilizate prin concedieri colective incepand cu acest an si pana in 2018, ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor companii de stat, a fost deja pregatit de Guvern si urmeaza sa fie introdus in perioada imediat urmatoare.

“Analizele economico-financiare efectuate la nivelul fiecarei companii nationale au conturat perimetrele miniere de perspectiva, precum si cele ce urmeaza a fi inchise. Drept urmare, fiecare operator economic va intocmi un program de restructurare prin care va stabili numarul de salariati ce urmeaza a fi disponibilizati in perioada 2013-2018 si care vor beneficia de protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective.

Scopul consta in reorganizarea activitatii societatilor comerciale si, de asemenea, un pret competitiv al energiei electrice si termice, care presupune disponibilizarea unui numar de salariati”, se arata in document.

Documentul, elaborat sub forma unui proiect de ordonanta de urgenta, stabileste ca societatile care pot efectua concedieri colective si numarul de salariati ce urmeaza sa fie disponibilizati se stabilesc prin hotarare a Guvernului, daca exista un program de restructurare sau reorganizare aprobat, astfel incat concedierea colectiva sa nu depaseasca termenul de 31 decembrie 2018.

Acelasi document include insa si o lista de 16 companii care au sau vor avea programe de restructurare sau reorganizare aprobate pana in anul 2018.

2 COMENTARII

  1. …domnule ponta vedeti ca nu este hartie igienica la mol!…luati masuri ! ,….ca tot va bagati in toate kakaturile !

  2. Cum asa? Pai in campanie promiteau 1000 000 locuri de munca .Dar de fapt ce sa implinit din cate au promis atunci s-au unflat facturile la toate de te doare capul.

Comments are closed.